Wiosenne odchudzanie czas zacząć - kto zaczyna ze mną?:)

Dziewczyny do wiosny pozostało 3 m-ce, wraz z Nowym Rokiem postanowiłam wziąć się za siebie i zrzucić do wiosny przynajmniej te 10 kg. :) Moją mentorką będzie Chodakowska;D Pościągałam jej programy tj. Skalpel, Turbo Spalanie i Killer i zamierzam ćwiczyć 3-4 razy w tyg. :)) Oczywiście do tego racjonalne odżywianie się i mam nadzieję, że to pomoże:) Będę jeść o 8 zdrowe śniadanie (typu owsianka itp.), o 10 sok jednodniowy lub koktajl z owoców, o 12 jogurt nat. z orzechami, o 14 owoc, o 16 - obiad (zdrowy na parze, grillowane mięsko, warzywa itp.), o 18-19 kolacja (serek wiejski, jajko itp.) i zamienię słodycze na kakao i gorzką czekoladę (70%). Czy ktoś chętny do wspólnych zmagań i motywacji? Dwa lata temu w taki sposób udało mi się zrzucić ok.15 kg., ale niestety zaprzestałam ćwiczyć i efekt jojo powrócił :( A razem raźniej :) KTO CHĘTNY?:)
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Wiosenne odchudzanie czas zacząć - kto zaczyna ze mną?:)

A. cenna uwaga! Ide zaraz spac jadlam 17.40 ok 19 wypilam herbate i teraz burczy mi w brzuchu przeokropnie!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Podczytałam trochę i się wtrącę: nie jeść po 18 można jeśli się chodzi spać o 20-21...Jeśli później,to jest to bez sensu,bo chodzi się spać głodnym.Zjeść coś lekkiego i pożywnego należy 2-3h przed snem.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Crazy witaj w klubie :) Dasz radę, ja będę trzymała kciuki ;)

Ja dzisiaj pościągałam sobie mel b i jeszcze kilka innych filmików z ćwiczeniami i będę robiła różne programy, dzisiaj już ćwiczyłam z rana chodakowską ale wieczorkiem zrobię sobie mel b, mam nadzieję że dam radę ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Hej dopisuje sie do grona odchudzających się mam sporo do zrzucenia 14kg!!! Zaczełam od dziś ćwiczenia z Jillian Michaels(30 dniowy cykl podzielony na 4 tyg) ma też kilka innych programów, ale że moja kondycja i siła jest zerowa zaczynam od czegoś z czym dam rade sobie poradzić. dzis pierwszy dzień pot po d...e ze ho ho. Jesli chodzi o diete to jem to co zawsze ale mniejsze porcje (zrezygnowałam całkowicie z napojów gazowanych, jedzenia po 18 i zwiekszyłam jedzenie owoców i warzyw)
14kg to sporo do zrzucenia ale daje sobie czas do kwietnia kiedy to stuknie mi 30. DAM RADE!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Moniaa to masz nowe zwierzątko żywiące się mąką;-)
powodzenia! czekam na relację jak smakuje taki chlebek!?

Hej
Ja też się jeszcze trzymam ;-) ćwiczę, nawet zaczęłam to lubić, z jedzeniem gorzej, oczywiście gotuję według zasad ale podjadam córki nutellę itp;-),

Dziś zrobiłam podejście do kolejnej macy i wyszła całkiem niezła z mąki razowej, miałam kupić orkiszową ale cena mnie powaliła.

a zrobiłam dzisiaj zakwas chlebowy tzn muszę go teraz przez 5 dni dokarmiać i za tydzień będę piekła pierwszy chlebek na zakwasie ;)

hej
Jest tu ktoś jeszcze ???

Ja jeszcze daję radę, w sumie to jest jak na razie dobrze, trzymam się zasad żywieniowych, i codziennie ćwiczę głównie z Ewką ;) pościagałam sobie jej te 6 minutówki i codziennie robię inne zestawy , raz w tygodniu turbo spalanie plus hula-hop, póki co nie biegam przez ten mróz, chodź mocno mi tego brakuje muszę zaopatrzyć się w cieplejszą odzież do biegania w takich temperaturach.
Dzisiaj na obiadek mam indyka z warzywami, przepis jest u mnie na blogu jakby coś ;) mięsko jest bardzo soczyste.

Dziewczyny piszcie co u was....

hej hej, ja właśnie wróciłam z aerobicu, niestety trochę sobie folguję z jedzeniem i efekty moich ćwiczeń są takie sobie ;) Ale cały czas staram sobie wmawiać to, że same ćwiczenia to syzyfowa praca jeśli nie będę tego łączyć ze zdrowym i racjonalnym odżywianiem się :)

hej dziewczyny co tak zamilkłyście ???

hej
Ale tu cicho...dziewczyny piszcie co tam u was, dajecie radę ?
U mnie jest ok, na wadze ujrzałam w końcu upragnioną 5 z przodu więc teraz będzie, tzn musi być lepiej :)
Ja dla odmiany bo skalpel mi się trochę znudził zrobiłam dzisiaj cały trening z gwiazdami, jutro chyba skuszę się na turbo , pościągałam sobie też te 6 minutówki więc mam co robić ;)
Jeśli chodzi o jadłospis Ewy to trochę go modyfikuję, ale z wielu propozycji korzystam no jeśli chodzi o koktajl to nigdy nie dodawałam cynamonu a tu takie pyszne połączenie wychodzi :)
Soki też robię, kiedyś zakupiłam sobie sokowirówkę a ostatnio w lidlu był sokownik do cytrusów w dobrej cenie więc mam w czym wyciskać :)
Rzeżucha mi już powoli ładnie wschodzi, już nie mogę się doczekać kiedy utnę ją sobie na kanapkę ;)

Ja dziś dla odmiany turbo spalanie;-)

Co do jedzenia to korzystam z jadłospisu Ewy ale po małych modyfikacjach ;-)) jest za bardzo wymyślny, nie mam sokowirówki i nie sposób dostać wszystkie produkty które proponuje, ale sam fakt jest motywujący.

