Weekend

Temat dostępny też na forum: Weekend
Opinie do filmu: Weekend.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

masakra

Fatalny film. To jest moja pierwsza opinia na trojmiasto.pl, ale postanowiłam przestrzec innych przed pójściem na ten film. Strata czasu i pieniędzy. Obejrzałam go w Sylwestra i już nigdy nie mam ochoty obejrzeć go ponownie. Brak składu i ładu, dużo wulgaryzmów i słabych żartów. Super obsada. Ale nawet tacy aktorzy nie byli w stanie uratować fatalnego pomysłu na ten film. Oglądałam go z czwórką innych znajomych i nikomu z nas się nie podobało. Szczerze odradzam!!!
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 9

byłem, spałem

poszedłem na ten film niejako z przymusu, był w pakiecie na sylwestra w kinie helios, gorszego filmu w życiu nie widziałem, humor prosty, pełno przekleństw a i tak wszystko przewidywalne, ludzie się męczyli i gdyby nie to, że siedziałem w środku i ludzie po mojej lewej zasnęli to bym wstał i sobie wyszedł ale przez nich musiałem się męczyć niesamowicie. film masakra, ludzie żałowali tak samo że nie wyszli prędzej
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 10

Cezary Tarantina

Czemu nam to zrobiłeś Killer ? Zadaję sobie to pytanie i patrzę na twój plakat : Killer 2 . Taki ładny chłop , taki piękny aktor-aktorzyna , a tu dupa z mydła.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 7

Cezar Tarantina

Ty wariacie ! Na plakacie Kilera 2 , Kiler trzyma w swych cudnych łapach jakąś babę - to chyba jest pielęgniarka z serialu " na dobre i liche " . Ty ! wogóle nie znasz się i nie kumasz bazy w polskiej obyczajówce filmu i kinematografiii, ty lepiej zacznij czytać o gwiazdach estrady i innych gwiazdach bo twoja wiedza to ośmiesza całą naszą Cinema Polską i zagraniczna Cinema też raczej ! Ośmiesza . Ja oceniam film jako SUPER PRZEZ DUŻE " Su " . Pozdrawiam reżysera - Jarka Pazurę i wszystkich ekstra aktorów z tego superowego filmu komediowego i kryminalnego zarazem . Buziaki.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 18

tragedia!

film okropny, marna kopia tarantino.. same przekleństwa zero fabuły.. nie polecam!!!!!
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 7

A i idź Pan

Takiej tragedii dawno nie bylo! Nie dawać zarobić takim papraką jak pan P. Szkoda kasy i czasu. Zdjąć z afiszy i nie naciągać społeczeństwa!
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 8

buhahahahaha jak chciało się iść na 9 do kina i wpisać o 11.13 opinie że jest słaby

to może znaczyć jedno, film jest dobry.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 8

kicha

byłem, zobaczyłem i totalna kicha, nie polecam
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 5

Re: Weekend

POLECAM!!! SUPER FILM!!!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 11

DNO

Proszę o zwrot kosztów poniesionych za zakup biletu na ten film. To jest poniżej godności przeciętnego oglądacza :)
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 5

nie róbcie sobie tego, nie idźcie na ten film

Błagam nie róbcie sobie krzywdy tym filmem. Ja żonę skrzywdziłem tym filmem i szczerze ją przepraszam !!! Nie mogę sobie wybaczyć, że spóźniliśmy się na wcześniejszy film :(. Wybacz Agatko!!
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 5

Re: nie róbcie sobie tego, nie idźcie na ten film

Wybaczam :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

jak na debiut to slabiutko!!!!, CZAREK.

