Wakacje 2013

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko
Hej zaczelismy planowac wakacje a ze mamy male dziecko sprawa nie jest taka prosta na poczatku plan byl Chorwacja ale juz odpadl teraz napewno zorganizowana wycieczka dwa kierunki albo wyspy greckie albo wyspy kanaryjskie prosze o rady wskazanie miejsca godnego polecenia leci z nami 1,5 roczne dziecko
Dziekuje
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Wakacje 2013

polecam i jedno i drugie, jesli chodzi o kanary...ja goraco polecam hotel Barcelo Club El Castillo na Fuertaventurze
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

dlaczego Chorwacja odpadła, tam jest suuuuuuuper
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

gosia24 to zależy na jaki typ wypoczynku się nastawiacie, czy chcecie tylko leżeć na plaży/basenie czy korzystać z uroków danej wyspy

Jeżeli chodzi o Teneryfę to dla mnie 80% samolotu to były rodziny z małymi dziećmi. Ludzie sobie chwalą Teneryfę za łagodny klimat (dla mnie trochę za chłodno, ocean bardzo chłodny), na wyspie jest dużo atrakcji dla dzieci typu aquaparka, monkey park, loro park. Za to plaże jak dla mnie brzydkie, ciemny piasek..

Z wysp greckich byliśmy na Zakynthos - wyspa przepiękną ale warto wynająć samochód i trochę pojeździć. Polecam wszystkie zatoczki i punkty widokowe no i oczywiście zatokę wraku :) zarówno z punktu widokowego jak i rejs do niej :) plaże na Zakynthos średnie, ale dużo lepsze niż na Teneryfie. Atrakcją na wyspie są żółwie caretta. Na plażach widać oznaczone miejsca w których złożyły jaja, można tez kupić 2 godzinny rejs łódką ze szklanym dnem w poszukiwaniu żółwi :)))

a Chorwację uwielbiam, raz byliśmy w Istrii a raz w Dalmacji, na własną rękę i byliśmy zachwyceni. Myślę, że też bardzo dobre miejsce na wakacje z dzieckiem.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Hej dzięki za info czekam na kolejne wskazówki Chorwację odłożyliśmy na następne wakacje z paru względów min ze względu na podróż samochodem no i teraz chcemy coś zorganizowanego przez biuro żeby odpocząć zależy nam na hotelu nastawionym na dzieci żeby były atrakcje dla młodego ale chcemy także korzystać z uroków wysp wypożyczymy na miejscu samochód właśnie czytam o kanarach że tam mocno wieje i jest chłodno też myślałam właśnie o Zakynthos wczytuję się dalej w poszukiwaniach dzięki za cenne wskazówki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

może jeszcze jakieś podpowiedzi?

gosia, w Grecji byliśmy z dwójką roczniaków...na Krecie i dla nas było za ciepło...dzieciaki non stop zagotowane były.

w maju na Fuercie z prawie dwulatkami....i tak jak forumki piszą kanaryjskie wyspy są bardzo wietrzne, jednak hotel który Ci podesłalam jest położony w zatoczce- specjalne udogodnienie dla dzieci...bo wiaterek był ale taki dzieki któremu było przyjemnie...

jak pojechaliśmy na wycieczki na północ wyspy i południe to uciekaliśmy z plaży bo wiatr był tak silny...ze bił piachem i dzieciaczki nam płakały:/ także dobrze wybraliśmy miejscówke...:)

Hmm.. ja z 1.5 roczniakiem bylam w Chorwacji i podroz bez problemu. za to 3 godziny promem do Wenecji to masakra byla... wiec ciesze sie, ze nie wybralismy samolotu ale oczywiscie to kwestia temperamentu dziecka. W Cro mielismy dom z basenem na wylacznosc, do plazy 5 minut i upsl do zniesienia. grecja jeszcze przed nami ale z dzieckiem szukaj raczdj 5* i pytaj o dlugosc trsnsferu, godziny przylotow itp bo z malym dzieckiem to istotne

to wszystko zalezy od tego jak cierpliwe potrafi byc dziecko. Lot na fuerte trwa okolo 6 h. Ja lecialam z dzieckiem 6 letnim, ktore serdecznie mialo dosyc tego lotu mimo ze ona uwielbia latac samolotem. Zreszta ja sama mialam dosyc. Musisz poprostu to dobrze przemyslec. Jezeli to mialby byc pierwszy lot Twojego malca to ja bym sugerowala poszukac czegos blizej, zeby jednak lot byl jak najkrotszy.

