Wiosenne odchudzanie czas zacząć - kto zaczyna ze mną?:)

Dziewczyny do wiosny pozostało 3 m-ce, wraz z Nowym Rokiem postanowiłam wziąć się za siebie i zrzucić do wiosny przynajmniej te 10 kg. :) Moją mentorką będzie Chodakowska;D Pościągałam jej programy tj. Skalpel, Turbo Spalanie i Killer i zamierzam ćwiczyć 3-4 razy w tyg. :)) Oczywiście do tego racjonalne odżywianie się i mam nadzieję, że to pomoże:) Będę jeść o 8 zdrowe śniadanie (typu owsianka itp.), o 10 sok jednodniowy lub koktajl z owoców, o 12 jogurt nat. z orzechami, o 14 owoc, o 16 - obiad (zdrowy na parze, grillowane mięsko, warzywa itp.), o 18-19 kolacja (serek wiejski, jajko itp.) i zamienię słodycze na kakao i gorzką czekoladę (70%). Czy ktoś chętny do wspólnych zmagań i motywacji? Dwa lata temu w taki sposób udało mi się zrzucić ok.15 kg., ale niestety zaprzestałam ćwiczyć i efekt jojo powrócił :( A razem raźniej :) KTO CHĘTNY?:)
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Wiosenne odchudzanie czas zacząć - kto zaczyna ze mną?:)

Hej dziewczyny!

To tak jak w tym demotywatorze!
"Mamo, co to są postanowienia noworoczne? To coś o czym się zapomina w drugiej połowie stycznia!"

a jak jest u Was?
Ja nie zapomniałam ale trochę sobie folguję bo drugi tydzień mam trochę imprez no i się nie da! Ale od poniedziałku biorę się naprawdę ostro!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

A no i nie mierze sie i nie waze jeszcze!

Hej ja tez dalej walcze, przeszlam na 2gi lvl ćwiczeń z Jillian. Jedzenie ograniczylam nie objadam sie po uszy, nie jem slodyczy i nie pije pepsi :-( a uwielbiam ją!! zwiekszylam ilosc bialka w moim jadlospisie :-) a tak to specjalnisci jakis sobie nie robie

hej dziewczyny czy ktoś jeszcze walczy ???

Ja cały czas daję radę teraz dołączyłam jeszcze do ćwiczeń boczki z Tiffanny i robię codziennie, niezłe zakwasy mam po nich, ale nie ważne, najważniejsze że centymetry lecą wszędzie :)
Piekłam w sobotę chleby na zakwasie, wyszły mi idealne;) mam zamiar częściej to robić, bo tego smaku i zapachu nie da się opisać ;)
Dzisiaj na obiad mam kotlety z kaszy gryczanej z mięsem mielonym z indyka taki mój eksperyment do tego sosik na jogurcie naturalnym z pieczarkami i brązowy makaron :)

Piszcie co u was :)

Tak jak i poprzednim razem, tak i teraz na Dukanie będe miesiac- żeby troche ruszyc metabolizm i stracic 3-4kg, potem zbilansowana, zdrowa dieta. Tak caly czas to na dukanie bym nie dala rady bo kocham warzywa i owoce.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

http://www.tvn24.pl/niebezpieczna-dieta-dukana-bole-glowy-niedozywienie-mozgu,392681,s.html

nad dukanem może lepiej sie zastanowić? ja bym nie ryzykowała - zdrowe odżywianie jest o wiele przyjemniejsze od tej "chorej" diety..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja tez jestem tylko czash brak na pisanie. Jezdze rowerkiem stacjonarnym 1,5h codziennie. Pol godzinki podczas drzemki malego i godzine wieczorem. No i oczywiscie jem zdrowiej, czesciej mniejsze porcje, pije tylko wode i wyciskany sok z grejfruta. Zaczelam 6 stycznia i na dzien dzisiejszy mam -6kg.

hej

Jullik ale fajnie że byłam twoją motywacją ;) Dzięki za przepis, muszę koniecznie wypróbować.
Crazy będzie dobrze, jeszcze trochę i nie będziesz czuła zakwasów ;)
Odchudzająca się mama fajna stronka już dodałam do ulubionych.

Ja dzisiaj zaliczyłam killera...uff siódme poty ze mnie wyszły, ale poczułam się naprawdę dobrze :) wieczorkiem pokręcę hula hopkiem, wczoraj godzinę kręciłam...

Ja jeszcze jestem :) Niestety nie mam czasu udzielać się codziennie ale staram się chociaż Was czytać :)

Ja ćwiczę ok 4-5 razy w tyg, ale chciałabym codziennie, niestety wystarczy że coś po pracy muszę załatwić i już w domu brakuje mi czasu. Rano niestety wstaję bardzo wcześnie żeby wyszykować sobie do pracy i córkę do przedszkola i na ćwiczenia nie mam ani minutki :( Ale cieszę się że chociaż tyle mi się udaje.

Co do odżywiania to staram się jeść zdrowo, dużo warzyw, nie smażone, piję wodę (czasem sok) więc nie jest źle, tylko najgorsze jak mąż albo córka coś podjadają wieczorem :( Przyznaję że czasem coś "skubnę " od nich. Ja chciałabym zrzucić ok 8 kg, to bym już była zadowolona.

