Wiosenne odchudzanie czas zacząć - kto zaczyna ze mną?:)

Dziewczyny do wiosny pozostało 3 m-ce, wraz z Nowym Rokiem postanowiłam wziąć się za siebie i zrzucić do wiosny przynajmniej te 10 kg. :) Moją mentorką będzie Chodakowska;D Pościągałam jej programy tj. Skalpel, Turbo Spalanie i Killer i zamierzam ćwiczyć 3-4 razy w tyg. :)) Oczywiście do tego racjonalne odżywianie się i mam nadzieję, że to pomoże:) Będę jeść o 8 zdrowe śniadanie (typu owsianka itp.), o 10 sok jednodniowy lub koktajl z owoców, o 12 jogurt nat. z orzechami, o 14 owoc, o 16 - obiad (zdrowy na parze, grillowane mięsko, warzywa itp.), o 18-19 kolacja (serek wiejski, jajko itp.) i zamienię słodycze na kakao i gorzką czekoladę (70%). Czy ktoś chętny do wspólnych zmagań i motywacji? Dwa lata temu w taki sposób udało mi się zrzucić ok.15 kg., ale niestety zaprzestałam ćwiczyć i efekt jojo powrócił :( A razem raźniej :) KTO CHĘTNY?:)
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Wiosenne odchudzanie czas zacząć - kto zaczyna ze mną?:)

hej
ja jestem też z okolic Kowal- Z Zakoniczyna, ale na Kowalach bywam codziennie, gdyz moja córcia chodzi tam do przedszkola.
A może zapiszemy się na to:
http://www.bodymindclub.pl/?mega-spalanie,38 któraś chętna? Można by pójść raz i zobaczyć jak jest. Ja chodziłam na aktywne dziewięć miesięcy i byłam zadowolona.
Ja mam na codzień dużo ruchu,ale potrzebuję czegoś jeszcze. A wiem że zapłacenie za karnet mnie zmobilizuje.
Jest co prawda siłka na Kowalach Calypso,ale tam jest opcja karnetu open, a wiem że mogę pozwolić sobie czasowo na chodzenie tylko raz w tygodniu.
Któraś chętna przejścia się na zajęcia jednorazowo zobaczyć jak jest? Mi pasuje środa najbardziej.
Jestem chętna żeby pisać o przepisach.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Iwona najpierw muszę się zaopatrzyć w kijki :) ale ja już to zrobię to chętnie się dołączę.
Mąż zrobił sobie sandwicze i narobił zapachu na cały dom że hoho...ale trzymam się twardo bo wiem że to nocne podjadanie zawsze mnie gubiło.

Zapraszamy do nas na kijki, czym więcej tym weselej

fajnie dziewczyny że możecie się spotkać zawsze razem raźniej :)
Ja na jutro planuję poranne bieganie w okolicach 6-7 rano mam nadzieję że uda mi się zrealizowac mój plan ;)

witamy :-)

Odchudzającasięmama, to może jutro około 13.30 by ci pasowało, wiesz bo czym się odwleka to później ciężko, a tak od razu pełna mobilizacja

dołączam do Was:) od jutra:D dzisiaj jestem zmęczona i nie chce mi sie nawet noga ruszyć:( mam do zgubienia bardzo dużo ale chce na spokojnie:) chociaż po 2 kg miesięcznie:) Trzymam za nas wszystkich kciuki

oprócz chodakowskiej planuje robić te ćwiczenia na brzuch... tylko ciekawe czym dam radę :P http://www.youtube.com/watch?v=2vqhhaYkDiI&noredirect=1

wieczorne bieganie zaliczone uff jeszcze sobie pokręciłam hula hopem ;)

Ja dzisiaj na śniadanko wsunęłam płatki owsiane, zalewam je wrzątkiem czekam aż zmiękną, dodałam kilka rodzynek, 2-3 sliwki suszone drobno pokrojone, kawałeczek banana zagęściłam jogurtem i gotowe na II śniadanie 1 kromeczka razowego z pastą dr budwig, na obiadek łosoś z ryżem, kolacja mix sałat do tego pomidorki koktajlowe, kawałeczek tuńczyka, ogóreczek. W ciągu dnia staram się pić dużo wody, wypijam też szklankę świeżego soku z grejpfruta i zieloną herbatę.

Iwonka bardzo fajny pomysł na sałatkę i zainteresowałaś mnie tymi ziołami do picia, na Chełmie w pawilonach jest apteka i sklep zielarki Orlik może tam bym coś dostała, na pewno taki typowo zielarski jest w głównym.

iwonka_ika muszę wypróbować tą sałatkę koniecznie. Jeśli chodzi o mnie, to do 7 stycznia mam wolne, więc pasuje mi zarówno rano, popołudniu jak i wieczorem. Ogólnie pracuję w systemie zmiennym (?czyli tydzień od 6 rano do 11 i tydzień od 11-16), także mogłybyśmy się zgrać.

A tobie bardziej pasują godziny poranne wieczorne???
Ostatnio robiłam pyszną sałatkę: mix sałat, wędzone udko w kosteczkę ( oczywiście bez skóry) gruszki w małą kosteczkę, avokado w kosteczkę i słonecznik zarumieniony na patelni (do smażenia używam olej kokosowy), no olej lniany i przyprawy. Pychota.

