Wątek bez znaczenia.

Drogi Panie Adminie137.
Spoko rozumiem.
Perturbacje zawodowe są perturbacjami zawodowymi.
Serio, aż tak on się rozrósł ten muzyczny? ;) hehehehe
Podejrzewam, jego macki poczęły zaginać swą grawitacją czaso-przestrzeń.

Ten wątek będzie totalnym free stylem.
Pies Pani Anny leży mokry.

Jakkolwiek, dziękuję za informację.
Oznacza to szacunek z Pana z strony do mej skromnej osoby.

http://www.youtube.com/watch?v=fIZ8R1OLkl0
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Wątek bez znaczenia.

PS:-)
Od Twojego przepisu Panie M odstrasza mnie nieco kasza której tam używasz. Brrrr. nie znoszę jej.
Ale nie wszyscy muszą lubić to samo.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Wątek bez znaczenia.

Ja staram się raz w tygodniu przygotować papryki faszerowane. Ale swoim przepisem (tzn nie jest przeze mnie wymyślony a otrzymany od kogoś gdzieś z południa Europy). Faszerowane papryki pieke w piekarniku, aż blonka na skórce w niektórych miejscach zrobi się czarna.
Dziś nie piękę i póki co nie gotuję. Nie ma gazu. Czy to po wczorajszym meczu?
Jeden z moich lęków, które mnie prześladuja.
Następuje dzień, w którym (w jakiś tam obojętnie jaki sposób) braknie gazu, pradu, ropy.
I tu moja wyobraznia zaczyna szaleć. Nawet już horrorów nie potrzebuję.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Wątek bez znaczenia.

Ktoś z towarzystwa faszerował te papryki? Ciekawym doznań.

Tak w sumie biorąc pod uwagę dokonania Ani i Putina może faktycznie warto naprodukować past paprykowych na zimę? Tanio jak nigdy przedtem.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Wątek bez znaczenia.

Zagram Wam, bo nie wiem, czy zaglądacie do Duszy Muzycznej.Moi ulubieńcy :

http://www.youtube.com/watch?v=_Mzklb9nkXM
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Wątek bez znaczenia.

Dobranoc, Inko, do zobaczenia w piątek :) Weź chusteczki do kina ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Wątek bez znaczenia.

Oczywiście;)....zmykam spać dziewczynko;)Kolorowych snów;)wszystkim
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Wątek bez znaczenia.

Przyniesiesz mi w słoiczku jak się spotkamy ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Wątek bez znaczenia.

Fakt...to może być problem;)...przewiduje dwie wersje:zostanie cały gar bo spaprzę albo(wersja bardziej optymistyczna)jedna łyżka dla Ciebie cobyś mogła napisać recenzję;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Wątek bez znaczenia.

Napiszę, a jakże, tylko czy dla mnie coś zostanie ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Wątek bez znaczenia.

Mansonie.....o matko kochana!!!...ja nie wiem czy sprostam:)...to jest niezłe wyzwanie dla mnie...raczej będzie z ryb morskich także wielkie dzięki że podałeś dwie wersje...nigdy nie gotowałam zupy rybnej więc czas najwyższy spróbować:)... i poczęstuję nią Vilette bo obiecała pisać recenzje:)
Panie C....ależ pan przekorny;)i zmienny,i pewnie nieprzewidywalny,a może nas zaskoczysz?;):P
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Wątek bez znaczenia.

...Nie znam Was. I nie chcę was poznać.

Dobrze, Panie C, nie poznasz nas. Czy ta niechęć obejmuje również niniejszy wątek? Bo nie wiem czy uciekać z niego, czy nie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Wątek bez znaczenia.

No to Inka skup się, dzisiaj będzie pracowicie, bo robimy azjatycki rosół rybny:

a) najsampierw ryby, ja używam świeżych płotek, ale równie dobrze można użyć ryb mrożonych albo morskich, chociaż w przypadku morskich przepis brzmi trochę inaczej - tak więc dzisiaj na słodkowodnych,
b) nikt nie lubi w rybach ości, chociaż Azjaci nie uznają zup na filetach, ości muszą być i już bo zupa smaczniejsza, ale my zrobimy inaczej, najpierw robimy wywar, oczyszczone tuszki (chętnie też głowy rybie) zalewamy zimną woda i bąbelkujemy nieśpiesznie i nie krótko,
c) po ostudzeniu wywaru rybnego cedzimy go, bulion do gara, a ryby do obrania, obrane mięsko bez ości też do gara, dość męczące zadanie to obieranie ugotowanych rybek,
d) dodajemy pokrojone w słupki warzywa okopowe, cebulę w piórka, pokrojony w drobna kostkę korzeń imbiru, posiekana papryczkę chili,
e) zagotowujemy całość, po czym wyłączamy i pozostawiamy w cieple,
f) po pewnym czasie zagotowujemy znowu dodając kiszonego ogórka pokrojonego w słupki oraz garść wodorostów wakame, choć mogą też być nori lub kombu,
g) po zagotowaniu wyłączamy i jest.

