Wieża do tv

Proszę niech ktoś mi pomoże w temacie. Pisałam w innym wątku ale nikt nie odpowiada, może tu, plisss.
http://forum.trojmiasto.pl/Jak-podlaczyc-sprzet-audiokino-domowe-do-telewizora-t505214,1,100.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Wieża do tv

Jeśli obraz wychodzi z dekodera , to dźwięk również . Można podesłać jakieś foto z wyjść/wejść dekodera i wieży na maila , lub chociaż podać nazwy modeli bądź też same nazwy wejść/wyjść z powyższych sprzętów ? Oczywiście chodzi o te które mają "audio" w tej części .

jak podłączysz do dekodera , który ma wyjście dźwięku na chinchach to powinno chulać do momentu kiedy nie zaczniesz oglądać filmów z innego źródła niż dekoder Vectry , np: DVD , USB w TV - wtedy dźwięku nie będzie.

Jeżeli TV nie ma wyjścia audio na chinchach (a nowe mogą nie mieć) to pozostaje , albo wyjście słuchawkowe jak robiłaś (słaby pomysł , może być duży szum po odpowiednim pogłośnieniu , ale jedyny bez kosztów) , albo niestety zakup nowej wieży/kina/amplitunera z głośnikami z wejściem cyfrowym/optycznym (optical in)

Jeżeli TV ma Bluetooth to możesz sobie jeszcze głośnik BT podłączyć , ale to ani lepiej ani taniej nie będzie , no chyba że masz już w domu taki głośnik to będzie taniej ;)

Dziękuję za odpowiedzi. Podłączyłam do wyjścia słuchawkowego, ale jakość dżwięku przeciętna. Pozostaje zaopatrzyć się w nowy sprzęt.

Może trzeba wezwać po zakupie jakiegoś magika, który pospina wszystko, ustawi, nowy sprzęt też będzie miał wejść bez liku.

Inne tematy z forum

Wiersz o Gdyni (10 odpowiedzi)

Pilnie poszukuję wiersza dotyczącego miasta Gdynia? Jeśli ktoś zna jakiś to bardzo prosze o...

Grajdołki (205 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

Punki z Zabianki (18 odpowiedzi)

Podobno w latach osiemdziesiątych na zabiance była jakaś punkowa ekipa czy ktoś wie coś na ten...