Przewidywany, monotonna akcja, jeszcze bardziej dialogi,nie moglem wysiedzieć do końca ale zostalelem i sie rozczarowame, (Zonka Czarka powinna sobie najpierw zęby wybielić,jeżeli oczywiście wiąże przyszłość z aktorstwem
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 4

film bardzo dobry w swoim gatunku!!!!

akcja szybka,zaskakująca,obsada świetna,gwiazdorskie kreacje.Na poczatku drażniły mnie bardzo wulgaryzmy,ale widocznie w środowisku gangsterskim inaczej nie jest i wulgarne odzywki są wpisane w scenariusz świadomnie.Polecam,napewno nie zaśniecie na tym filmie.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 11

beznadzieja

po prostu beznadzieja... szkoda czasu...
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 4

POLECAM!!! w końcu dobra Polska komedia

Jesli lubisz humor w stylu "E=mc2", "Chlopaki nie płaczą" to jak najbardziej nie bedziesz sie czuł/a sie zawiedziony/ zawiedziona:) A jesli chodzi o żone Czarka to "zagrała" tuz przed napisami koncowymi i całe 10 sekund, skoro ktoś przez cały film zwrócił tylko na to uwagę to naprawdę współczuje spostrzegawczości
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 8

Nie do końca.

Film pełen niepotrzebnych przekleństw, chyba nawet 'Psy' nie były tak wulgarne, przaśny 'humor' zwykle kompletnie nie śmieszny i cieniutki, naprawdę cieniutki scenariusz.

Albo może to był ten dzień, kiedy teksty w stylu, cytuję, "n****m ci do płuc i do końca życia będziesz miał nieświeży oddech" mnie nie śmieszą.

Małaszyńskiego zwyczajnie lubię, Lewandowski bardzo fajnie no i Frycz także sprawdził się w roli komisarza. Motyw gangu Cygana momentami bywał nawet zabawny.

Śmiałam się w kilku momentach, ale ogólnie się zawiodłam.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 4

Super!!!

Co wy za głupoty wypisujecie?! jak na polską komedie jest naprawdę fajny...żal mi was!
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 9

mega dno

Pierwszy raz wyszłam z kina w połowie filmu i żałuje że nie wcześniej !!!
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 7

Żenada

posmiać się można tylko i wyłącznie z poziomu tego filmu. Można porównać do poziomu PKP,stanu naszych dróg...nigdy nie wydam ani grosza na produkcje gdzie zobacze nazwisko PAZURA.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 5

Dno i trzy merty mułu

Opuściłem salę kinową po czterdziestu minutach.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 5

płakać się chce

takie dno , sceny bez sensu , chaos i wulgaryzm bez uzasadnienia
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 6

Dobrzy aktorzy to nie wszystko...

Film słaby, aż trudno uwierzyć ,że tak fajni aktorzy zechcieli zagrać w tak marnym filmie. Słabe dialogi, sceny itd nigdy więcej, nawet gdyby był za darmo to nikomu nie polecam - szkoda czasu!
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 5

chyba są dwie wersje tego filmu

wbrew opiniami na portalu, wybrałem się do kina z żoną i nie żałuję. Zgodnie nam się podobał. Obejrzeliśmy go w pełnej sali jak mało kiedy, nikt nie wychodził. Jak dla mnie udany film, świetna aktorstowo, niezła akcja, muzyka, efekty specjalne. Film do którego kiedyś wrócę z przyjemnością. To tak dla równowagi.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 7

cieniutki

Bardzo,bardzo słaby.
Prostackie żarty, płytkie dialogi. Nie warto.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 5

szkoda czasu .....

Żenada, zero, prostackie i wulgarne teksty.Co ten Pazura wymyślił ?!Ten film jest bez sensu ..... Jak tak fajni aktorzy zechcieli zagrać w tak marnym filmie. Zgadzam się z Cooobi :dobrzy aktorzy to nie wszystko
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5

okropniasta chała

beznadziejny ,czego ma się uczyć nasza młodzież przy takich wulgaryzmach
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5

fajny film

Gdybym opierała się tylko na opiniach, nigdy bym nie poszla na weekend. Ale jednak. Film napradę fajny, najlepszy polski film po testosteronie.
Trzeba samemu iść żeby wygłaszać opinię.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 6

bez gwiazdek

Szkoda czasu i pieniędzy , dawno nie widziałam tak beznadziejnego filmu. W filmie nie pada ani jedno zdanie bez wugalgaryzmów a to mnie po prostu nie śmieszy. Jest parę scen nawet śmiesznych , ale dobrzy aktorzy to nie wszystko.
Nie polecam.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

beznadzieja

szkoda czasu i pieniędzy beznadziejna fabula niema ani jednego tekstu który można cytować i byłby śmieszny .W sali nr 8 w multikinie w Gdyni niedziałająca wentylacja dopełniła czarę goryczy
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 6

