Warto było
16 lat temu próbowałam zrobić prawko. Chodząc na kurs strasznie się zniechęciłam bo miałam okropnego, wydzierającego się na mnie instruktora.Nie dotrwałam do końca. Marzyłam o p.j. ale ciągle brakowało mi odwagi. Gdy "ELKA SCHOOL" otwierała ośrodek w Rumi pomyślałam, że teraz albo nigdy. Słyszałam już wcześniej pozytywne opinie o tej szkole ale mieszkam za Wejherowem i nie odpowiadały mi godziny teorii w Gdyni. A tu - w RUMI, zdobyłam teorię w 5 dni! Bajka. Kurs był tani a jeszcze dostałam zniżkę 100 zł. Kadra jest naprawdę przygotowana i rzetelnie przekazuje wiedzę kursantom. Pan Jerzy Surała okazał się b.fajnym instruktorem. Miałam obawy czy dostatecznie dużo będziemy jeździć po Gdyni. Ale już od drugiej godziny kursu jeździliśmy po niej regularnie. P. Jurek zna wszelkie trasy i zakamarki, na które kursanci mogliby natrafić na egzaminie.Opisuje i tłumaczy wszystko na bieżąco. Cały czas dodaje otuchy. Fajny dostałam komplement: "Nie wypominając ci wieku uważam, że całkiem dobrze jeździsz". Byłam b.dobrze przygotowana do egzaminu. Zdałam za drugim razem (pierwszy to sam stres). Stało się to 09.11. 2009. A teraz czekam już tylko na mój długo oczekiwany i wyśniony dokument.