Dziewczyny wrzucajmy też w tym wątku swoje propozycje na zdrowe sałatki i przekąski, które można by zabrać w pojemniku do pracy. Ja dziś zakupiłam w Biedrze płatki owsiane, żurawinę, orzechy, śliwki, morele suszone i mam zamiar wcinać to na śniadanko z mlekiem.

iwonka_ika ja jestem z Kowal i jestem chętna na kijki. Faktycznie dzięki tej drodze do Kowal masz teraz rzut beretem (a ja mieszkam blisko tej właśnie drogi), to mogłabyś np. dochodzić do mnie i razem byśmy szły z kijkami do tego zbiornika retencyjnego, ze dwa koła wokół i do domu, to byłaby spora trasa, wracać mogłybyśmy tą polną drogą do Borkowa i ja z Borkowa nową drogą do Kowal:) Ja jestem bardzo chętna.

To jest łupina babki JAJOWATEJ. Ja miałam takiej firmy http://www.sklep.arkadia-zdrowia.com.pl/produktopis/4/60/823/ a aloes kupuję ostatnio taki http://www.eko-styl.com/aloesu-miazszem-1000-oleofarm-p-1495.html ale myślę że poprostu trzeba przeczytać skład. Ja akurat kupuję te rzeczy jak jestem u mojej mamy w mieście bo oni mają super sklep zielarski. Szczerze to nawet nie wiem gdzie w gdańsku taki jest. Ale myślę że w każdym można dostać takie wynalazki. Aloes widziałam nawet w stokrotce. Mogę za to polecić sklep u mnie na osiedlu eco spiżarnia. Tam się zaopatruję w mąkę prosto z młyna, jagody goi, amarantus itp. mój meil iwonka_ika@tlen.pl i gg 2608915

Chętnie bym się zgrała na kijki (NORDIC Walkig) gdzieś w okolicach Gdańsk południe.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

ja też jestem ciekawa tego aloesu i babki :)

u mnie trochę opóźnienie, pochorowało mi się i biorę antybiotyk;/ ale tylko wyzdrowieję i biorę się do roboty!

przyznaję, że nie mam pomysłów na takie posiłki fit... chętnie coś od Was podpatrzę... :)

Iwonka - a ten aloes ora łupiana babki lancetowatej /czy łupina?/ - to gdzie kupujesz? obydwa to są ziółka dostępne np. w sklepie zielarskim? możesz dać do siebie jakiś namiar? chętnie skorzystałabym z różnych podpowiedzi osoby, której udało się tyle schudnąć - serio :)

Fajny wątek :-) ja co prawda dietuję od dłuższego czasu, ale koniec roku zawaliłam troszkę dlatego wracam na dobre tory. JA też walczę przez zdrowe odżywianie i od sierpnia schudłam już 12kg, ale jeszcze z 20 by się przydało :-)
U mnie w zakres ćwiczeń wchodzą rowerek, skakanka no i chodakowska. No i dziś byłam pierwszy raz na VACUVELL. Mam zamiar trochę się wspomóc tą bieżnią. Chodzę właśnie na kowale na to.
Jestem z osiedla Nowy Horyzont, dzięki nowej drodze na Kowale jakby coś jest rzut beretem.
Mój dzisiejszy jadłospis:
1. Szklanka wody z aloesem - naczczo i i druga szklanka łupiana babki jajowatej ( bardzo polecam te ziółka jeśli ma się problemy z wypróżnianiem)
2. Śniadanie koktajl owoce, maślanka, jagody goi, płatki owsiane
3. Przekąska 11. sałatka: sałata, ogórek, kiełki, 5paluszków surmini i olej lniany
4. Przekąska 14: twarożek president naturalny z owocem khaki
5. Obiad 15: Rybka po grecku, - ryba robiona na parze + warzywka, marchew, cebulka, por, pietruszka (można jeść na zimno i ciepło) właśnie zjadłam pycha.
6. Kolacja - jajko, ogórek kiszony i paluszki surmini.

Staram się jeść co 3 godziny i pić 3-4litry wody (np. z aloesem, cytryną mietą itp.)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Hej dziewczyny, ja właśnie skończyłam turbo spalanie, pot się ze mnie leje :) Na obiad łosoś z brązowym ryżem i suróweczka z kiszonej kapusty :)

witam.
Dzisiaj kręciłam hula hop z rana, może wieczorem zrobię sobie krótki truchcik ;)
Ja jestem z ujeściska z osiedla pogodnego.

Hej ja tez sie przylaczam.jestem mama 4 latki i 7 tyg malucha.zostalo mi 8 kg do zrzucenia.

Ja jestem z Chełmu. Byłabym chętna na wspólne bieganie- może ktoś mieszka niedaleko? Dziś zrobiłam 2*6min z Chodakowska. dłużej się nie dało ;) Ale nabiorę wprawy i kondycja się niedługo poprawi! ;)

Inne tematy z forum

gdzie pojemniki na odzież używaną w gdańsku (18 odpowiedzi)

czy jeszcze są takie pojemniki? wiem, że to "mafia", ale lepiej tam wrzucić, niż do...

Leczenie zębów mlecznych... (18 odpowiedzi)

...dziewczyny, jak wygląda leczenie zębów mlecznych - czy się boruje ząbek tak jak u dorosłego? I...

Pomysł na wieczór panieński ? (17 odpowiedzi)

Przyjaciółka poprosiła mnie żebym została świadkową na jej ślubie. Zgodziłam się i wiąże się z...