Widmo braku wody w Bjanie
Zmierzamy do wydajności sieci wodociągowej na poziomie Banina. Właśnie montowali u mnie Panowie licznik na wodę i powiedzieli, że mamy w gminie największy przyrost podłączeń do domów. Wszystko byłoby w porządku gdyby zgodnie z zaprojektowaną wydajnością sieci wodociągowej podłączane były by domy jednorodzinne na działce o powierzchni 1000 m2 (dla takiego zagęszczenia była projektowana sieć ).
Powstają u nas jednak głównie "bliźniaki" (dzięki sprytnemu ominięciu przepisów, wójt powiedział, że nie ma możliwości zablokowania ich budowy). Żeby było jasne nie jestem przeciwnikiem ich budowy, wprowadziłem się niedawno i martwi mnie, że władze gminy nie interesują braki wody w przyszłości (przecież ich nie nie już będzie) a my mieszkańcy z tym problemem zostaniemy.
Powstają u nas jednak głównie "bliźniaki" (dzięki sprytnemu ominięciu przepisów, wójt powiedział, że nie ma możliwości zablokowania ich budowy). Żeby było jasne nie jestem przeciwnikiem ich budowy, wprowadziłem się niedawno i martwi mnie, że władze gminy nie interesują braki wody w przyszłości (przecież ich nie nie już będzie) a my mieszkańcy z tym problemem zostaniemy.