tak...lat trwał 5 godzin, my byliśmy przygotowani pod wzgledem:kredki, bajki na tablet pozgrywane, przekaski, autka no i 2 godziny spał...ale to jest meczarnia faktycznie

bylam z 3x na w.kanaryjskihc, lanzarotte i fuerta, F. dla mnie duzo tansza, i polecam ktorakolwiek, sami teraz planujemy urlop i stanelo jednak na balearach, na ibizie bylismy, wiec tylko majorka albo menorka, mam dwojke dzieci: wtedy beda miale, prawie 2 lata i 4 lata.
wlasnie ja latam z dziecmi w roznym wieku, i najgorzej lata mi sie z 1.5rocznym, czyli w wieku mojej drugiej corki, motor ma w tylku i nie spi mi w dzien, wiec masakra. ze starsza no problem, ja teraz mam problem, bo sama latam z dwojka i te bagaze, czasami ciezko ogarnac sie z tasmy, i jeszcze 2 wozki, torbny itd.
ps. my zrezygnowalismy znp. z turcji, na polozenie i walki i nie chce ryzykowac z dwojka maluchow.

No to macie problem, którym trzeba zainteresować opinię społeczną.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Polecam dwie opcje - wlasna organizacja :

1/ Chorwacja - lot Eurolotem do Splitu.
Transfer do hotelu - connecto-taxi.com
Hotel Bluesun Afrodita Tucepi
a jak macie czas to dodatkowo tydzien na wyspie Bol,
Hotel Bonca

2/ Hiszpania
lot do Girony, Rynair- tanio bylo 30 dni przed wylotem
miejscowosc Lloret de mar
transfer - wezcie taksowke, ale ustalcie cene z gory
hotel - booking.com lub bezposrednio
Aparthotel Costa Encantada
Jak macie wiecej czasu leccie dotakowo na Majorke.
Polecam Colonia de sant pere. Bez duzych hoteli. Urokliwe miejsce

Generalnie wychodzi o 40% taniej niz w biurze
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Witam,

jesli jest Pani zainteresowana profesjonalnym doradztwem prosze o podanie maila. Chetnie przygotuje oferte uwzgledniajac Panstwa potrzeby:)
pozdrawiam,

Czy ja też mogłabym prosić o ofertę na wyjazd z 2 dzieci (7,11) podaję adres zr29@o2.pl.
Pozdrawiam

Dla tych co planują zostać w Polsce gorąco polecam Bory Tucholskie, jest tam mały pensjonat Gacanek, apartamenty z osobnym wejściem, łóżeczka dla dzieci, w jadalni krzesełka, duży plac zabaw... miejsce sprawdzone, byliśmy z naszym 3 letnim Łukaszkiem http://www.trojmiasto.pl/Gacanek-o31309.html
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

O matko co za wypowiedzi niektórych chyba mieli nieciekawe dzieciństwo :-) i ciekawe po co tacy ludzie zaglądają na forum rodzina!
Zadecydowaliśmy że kierunkiem będą Wyspy Kanaryjskie ze względu na klimat i brak wielkich upałów w sierpniu bo w Grecji sierpień to niestety upał a nie chcę żeby młody się męczył oczywiście jestem chętna na podpowiedzi mój meil malgorzatakaczm@wp.pl interesuje nas opcja All i hotel niedaleko oceanu i oczywiście udogodnienia dla dzieci Pozdrawiam wszystkich pozytywnie nastawionych do świata i dzieci haha
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Jak nauczyć się prowadzić sklep internetowy (10 odpowiedzi)

Jestem tutaj nowa, także bardzo proszę o wyrozumiałość Pomagam tacie rozkręcić jego biznes...

WAKACJE (49 odpowiedzi)

Troche to temat z gola odmienny niz panujace tu obyczaje, ale jak podsumowywujecie te wakacje ???...