Wielkopolska 26

Lokalizacja inwestycji zapewnia szybki dojazd do centrum Gdańska oraz Trójmiejskiej Obwodnicy, a jednocześnie pozwala odpocząć od gwaru miasta w spokojnym otoczeniu, niedaleko terenów rekreacyjnych. W pobliżu znajdują się ścieżki rowerowe czy zagospodarowane pod kątem sportowym akweny retencyjne.

W ramach osiedla powstaną cztery pięciokondygnacyjne budynki wielorodzinne, pierwszy z nich ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dwa dni temu widziałem i rozmawiałem z nim na budowie. Tam można go dosyć często spotkać koło godziny 16
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

A kto to jest ten P.Kosecki?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Czy ktoś ostatnio kontaktował się z p. Koseckim?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak rozmawiałem z p. Filipem to według niego deweloper będzie pokrywał różnice w cenie prądu.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

anonim
2018-06-20 11:27:11
A wiesz czy jest szansa na odbiór przez inspektora budowlanego bez trafo, żeby można było użytkować mieszkanie na budowlanym prądzie??
no tak, przecież pokazywali zgodę Energii i budynek jest podłączony, ja mam prąd w mieszkaniu, przecież kończą odbiory infrastruktury i zaraz zaczną albo już zaczęli końcowy. Wszędzie teraz poślizgi, Robyg ma już rok, takie czasy
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

anonim
2018-06-20 13:56:20
A ktoś z was wie co z trafostacją kiedy ma być kiedy ma być "prawdziwy" odbiór i będzie można mieszkać?
mamy dobrą zmianę i wójta z Pcimia jako Prezesa Energii a Wy się dziwicie że problemy z trafostacją - przecież żeby dostać pozwolenie na budowę bo deweloper musiał przedłożyć umowę z Energą gwarantującą dostawę prądu, więc na pewno ma - a teraz słyszy- "nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?"
nie mamy co panikować- najwyżej posiedzimy 2-3 m-ce na budowlanym, po te 10-20 zł m-c drożej nie zbankrutujemy, szkoda zdrowia
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Przede wszystkim, u większości z nas termin podpisana umowy przyzeczonej minął w maju. Polskie prawo daje deweloperowi jeszcze 120 dni, jesli nie wywiąże się w tym terminie sąd zasądzi przy rozwiązaniu umowy deweloperskiej notarialnej zwrot wplaconej kwoty razy dwa! Ponadto osoby miejące kredyt mogą zażądać zwrotu poniesionych kosztów takich jak podwyższenie raty kredytu, wynajęcie mieszkania i inne koszty. Z tego co wiem są przyadki uzyskania pozwolenia na użytkowanie na t.z. prądzie budowlanym więc myśle że będzie to wcześniej niż ktoś tu podał termin października. Ja proponuje ażebyśmy t.j. nabywcy mieszkań w pierwszym budynku spotkali się i wypracowali wspólne stanowisko do Interium żeby na piśmie dali nam dokładną datę zgłoszenia do inspektoratu budowlanego o pozwolenie na urzytkowanie.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Spokojnie po co ten pesymizm. Na pewno deweloper znajdzie jakieś rozwiązanie tzn. musi znaleźć bo inaczej sprawa może skończyć się w sądzie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Panie i Panowie transformator bedzie około 31.10.18 wiec nie wprowadzicie sie prędzej niż listopad
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

tylko na zasadzie przedodbiorów - mieszkać nadal nie można!

A ktoś z was wie co z trafostacją kiedy ma być kiedy ma być "prawdziwy" odbiór i będzie można mieszkać?

Raczej nie budynek musi byc odebrany zeby korzystac z garazu ,windy itp

A wiesz czy jest szansa na odbiór przez inspektora budowlanego bez trafo, żeby można było użytkować mieszkanie na budowlanym prądzie??

Stacja trafo musi być inaczej nie będziesz miał licznika elektrycznego docelowego i umowy z zakładem energetycznym problem jest taki że ta stacja nie wiadomo kiedy powstanie i gdzie będzie stała

Ale przynajmniej można je wykańczać
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 8

Po co mi mieszkanie w którym nie mogę mieszkać? Co to za odbiór?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

nie ma pozwolenia na użytkowanie więc te oddane mieszkania to tylko takie mydlenie oczu wszystkim.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

W pierwszym budynku już część mieszkań jest oddana.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Czy wie ktoś na kiedy planowana jest dana odebrania mieszkań w pierwszym budynku?
Jak myślicie czy nadzór budowlany odbierze budynek bez elektrostacji na prądzie budowlanym?

Re: Wielkopolska 26

Witam czy ktoś ma informacje na temat daty odbioru mieszkań w drugim budynku? Bo z tego co słyszałem to miała być druga połowa czerwca?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2