Wczasy w Gdyni - pomoc.

Temat dostępny też na forum: Co? Gdzie? Kiedy?
Witam. Wybieram się do Gdyni, ale mało informacji w internecie na ten temat który mnie interesuję. Chciałbym zapytać czy na dworcu w Gdyni znajdę skrytki bagażowe, w jakiej cenie i czy jeśli wykupię dobę to mogę tam zaglądać w międzyczasie. Na swoją obronę powiem, że pisałem w tej sprawie na mail podany na stronie Dworca, ale oczywiście bez odpowiedzi.
Drugie pytanie to czy jest gdzieś miejsce jakiś lasek coś tego na rozstawienie namiotu na dziko? Jestem uczniem, raczej nie stać mnie na kempingi , potrzebuję kupić jeszcze bilet na koncert :).

Klub Muzyczny Ucho
ul. Św. Piotra 2, 81-347 Gdynia

Tutaj będą koncerty, może coś w okolicy... Nie wiem, to mój pierwszy wypad do Trójmiasta, więc pytania może trochę dziwne.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Wczasy w Gdyni - pomoc.

jeśli chodzi o rozbicie się na dziko to nie liczyłabym tym bardziej w okolicy Ucha gdyż to klub w ścisłym centrum miasta. W najbliższej okolicy tez raczej słabo. Wybierając się do tak sporego miasta trzeba liczyć się z tym, że najlepiej wynająć pokój. Niestety. Co do bagaży na dworcu nie pomogę ale radzę zadzwonić.

Niedaleko (ulica dalej) Klubu Ucho jest w miarę tani hostel (http://www.bluesrooms.pl także możesz spróbować tam się zatrzymać. Pewnie bagaż też można tam przechować.

http://www.ssm-gdynia.pl/oferta.php

Zrób swój profil na http://www.couchsurfing.org Tam ludzie na całym świecie oferują innym darmowe zakwaterowanie, w Polsce też są użytkownicy! Po co płacić za nocleg jak można zanocować np. 2-3 dni w jednej osoby, a potem iść do kogoś innego! Super sprawa, korzystałam w Niemczech i Austrii, polecam!

Jeśli jednak nie uda Ci się przez couchsurfing... są jednak wakacje, to są w Gdyni inne tanie możliwości. Oto one - domy studenckie Akademii Morskiej, Akademii Marynarki Wojennej (chyba mają akademiki?), Poczta Polska na swojej stronie ma ofertę wakacje czy wypoczynek, jest wyszukiwarka (chociaż jednak poczta będzie droższa pewnie...). Ponadto wiele państwowych instytucji ma pokoje gościnne u siebie, ale ich nie reklamuje, trzeba dzwonić i pytać. Koło dworca jest Morski Instytut Rybacki, muzea i biblioteki mają nieraz pokoje gościnne...

Co do skrytek na bagaż, z pewnością są, jak na każdym dworcu w większym lub mniejszym mieście. W końcu nie po to remontowali ten dworzec, żeby nie było gdzie bagażu zostawić. Ale w każdym mieście jest to jednak droga impreza. Ja bagaże zostawiam np. w szatniach bibliotek, muzeum - tam nie trzeba płacić.

Jeszcze jedna rada - raczej nie pisz mejli do polskich instytucji (szczególnie tych państwowych) - i tak raczej nie odpiszą, te adresy to tak pro forma, lepiej dzwonić. To nie Niemcy, gdzie jak napisałam w sprawie taryf i biletów lokalnych oraz do Polski, to od razu odpisali i polecili najlepszy typ biletów o połączenia, a wcale nie pisałam tam po niemiecku! A w tej sprawie to ja nawet do PKP nie mogłam się dodzwonić na dworzec w Szczecinie!

Inne tematy z forum

WAKACJE (49 odpowiedzi)

Troche to temat z gola odmienny niz panujace tu obyczaje, ale jak podsumowywujecie te wakacje ???...

Jak nauczyć się prowadzić sklep internetowy (10 odpowiedzi)

Jestem tutaj nowa, także bardzo proszę o wyrozumiałość Pomagam tacie rozkręcić jego biznes...