Wątek bez znaczenia.

Drogi Panie Adminie137.
Spoko rozumiem.
Perturbacje zawodowe są perturbacjami zawodowymi.
Serio, aż tak on się rozrósł ten muzyczny? ;) hehehehe
Podejrzewam, jego macki poczęły zaginać swą grawitacją czaso-przestrzeń.

Ten wątek będzie totalnym free stylem.
Pies Pani Anny leży mokry.

Jakkolwiek, dziękuję za informację.
Oznacza to szacunek z Pana z strony do mej skromnej osoby.

http://www.youtube.com/watch?v=fIZ8R1OLkl0
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Wątek bez znaczenia.

Inko, okonki w Gdańsku są, ale małe. Wiem, bo sama łowię co sobotę prawie. Niestety wracają spowrotem nażarte chociaż:))))

Mansonie ,dobry człowieku,już Ciebie polubiłam :)...przepisy wklejam do prywatnej książki kucharskiej i na pewno wypróbuję aczkolwiek z okonkiem będzie problem bo na dalekiej północy brak tych cudowności;)....humus,mniam,lubię:)....i druga sprawa...nienawidzę jedzenia przetworzonego,proste ale własne to jest to!!!...a i cenię kuchnie regionalne i przepisy od przysłowiowej babci:)
i trzecia sprawa....gdybyście zechcieli spędzić ze mną i Vilette trochę czasu w naszym uroczym miasteczku byłoby bardzo miło:)...na naszym rynku mają pysznościowe lody:)...pani Aniu,byłoby miło poznać Panią,na pewno jedno nas łączy,a co,to już przy spotkaniu;)

Toż widać mam problem ze zrozumieniem tego co czytam.
Ale to z racji wieku i niewyspania.

Pani Aniu, niech lepiej Pani ustali z Panem C, czy to spotkanie się w ogóle odbędzie :)

Mansonie, miłego seansu.

Toż właśnie to doceniłem.

Toż właśnie powiedziałam, że lutenice przekażę wlłasnej roboty a nie sklepową. Nauczyłam się u zródła.

Z tego co ja tu czytam, to nie będzie Pani nie będzie spotkania, przynajmniej tak Pan C mówi. A ja wierzę. Jest Pani warunkiem koniecznym :)

Powiem uczciwie, że nie poważam kupowania przetworzonego pożywienia. Owszem, wiem, że czasem trzeba albo wygodnie. Ale warto mieć świadomość, że to nie jest prawdziwa żywność.

Z olbrzymią przyjemnością odkrywam stare sposoby produkowania i konserwowania żywności, chętnie poznaję dokonania innych nacji. To niesamowity świat ludowych mądrości, w obecnych czasach zapomnianych i wyśmiewanych.

Dlatego kiszę, marynuję, pasteryzuję, suszę i mrożę. No i jeszcze warzę :)
Z mojego subiektywnego punktu widzenia wolę słoiczek domowej pasty warzywnej niż wypasiona czekoladę od Lindta.

Ostatnio gadałem z naszą sklepową,we wsi jest jeszcze 6 starych babek, co same pieką placek na niedzielę, reszta zamawia w sklepie.

Edit: idę popatrzeć, jak Michelle Rodriguez broni Ziemi przed kosmitami.

Jak Panie i Pan Manson przyjada do c to przekażę Wam prawdziwa lutenicę a nie sklepową namastkę. A dla pana M moge zrobić wegetariańskie gołabki w liściach winogron. Przekaże przez panac.

...Odciąć się od świat, gwaru, ludzi choć na chwile

Pani chce do samotni, a to co innego. Ja Pani Aniu, rzadko bardzo chodzę na imprezy, a jeśli już to na takie bardziej pogaduchy przy kawie i słodkościach ;)

Metoda jest prosta, musisz zgubić po drodze C, bo on robi zawsze zamieszanie :)
Tylko bestia ogarnięta jest, może być ciężko wykonalne.

Najlepiej przyjedźcie wszyscy do miasta W. , pójdziemy sobie na spacer obejrzeć Kalwarię, do zrewitalizowanego Parku Majkowskiego a potem na obiad ;)

Pani V to jest różnica wyjechać samemu gdzieś. Odciąć się od świat, gwaru, ludzi choć na chwile, a wpaść w sam środek imprezy. Jestem bardzo nieimprezową osobą.

Oj panie c mowie face to face, że nie. Piszę, że nie a Ty wiesz lepiej.

A przecież chciała Pani wyjechać, sama Pani pisała :) Za belgijską czekoladkę mogłaby się Pani zgodzić ;)

Mogę zrobić festiwal u siebie.
O ile przyjedzie Manson.

I reszta.
Anka przyjedzie, bo kupię Jej drugą belgijską czekoladę ale inną.

Wolałbym jednak do Mansona.
On ma stare modrzewie.
Lubię modrzewie.
Stare.

Ja nigdzie nie jadę. Ani tam ani tu. Nie wiedziałam, ze ta czekoladka ma mnie przekupić. Ale i tak zjadlam kawalłek. Resztę pożarła rodzina.
Nie jade bo nie lubie. I już. No.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

...Chołotę możemy zabrać ze sobą

Hołota - za słownikiem PWN - ludzie zachowujący się ordynarnie.

No wiesz, C, nie spodziewałam się tego.

;)

C, a może ten dżamper zrobisz u siebie?
Dla wszystkich bliżej, a ja bym chętnie poznał panie :)
Bo jak się przytargasz w sobotę wieczorem to znaczy najesz się, napijesz, pójdziesz spać, potem połazić po lesie, potem się pożegnasz i pojedziesz, a ja będę za kucharkę i donosiciela piwa :) W sumie wolałbym, żebyś to Ty koło mnie skakał :)

No to humus:
a) odsączona ciecierzyca z puszki - tak na początek, bo suszoną trochę się gotuje, nie wywalamy wody z zalewy, przyda się, jakby humus wyszedł nam za gęsty,
b) czosnek ząbek+, ja lubię kilka ząbków,
c) pasta tahini 2-3 łyżki, można zrobić samemu wrzucając do blendera parę łyżek sezamu,
d) pół papryczki habanero, można nie dawać jak kto nie lubi kopa,
całość do blendera i miksujemy do konsystencji gęstej śmietany, dolewając wodę z zalewy i/lub sok z cytryny.

No i gotowe. Albo jako smarowidło do kanapek zamiast masła czy twarożku, albo jak dip do maczania świeżych warzywek w postaci marchewek, ogórka, pomidorów, selera i co tam kto wymyśli. Ze strączkowych a więc dla organizmu bardzo bardzo. W pojemniczku w lodówce wytrzyma tydzień.

Powiem Wam, że uwielbiam gotować. I nie wiem, jak można to traktować jako karę. To przecież super jest :)

Inne tematy z forum

Psychologia wskazuje wzór człowieka. (13 odpowiedzi)

Psychologia wskazuje wzór człowieka. Według której człowieka, który nie ma empatii, pasji i...

Ankieta do pracy dyplomowej (4 odpowiedzi)

Dzień dobry, prowadzę badania na temat zagrożenia przestępczością kradzieży i kradzieży z...

Apel w trosce o ekosystem (7 odpowiedzi)

Apel w trosce o ekosystem, dotyczący dokarmiania ptaków, które są niezwykle pożyteczne, bo gołębi...