Ja zrobiłam dziś macę z mąki żytniej ale wyszła okropna!

Kiedyś też myślałam o kiełkownicy ale jakoś zapał mi przeszedł, ale rzeżuchę lubię i często sadziłam, ostatnio jakoś zapomniałam! Fajnie że przypomniałaś;-)

Julik niestety nigdzie nie znalazłam tortilli pełnoziarnistej i razowej...tez nie robiłam tej z tego przepisu bo plany kulinarne się pozmieniały, ale wvtygodniu wypróbuję ;)
Ja nadal aktywnie ćwiczę , i jem zdrowo, kupiłam sobie kiełkownicemi masę kiełków, jutro posieję, poki co dzisiaj zasiałam rzeżuchę bo uwielbiam.

Cześć dziewczyny u mnie weekend objadania się :( ale byłam na urodzinach siostrzenicy i sąsiadki więec nic zdrowego na stołach nie było ale od dziś znowu działam i wieczorna Ewa będzie zaliczona ,jedzenie też dziś bardzo zdrowe i w bardzo małej ilości bo po weekendzie jedzenia w brzuszku mam chyba na cały tydzień :)

Monia ale cena tej tortilli 8zł chyba raczej będę robić;-)
wypróbuję ten przepis (ale jeszcze nie teraz bo mam tą z biedry;-)) Widzę że przepis jest trochę inny i może wyjdzie inaczej.
Jestem ciekawa jaka Ci wyjdzie?!

Dziewczyny a Wy się w końcu wybrałyście na te kijki??

acha tutaj znalazłam przepis jutro bądź w niedzielę wypróbuję dam znać jak wyszło http://zdrowo-i-smacznie.blogspot.com/2011/08/razowe-tortille-zytnie.html

Julik też byłabym chętna na taką tortille póki co znalazłam na stronie alma24 pełnoziarnistą http://alma24.pl/produkt/23281144/tortilla-poco-loco-pelnoziarnista, jutro jedziemy z rana na zakupy to się porozglądam po sklepach a i zajrzę do piotra i pawła bo mam go pod nosem.
Dzisiaj mam już poćwiczone :) zdrowych posiłków też przestrzegam i jak na razie wszystko idzie zgodnie z planem ;)

Hej
odkryłam dziś w biedronce tortillę wieloziarnistą, to nie to co pełnoziarnista ale na pewno zdrowsza niż pszenna. A trafiłyście gdzieś może pełnoziarnistą albo jakąś razową? A może macie jakiś dobry przepis, bo ja już kilka razy robiłam ale bardziej maca mi wychodziła niż tortilla;))) a bardzo lubię z kurczaczkiem lub makrelą.

Od niedzieli Ewa bedzie wrzucać na swoją stronę na facebooku jadłospis i plan treningowy na cały tydzień! Może coś też skorzystamy;))

hej!
Ja tez jestem, ale czasu brak.... ech...

Nadal zdrowo sie odzywiam, chodze na spacerki takie szybkie,6lutego mam wizyte to zapytam lek czy moge juz cwiczyc... Poki co widze oobwod brzuszka sie zmniejszyl :P ale waga stoi... ale to mnie nie demotywuje, poprostu org musi sie przyzwyczaic do innej dawki kalorii...
Wczoraj zgrzeszylam ;/ i fast fooda zjadlam,ale bylam w pracy czasu na kolacje nie bylo i ze kupony w aucie lezaly wiec mnie skusily. Dzis je wyrzuce.... obiecuje ;)

Brawo dziewczyny! fajnie jak są efekty to mobilizuje do dalszego działania! oby tak dalej;-)

Ja też nie grzeszę;-) ćwiczę, wczoraj to dałam ostro czadu bo musiałam się odstresować;-)

Właśnie najgorsze są te wieczory,bo trzeba czymś zająć ręce no i zapchać żołądek, najlepiej warzywami ale ile można ich jeść;-) ja przeważnie smażę sobie grzanki - chleb żytni razowy kroję w kosteczki i na suchą patelnię, potrafimy z mężem pół chleba tak wciągnąć;-)

Inne tematy z forum

poszukiwany dobry ortopeda (21 odpowiedzi)

Moja mame czeka operacja, dostała juz skierowanie i po swietach ma isc sie zapisac w kolejkę......

jaki odkurzacz polecacie ? (25 odpowiedzi)

muszę kupić i nie rozglądałam się jeszcze, pomożecie co wybrać ?

Wasze ulubione zapachy (71 odpowiedzi)

Jak w tytule - jakie sa Wasze ulubione perfumy?