Wieczni poszukiwacze pracownika

Ogłoszenia, które od kilku tygodni pojawiają się a mimo to odpowiedniego pracownika zatrudnić się nie udało (!!!) co znaczyć może, że taki pracodawca albo jaja sobie robi albo przekrętacz (nowi i nowi pracownicy lub po prostu wyrobił sobie już "renomę"):
TARANKO PRACOWNIK MAGAZYNU - http://ogloszenia.trojmiasto.pl/praca-zatrudnie/pracownik-magazynu-ogl9513424.html
GRUPA ARKTYKA - WPROWADZANIE DANYCH - http://ogloszenia.trojmiasto.pl/praca-zatrudnie/wprowadzanie-danych-ogl9513256.html
SECURITY SERVICE - http://ogloszenia.trojmiasto.pl/praca-zatrudnie/instalator-systemow-alarmowych-ogl9513226.html
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 4

Re: Wieczni poszukiwacze pracownika

Jeśli faktycznie to na ulicy Zgody 8 to jest to prawdopodobnie es group, bo byłem tam swego czasu na rozmowie i miałem tam pracować.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zapewne jedna z tych firm która dostał zlecenie na jakiś projekt z którym sobie nie radzi i szukają łosia który za nich odwali robotę za darmo a oni wezmą za to kasę Ciebie zostawiając na lodzie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

skoro daje różne oferty pracy to może
Agencja zatrudnienia ERC ? a skoro agencja pośrednictwa (zwykle są omijane łukiem szerokim) to się maskują ...
dali kiedyś ogłoszenie na trójmieście z adresem w Gdyni ul.zgoda 8

Ktoś orientuje się co to za firma? https://www.olx.pl/oferta/reklama-praca-przy-projekcie-internetowym-CID4-IDflxPL.html#8ced2b49ef

Co chwila dodają pełno ogłoszeń, poszukując marketingowca. Pewnie to coś pokroju es group lub perspective marketing

Dekorstar radze omijać szerokim łukiem...umowa zlecenie, kasa prześmieszna i ta dzieciniada na magazynie..Porażka a wymagania wyższe niż d*pa sięga
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

~VIN , bo słabo płacą i dla tego

no tak , kolekcjonują sobie dane i cv , tak samo robią w urzędzie pracy wejherowie

bezrobocie jest , właśnie przez takie ściemy

zastanawiające z jaką wiarą dzwonią takie firmy po upływie takiego kresu czasu - czy liczą, że po 4 latach w dalszym ciągu cv jest aktualne i nic się w nim nie zmieniło?
być może podobną tematykę praktykuje DEKORSTAR
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/praca-zatrudnie/kompletowanie-i-pakowanie-zamowien-pracownik-magazynu-sklepu-internetowego-ogl59740829.html
- dają ogłoszenia już od czasu jakiegoś i co? nie ma chętnych? nawet studentów? nawet Ukraińców? nie ma bezrobocia?

Większość tych firm tak naprawdę nie szuka ludzi, oni robią tak zwane badania rynku pracy. Publikują ogłoszenia żeby zobaczyć jacy ludzie aplikują, co mają do zaoferowania, jakim dysponują doświadczeniem, później porównują tych kandydatów i zatrzymują tych którzy mogą się przydać jak dane stanowisko się zwolni, taka baza rezerwowych pracowników. Mój kolega np. ostatnio mi mówił że dzwonili do niego z firmy do której aplikował w 2012 roku, był w ogóle w szoku że oni tak długo trzymali jego CV. Do mnie też raz zadzwonili po 4-ch miesiącach. Dużo jest też bandyckich firm które w ten sposób pozyskują dane personalne, stąd też później dziwne telefony marketingowe czy spamerskie maile.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja byłam na rekrutacji do Quad Graphics, doszłam do 4 etapu, po czym dowiedziałam się, że mam za małe kwalifikacje i za dużo czasu by zabrało przeszkolenie mnie, żebym dosięgnęła do ich standardów... Dziwne. Wymagania mają dosyć spore i z tego, co tam widziałam, to potrzebują dużo ludzi, trochę już tam pracuje, ale nie każdy jak widać ma takie umiejętności retuszerskie, o jakie im chodzi. Stąd przesiew. Plus do tego obowiązkowo płynny angielski, bo w biurze jest mnóstwo Amerykanów, cały czas słyszysz nad uchem angielski.

dlaczego? wymień nazwy hoteli - dla innych będzie to informacja. Ibis poszukuje ciągle (wiem, że nowo otwarty) ale dają ogłoszenie, kilka godzin później rekrutacja zakończona by za dwa dni znowu dać ogłoszenie. a PKO to żarty - szukają studentów do obsługi telefonicznej. kryteria są... krytyczne. norma, którą trzeba wyrobić w przedziale czasowym. stanowisko to samo tylko pod różnymi nazwami. natomiast funkcje kerownycze, prezesowskie i dyrektorskie dawno obsadzone i na nie nie było przetargów. Bo nie każdy uczył się prezesowania...

Jak wieczni poszukiwacze to praca w Transcomie - na salach miejsca już brak, ale oni wciąż szukają. Ogromna rotacja, chociaż dużo płacą. Widzę, że stale szuka PKO w Gdyni do Centrum Restrukturyzacji, Orange w Gdańsku-Śródmieście za pośrednictwem rozmaitych agencji, no niektóre hotele i firma pokojówek, nazwy firmy nie wymienię.

TUKSI Gdynia, hurtownia opakowań, od dwóch lat nie mogą znaleźć kierowcy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

to bez umowy się nie pracuje i tyle , a tym bardziej bez pieniędzy jak nie płacą , można pracować bez umowy ale jak wiesz że masz zapłacone to wtedy ok

Browar Lubrow poszukuje pracownika.Stanowczo odradzam.Umowę szefowa tak długo podpisuje żeby nie wypłacić wynagrodzenia.Dziwne miejsce Browar w Sopocie

Podobnie jak Centrum EduFun - specjalista od marketingu. ogłoszenia od kilku tygodni - czyżby brak odpowiedniego kandydata? a może brak odpowiedniej osoby w dziale rekrutacji?

ZOO KARINA ponownie poszukują nie wiadomo kogo. ważne by był tani i wiedział / umiał wiele. ale nie więcej od tych już tam pracujących.
i tak od półtora roku...
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/praca-zatrudnie/mlodszy-specjalista-ds-wizerunku-i-pr-ogl59706933.html

ASSEL od półtora roku poszukuje pracowników produkcji i ich nie znajduje - czy to nie są jaja?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Security Sp. z o.o. wiecznie poszukuje pracowników.
Pan Sławomir Hospodura poszukuje tym razem od pewnego czasu asystenta dyżurnego operacyjnego .
http://gdansk.lento.pl/asystent-dyzurnego-operacyjnego,4666655.html
na trójmieście zapewne też gdzieś oferta się pojawiła
ładnie dodane "mile widziane orzeczenie o stopniu niepełnosprawności" w rzeczywistości wydaje mi sie że chodzi głównie o orzeczenie - przecież innych wysokich wymogów brak. więc co, nie ma pracowników?