Dziewczyny znalazłam bardzo fajną stronkę ze zdrowymi przepisami, więc podaję link: http://qchenne-inspiracje.blogspot.com/2014/01/tydzien-1-jadospis.html , być może któraś z Was się zainspiruje. Podoba mi się w tym blogu to, że te posiłki są proste w przygotowaniu, niedrogie i że połowę tych produktów tam wymaganych mam w domu. Chodakowska też na swojej stronce proponuje przykładową dietę, ale mi osobiście jakoś mi nie podchodzą te jej posiłki ;) Ja zaraz odpalam skalpel :)

Dzis zaluczylam 3 dzien ćwiczeń, o boziulko jakie zakwasy mam! Moja kondycja, sila, gibkosc jest zerowa! ale nie poddam sie musze sie ruszyc bo wstyd!

aaa i przepis na macę! na razie robiłam 3 razy za każdym razem wychodzi lepsza, najpierw z mąki żytniej i wyszedł kamień i teraz dwa razy z razowej i jest zjadliwa ale jeszcze nie jest taka jak ze sklepu i pewnie nie bedzie bo w tej kupnej jest tylko 24% mąki razowej a reszta to pszennaaa;(
250 g mąki
100 - 150 ml ciepłej wody
pół łyżeczki soli
Wymieszałam, podzieliłam na 4częsci i na kolejne cztery=8kawałków i rozwałkowałam, nakłuwałam widelcem. Piekarnik rozgrzałam do 250 stopni,układałam na rozgrzaną blachę i piekłam kilka minut do pojawienia się bąbli i koloru.

Hej dziewczyny;-)
Witaj hokasia! To trzymamy kciuki za Dukana;-)

Moniaa jesteś moim natchnieniem i motywacją!!! Położyłam Małą i zasiadłam do kompa, miałam dziś nie ćwiczyć, lenia miałam jak nigdy wcześniej, czytam twój post no i nie mogłam dłużej siedzieć ruszyłam tą ciężką d..pę z kanapy, jak ty możesz to ja też!Jesteś wielka!

Crazy teraz nie piję ale piłam kiedyś, obowiązkowo po posiłku, jak jesz regularnie czyli 4-5 posiłków to i tyle filiżanek pij. Nie pij naczczo!!! może i pomaga na odchudzanie ale wypłukuje wszystko, łapały mnie skurcze, wypadały włosy, łamały się paznokcie, kołatało serce równo jak leci wypłukuje wszystko;(
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Moniaa, jestem dopiero drugi dzien na Dukanie więc poki co ciezko powiedziec jak mi idzie. Nie cwicze, choc bardzo bym chciala, niestety moje mlodsze dziecko jest tak absorbujace, ze co najwyzej tancze z nim przed telewizorem :) Na Dukanie bylam juz 3 lata temu, schudlam tyle ile zaplanowalam czyli jakies 8kg i waga mi sie bardzo ladnie trzymala. Jednak potem druga ciąża i pomimo, ze w ciązy przytylam tylko 10kg to po porodzie waga stanela jak zakleta. Dlatego tez biore sie za siebie, trzeba troszke chyba ruszyc metabolizm bo sie organizm rozleniwil ;/

Hokasia a ja ci idzie na dukanie ? czy ćwiczysz coś oprócz diety ? jestem ciekawa jak to jest bo ja nigdy nie mogłam przemóc się na jedną dietę tzn trzymać się restrykcyjnie jej zasad i reguł, tam z tego co pamiętam są te fazy, także podziwiam.

Crazy ja czerwonej nie piję, więc nie pomogę...piję za to namiętnie zieloną herbatę ;)
Julik daj przepis na tą macę ;)
Hokasia witaj w naszym wątki i trzymam kciuki za 10 kg ;)

Ja dzisiaj zaszalałam zrobiłam sobie to http://www.youtube.com/watch?v=vwXzXpmwFG4 powiem wam że dla mnie taki lajcik więc miałam duży niedosyt i strzeliłam jeszcze mel b trening dla całego ciała oraz 6 minutówki z Ewką ten odcinek brazylijskie pośladki 4 razy ;) i jestem mega zadowolona :) wieczorkiem hula hopek pójdzie w ruch zapewne ;)
Drugiego muszę się opomiarować bo to już miesiąc minie i porównam sobie wyniki...
Dzisiaj na obiad zrobiłam pierogi z jagodami bo mam mnóstwo zamrożonych z lata, cześć zrobiłam z mąki pszennej a część z żytniej ;)

Dołącze do wątku, od wczoraj jestem na Dukanie, ok 10kg do zrzucenia. Duzo ;/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Polecam zieloną kawę ,poczytać można w necie o niej .

Kupić można w zielarskich ,w eko-sklepach ,ale też ostatnio widziałam w zwykłym warzywniaku .

Hej dziewczyny pijecie herbate czerwona? Jesli tak to w jakiej ilości? i czy po posiłkach? w trakcie? przed?

Witaj Crazy! też trzymam kciuki za Ciebie! ;-)
Fajnie że świeża krew napływa, bo trochę Mam już sie wykruszyło! :-(

Z jedzeniem przed snem to racja, też wcześniej o tym pisałam.

Nie można doprowadzić do głodu bo to sygnał dla naszego mózgu do magazynowania i jak jesz kolejny posiłek to organizm zamiast wydalać odkłada sobie na później!

Najlepiej wieczorem wcinać warzywa;-) a że teraz to nawet pomidor to nie pomidor to ja smaże sobie grzanki z chleba żytniego razowego lub ostatnio robię macę razową!

Inne tematy z forum

tanie meble kuchenne?Jakie (73 odpowiedzi)

Dostaliśmy po 8 latach czekania mieszkanie z miasta 3pokoje,kuchnia. W kuchni mamy tylko...

gdzie ksero na chełmie lub ujeścisku? (7 odpowiedzi)

Mieszkam tu od niedawna a pilnie potrzebuję skserować dokumenty medyczne,znacie jakiś punkt ksero...

pomóżcie-pomysł na własny biznes (108 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...