Myki:
1) na etapie gotowania dodajemy przekrojona na pół cebulę, uprzednio opaloną na ogniu na czarno, potem ją wywalimy,
2) doprawiamy sosem rybnym (łyżka+) oraz zamiast soli sosem sojowym jasnym (łyżka 3+),
3) posiekany czosnek jest ok,
4) ja dorzuciłem parę liści limonki kaffir.

Wersja z rybami morskimi polega na tym, że bulion gotujemy na warzywach, a rybę morską obsmażamy na oleju z użyciem skrobi ziemniaczanej miast mąki i tak usmażoną na etapie końcowym dodajemy do bulionu.

Podajemy następująco:
a) najpierw wkładamy do miseczki makaron ryżowy lub sojowy (wrzucić do miski i zalać na 10 min gorąca wodą i gotowy),
b) na makaron kładziemy coś do chrupania - kiełki soi albo inne,
c) całość zalewamy gorącą zupą,
d) posypujemy po wierzchu posiekaną dymką tudzież prażonym sezamem.

Smacznego. Azjaci jedzą zupę pałeczkami wciągając makaron i siorbiąc smakowicie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Wątek bez znaczenia.

Anka mówi, że mam napisać coś "milszego".
To piszę.
Spytałem co pożera (w jakimś kubku coś wsysa w krtań)
Coś ciemnego.
odpowiedziała:
- loda.

Teraz powiedziała, że ma nałóg lodowy, bo przez całe lata nie jadła lodów.

Nie wiem czy to mile zabrzmiało.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Wątek bez znaczenia.

Vilette.
Nie musisz wierzyć, że zmienię zdanie.
I nie musisz myśleć, że Anka jest warunkiem koniecznym tudzież niezbędnym, czy wystarczającym, aby was widzieć.

I to jest piękne.
Nie znam Was. I nie chcę was poznać.
Ciut znam Mansona.
Milimetrowy ciut.
I jest gut.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Wątek bez znaczenia.

C....gdyby nie ludzka ciekawość to nadal siedzieliśmy w jaskiniach i krzesali ogień;)....coś w tym jest:P
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Wątek bez znaczenia.

Gotować to nie umiem ja. I to jest prawda.

Panie C, nie wierzę, że zmienisz zdanie :) I powiem Ci, dlaczego - bo nie uda Ci się namówić Pani Ani, mimo miliona belgijskich czekoladek ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Wątek bez znaczenia.

Pamiętajcie o jednym.
Zmieniam zdanie w ostatniej chwili.
Czasem.
Hazardziści tak mają.

ps. Pani Ania zrobiła mi dziś takie schabowe, że Manson by nie podołał.
Chyba. (bo On mimo, że nie nje mięsa rozbiera sarny i gotuje na węch)
Pisze zupełnie trzeźwy i serio.
Peree z czosnkiem poezja.

I Ona gada, że nie potrafi gotować.
W takim razie Manson też nie umie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Wątek bez znaczenia.

Mansonie...ani przez moment nie wątpiłam,że podołasz;)
A przepis zapodawaj,wszystko wkleję do prywatnej księgi warzenia straw;)
No to ja już pewnie grzybów nie uzbieram w tym roku...buuuuuu;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Wątek bez znaczenia.

To dziś Stawka w tv?

Inko, ja jestem niespotykanie spokojna a jak się denerwuję to tego nie pokazuję :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Wątek bez znaczenia.

:)sie nie nerwuj;)...ot tak sobie gdybam:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Psychologia wskazuje wzór człowieka. (13 odpowiedzi)

Psychologia wskazuje wzór człowieka. Według której człowieka, który nie ma empatii, pasji i...

Jeśli dziś piątek, to czytamy Ziemkiewicza (45 odpowiedzi)

Dziś piątek, dzień postny, ale Ziemkiewicz nie zważa i daje czadu:...

Kogo polecacie od umów frankowych? (3 odpowiedzi)

Interesuje mnie, które kancelarie prawne mają najlepsze wyniki w sporach z bankami detalicznymi...