Warsztat/człowiek, który przeleje hamulce Shimano w Tripolis

Kłaniam,

Wypadłem z obiegu zupełnie a mam potrzebę przelać hebel Shimano 785/675.
Będę wdzięczny za sugestie komu w Tripolis można taką robótkę zlecić bez obawy o skiepszczenie.

Szacunek...
Ivan
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Drop na osowej lub rowersi na chełmie po przekątnej, w sopocie ski & bike serwis

Re: Warsztat/człowiek, który przeleje hamulce Shimano w Tripolis

Banał. Proponuję zrobić samemu. To naprawdę proste. Tylko kupić w aptece zestaw do transfuzji że strzykawka (serio)

opisz to pls tutaj, prosto jak krowie w rowie, proszę, to ciekawe... ja sam nigdy tego jeszcze nie próbowałem

Ostatnio się bawiłem, więc odkopię.
Kupujesz lejek do odpowietrzania za 17pln, kroplówki nie potrzeba, bo w zestawie z lejkiem jest rurka.
Do tego strzykawka i butelka oleju mineralnego.

W skrócie:
Zdejmujesz hamulec i ustawiasz klamką do góry ( ja jestem leniwy, więc władowałem rower pionowo do stojaka, dało radę )
wkręcasz lejek od góry, strzykawkę z rurką do zacisku i przelewasz w tą i z powrotem.

Dokładna instrukcja kiedy ciągnąć, kiedy dolewać, kiedy kręcić zaworkiem jest też dołączona do lejka.

Inne tematy z forum

Zabezpieczenia i drzwi do piwnicy (21 odpowiedzi)

Hej. Na wstępie zaznaczam, że jestem w pełni świadomy tego, iż w piwnicy rowerów się nie...

Bagażnik na Hak (4 odpowiedzi)

Cześć, czy może jest szczęśliwym posiadaczem Bagażnika na hak firmy thule lub mont blanc a jeśli...

Lekki rower trekkingowy - jaki? (144 odpowiedzi)

Witam, Poszukuję nowego lekkiego(gdyby był do 13 kg to byłoby ekstra, bo póki co widziałam same...