Masz rację.Mi sie też podobał,a te komentarze to chyba naprawdę muszą pisać bardzo nudni i zakompleksieni ludzie.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

Re: Ten wpis

Ten wpis jest do wypowiedzi mastera
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

fajny

bardzo fajny film , jezeli ktos lubi komedie polskie , polecam !!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

Przeciętność

Film przeciętny, kilka śmiesznych scen - wulgaryzmy nadały śmieszność jak ktoś lubi. Ogólnie spodziewałem się znacznie więcej po tym filmie. Gdzie się podziały komedie takie jak alterntywy itd...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

trzeba recenzje czytac to nie bedzie rozczarowan

1 gwiazdka w Wyborczej mowi sama za siebie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

TRAGEDIA

tragedia! stracilam na bilet, porazka na calej linii. film tak beznadziejny ze po 15 minutach zastanawialam sie po co przyszlam na to g*
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6

Dowód na to że nie można kierować się zamieszczonymi tu opiniami!

Czytając zamieszczone tu opinie nie miałem zamiaru iść na ten film, ale mając z żoną wolny wieczór z braku innych ciekawych propozycji wybraliśmy się na niego. I tu pierwsze zaskoczenie przy kasie: kiepski film a miejsca w większości zajęte! Film to "komedia gangsterska" dla ludzi z minimum przeciętną inteligencją. Za mną siedział jakiś tępy goguś w lakierkach i obcisłym sweterku (który notabene gadał w trakcie filmu przez telefon!) z panną którzy chyba spodziewali się poważnej gangsterki, lub czegoś w stylu Ojciec Chrzestny i słysząc ich komentarze nie dziwie się, że niektórzy mogą być zawiedzeni. To jest komedia w stylu "Chłopaki nie płaczą" choć może minimalnie słabsza, z tego względu że były ze dwa, trzy momenty kiedy akcja trochę się "rozjechała". Ale przez cały film sala wyła ze śmiechu! Ogólne wrażenie jak na polskie kino rozrywki - bardzo dobre.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Gratulacje Czarek!

Świetny film, aktorzy i zdjęcia. Pewnie to doceni ten kto ma dosyć typowego amerykańskiego kina i trochę zna się na kinie europejskim, ale to dla prawdziych kinomanów.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

MASAKRA

To moja pierwsza opinia,ale nie moglam sie powstrzymac by przestrzec wszystkich przed tym koszmarnym filmem!
Szkoda jednej zlotowki na te szmire.
Zenada,brak smaku,poziom zero.
Stanowczo odradzam!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Tragedia, straszne...

Poza paroma, dość niskich lotów żartami, film kompletnie bez sensu.
Panie Cezary, please, niech Pan nie robi więcej filmów, skoro się Pan nie zna na reżyserce. Może wino Pan zacznie sprzedawać.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Re: Weekend

Film pełen niepotrzebnych przekleństw,ktore razily mnie bardzo. W maire ogladania akcja sie rozwijala, powiem tak- dobry film,ale nie zadna rewelacja jak reklamowano.Małaszynskiego uwielbiam dobrze zagral,Lewandowski takze,Frycz -wiadomo,ze mistrzostwo, Wilczak- tez dobrze.Muzyka trzyma w napięciu..Dobry w swojej klasie,gdyz dawno w kinie nie bylo dobrej polskiej komedii kryminalnej.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

NEDZA
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

:)

Klapa, tylko Polacy mogą nakręcić tak denny film.Co drugie słowo to przekleństwo, no niestety nie wychodzi nie róbmy nic na siłę panie Pazura WSTYD

Film jest dobry!

Film jest dobry! I co z tego , ze są przekleństwa ... w filmach zagranicznej produkcji tez jest ich mega dużo i nikt nie robi z tego problemu. Uważam, że jest to jeden z lepszych filmów polskiej produkcji!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

:)

Czekałam na ten film dość długo :) Szkoda że taki przynudnawy choć było wiele śmiesznych momentów, nie wiadomo o co chodzi ale bardzo przyjemnie patrzy się na Pawła Małaszyńskiego i generalnie dzięki niemu ten film oglądałam z przyjemnością, hmm a o czym to było ????
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

jaenada...a miało być jak u Brooksa....

