Wesele do 3:00

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Słuchajcie, wesele mam mieć do 3:00 nad ranem, a każde przedłużenie o godzinę to jest spory koszt. Jak myślicie czy godzina 3:00 to będzie odpowiednia do skończenia imprezy??? Ostatnio jak byłam na dwóch weselach to o 2:00 już był prawie koniec. Aha, ważne jest że wesele zacznie się od 18:00 czy 18:30. Boję sie że z jednej strony będzie to jednak za krótko, chociaż szef restauracji zapewnia że wystarczy. Ja napewno będę już zmęczona i będę miała dosyć-w końcu to są wrażenia, ale nie wiem czy nie będzie to za krótka dla gości. Co o tym sądzicie???
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Wesele do 3:00

ja bym się nie martwiła: na ostatnim weselu na którym byłam goście "wytrzymali" do północy, a potem zaczęli się rozchodzić
ale to wszystko zależy od tego jakich i ilu Ty będziesz miała gości: jeśli dużo młodych to jest ryzyko, że będą chcieli posiedzieć dłużej, a i ze "starymi" nigdy nic nie wiadomo ;)
no i przy dużej ilości osób samo wychodzenie może się trochę przedłużyć (po kilku głębszych - obowiązkowe pożegnanie z każdym z osobna) :)))

my np. robimy tylko do dwunastej i już teraz uprzedzamy o tym potencjalnych zaproszonych (żeby nie było zaskoczenia), ale głównym powodem jest to, że mamy zamiar wyjechać już następnego dnia rano :)
no i mamy małe wesele, średnią wieku też dość wysoką, więc mam nadzieję, że będzie dobrze...

A ja bym się martwiał. Nie byłam jeszcze na weselu na którym imprezka skończyła się o 3-ej. W zeszłym roku "zaliczyłam" 6 wesel i wszędzie zabawa trwała tak gdzies do 5-tej

Ja bym sie nie martwila...
Tylko trzaba uprzedzić wczesniej o godzinie zakonczenia....

Na weselach , na których byłam, jeszcze nigdy impreza nie skonczyła sie przed 3. Zwykle godzina 5.

No tak Sylwuś, ale co?? Powiedziec gościom,że zabawa do 3-cej??? To tak raczej nie bardzo...

można np poprosić aby orkiestra albo świadek albo ojciec któregoś z młodych wniósł OSTATNI toast za młodych ;)

ja miałam do 6tej. frekwencja prawie 100% odpadła tylko babcia i dziadek oboje ponad 80lat, więc mieli prawo :)) Wszystko zależy od tego kto jest na weselu i od tego jaka jest muza. Krótko mówiąc więcej piją czy tańczą. u mnie przeważali młodzi imprezowicze, mało kto siedział przy stole i pił, bo był fajny dj, super muzyczka i odlotowe zabawy :)))
po 6tej zabawa przeniosła się do pokoi hotelowych.....padliśmy koło południa ;))))))

ja tez najchetniej skonczylabym o 3 ale cos mi sie wydaje ze goscie Twojej opinie nie podziela i moga poczuc sie lekko urazeni ze tak szybko koniec chyba ze od razu uprzedzisz jaka jest sytuacja

ja bym sie martwila...kurcze.a moze goscie beda sie dobrze bawila?i co wtedy?

ja jeszcze nigdy nie byłem na weselu które skończyło się o 3 a z reguły zaczynało się o 17,minium to do 4 trzeba liczyć (dziwi mnie postawa restauratora bo to właśnie oni twierdzą że wesela są do 4) ale z reguły jak jest dobra zabawa to ludzie siedzą do 5/6 an nawet do 8, i co wyrzucisz kogoś?

Przecież przy zapraszaniu można poinformować, że wesele skończy się o 3:00 Ja byłam kiedyś na weselu, które skończyło się o 2:00, wszyscy o tym wiedzieli i grzecznie poszli sobie do domu. Naprawdę wszysto zależy od tego, co chce sam zapraszający!

wiem z obserwacji, że jak ktoś chce, to może wszystko załatwić tak, żeby nikogo nie urazić...
no ale zależy to w dużej mierze od zaproszonych, jak do tego podejdą :)

Nie wyobrażam sobie wesela do 6:00 rano. Mi w zupełności wystarczy do 3:00. Napewno się wybawie a jak inni nie to mają pecha:))))

mi sie wydaje, ze 3.00 to troszke krotko. Bylismy ostatnio na takim weselu, gdzie zespol gral do 4.00, wszyscy bawili sie w najlepsze, parkiet pelen, a zespol zabral sie i pojechal do domu :( glupio to wyszlo....
Nie jest powiedziane, ze u Ciebie beda chcieli sie bawic do bialego rana, ale jesli.......
My narazie mamy zespol do 4.00, ale z zastrzezeniem, ze moze byc dluzej :)

E tam. Czy my jesteśmy dla wesela, czy ono ma być dla nas? Zrób wesele do tej godziny, do której chcesz. Normalni ludzie zrozumieją.

Hej, mialam wesele w tym samym lokalu podejrzewam i takze do 3ciej. To bylo wystarczajaco dlugo. Zaczelo sie przed 18, bo slub byl na 16.00. Po polnocy zaczely wychodzic ciotki , dziadkowie, potem reszta rodziny. Do samego konca bawilo sie moze z 10 osob (przy 60ciu zaproszonych) Mysmy tez mieli juz dosyc, to naprawde wystarczy.

U nas wesele zaczęło się od 17:30 i trwało do 4:30 uffff. Nie czuliśmy zmęczenia w trakcie wesela i goście widocznie też nie czuli. Jednak nasze wesele było latem i może dlatego wszyscy bawili się do późnych godzin porannych.

Nasze wesele zacznie się o 18 i będzie trwało do 1 tak będzie opłacone, a potem do domu spac, na drugi dzien na ciasto. cóż nie mam zamiaru przedłużać, a jak sie komus to nie spodowba, cóż...jego problem.....to mój slub i ja decyzduję co i jak będzie...i wesele będzie do 1.

Moje wesele trwa od mniej 17 bo o 16 slub.do 5 rano a od 14 poprawiny.zalezy od ludzi.jesli sie dobrze bawia to 2 dni i mało.:):):):)