Ten film wielkim odkryciem jest... Nie wiedziałem, że Małaszyński jest kiepskim aktorem - a ten film to pokazał, nie wiedziałem że najśmieszniejsze pół najlepszego kabaretu w Polsce jest nieśmieszne. O wielcy twórcy filmu - potrafiliście udowodnić takie niesamowite rzeczy.... Poza tym pokazaliście, że mamy całą rzeszę popularnych bardziej i mniej aktorów, którzy nie potrafią zrobić czegokolwiek z tego gniota...Na troszkę pozytywności zasługuje może jedynie sposób filmowania...jest kilka ciekawych ujęć kopiowanych od najlepszych...chociaż maniera taka bardziej z krótkiego formatu - bo jak czwarty raz na ekranie widzę buty wysiadającego z samochodu gangstera, potem resztę - to się robi nudne, wtórne i tylko czekam na zakończenie, żeby zobaczyć jaki proszek do prania tym razem reklamują. Miało być śmiesznie - nie jest, miało być błyskotliwie, inteligentnie, pastiszowo i trochę jak u Mela Brooksa, a wyszło jak zwykle - bez sensu, ciężko, taka dziwna kopia kawałków innych fajnych filmów... szkoda kasy, czasu, nie polecam nawet na jako film wieczorem na wideo

Rozrywka to mi sie podoba.

Film jest prosty, trochę jak kabaret, trochę jak serial. Próżno szukać w nim ambitnego wątku, racja spora paleta używanych wulgaryzmów ale to przecież one nadają charakteru komicznym sytuacją. Polecam ten film osobą, które idą do kina na komedie żeby się po śmiać a nie szukać głębszego znaczenia filmu. Osobiście świetnie się bawiłem wraz z przyjaciółmi.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Jest z czego sie pośmiać

na początku wydawało sie, że aktorzy czytają z kartki. Paweł Wilczak - porażka. Małaszyński - rewelacja!!! za mało Sochy :( Teksty znane, wulgaryzmów od zarąbania, czasami w odpowiednim momencie ale czasami niepotrzebne. Po pół godzinie film się rozkręcił i naprawdę sie pośmiałam, (znajomi również :)
Jak na debiut Pazury to OK.
Polecam

było inaczej niż zwykle

niby Polska komedia, ale taka trochę z innej bajki, ale w bardzo pozytywnym tego słowa znaczeniu.polecam-jest z czego się pośmiać i idzie oderwać się od codzienności:)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nie jestem w stanie wskazac choćby jednego pozytywu tego filmu

Nie liczyłam na jakaś rewelację, ale to było poniżej wszelkiej krytyk. Nawet tzw "momentów" nie było- film nieśmieszny, scenariusz nudny, gra aktorska żenująca (nawet Wilczak i Małaszyński dno), a dialogi... Wymęczyłam się jak jeszcze nigdy! NIE POLECAM
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

Re: Nie jestem w stanie wskazac choćby jednego pozytywu tego filmu

Cienizna i głupawka.Wulgaryzmy czesciej niż u gangsterów.Szkoda kasy i straconego czasu.Panie Pazura-czy Pan się nie wstydzi.To żenujace.

Aleksandra

niezły

Całkiem fajny film w ktorym nie brakuje momentów kiedy cała sala sika ze smiechu.Tym smutasom od negatywnych opinii brakuje widac poprostu poczucia humoru.Ja osobiscie polecam i ...pozdrawiam !

beznadziejny

Powinno sie zakazać oglądania tego filmu
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

był jeden moment śmieszny , brak fabuły , nie polecam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Diabeł (7 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Diabeł . Przeczytaj o filmie.

Paddington w Peru (7 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Paddington w Peru . Przeczytaj o filmie.

100 dni do matury (4 odpowiedzi)

Opinie do filmu: 100 dni do matury . Przeczytaj o filmie.