Wiosenne odchudzanie czas zacząć - kto zaczyna ze mną?:)

Dziewczyny do wiosny pozostało 3 m-ce, wraz z Nowym Rokiem postanowiłam wziąć się za siebie i zrzucić do wiosny przynajmniej te 10 kg. :) Moją mentorką będzie Chodakowska;D Pościągałam jej programy tj. Skalpel, Turbo Spalanie i Killer i zamierzam ćwiczyć 3-4 razy w tyg. :)) Oczywiście do tego racjonalne odżywianie się i mam nadzieję, że to pomoże:) Będę jeść o 8 zdrowe śniadanie (typu owsianka itp.), o 10 sok jednodniowy lub koktajl z owoców, o 12 jogurt nat. z orzechami, o 14 owoc, o 16 - obiad (zdrowy na parze, grillowane mięsko, warzywa itp.), o 18-19 kolacja (serek wiejski, jajko itp.) i zamienię słodycze na kakao i gorzką czekoladę (70%). Czy ktoś chętny do wspólnych zmagań i motywacji? Dwa lata temu w taki sposób udało mi się zrzucić ok.15 kg., ale niestety zaprzestałam ćwiczyć i efekt jojo powrócił :( A razem raźniej :) KTO CHĘTNY?:)
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Wiosenne odchudzanie czas zacząć - kto zaczyna ze mną?:)

Kamada uszy do góry, ja pamiętam początki ze skalpelem i wiem, że na początku bywało ciężko, ale zobaczysz że tak Ci się z czasem kondycja wyrobi, że będziesz traktowała skalpel jak lekki spacer. Za to przy killerze za każdym razem pot się ze mnie leje :) Ja zaraz śmigam zrobić program Chodakowskiej ze Shape'a. Dziś na obiad pierś gotowana na parze, a w środku mozarella, świeża bazylia, oliwka i suszony pomidor. Do tego ryż basmati i starkowana marchewka. Mniam mniam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

u nas kolejna masakryczna noc tak więc na ćwiczenia nie mam sił :( ale dietę trzymam nadal!!:))) miłego dnia :)

hej
cały czas Was czytam:) i wspieram:)
ja póki co zaczęłam od rezygnacji ze słodyczy:) idzie mi nieźle:) już 4 dzień bez nich:)
reszta menu póki co normalna ale i ona stopniowo będzie zamieniana zdrowym menu:)
trzymajcie się dzielnie:)

Muszka niestety nie odpowiem ci jak z ćwiczeniami Chodakowskiej po cesarce...możesz ewentualnie na jej fanpage na fejsie się podpytać?
Muszka mam jeszcze do ciebie pytanko co do własnoręcznie zrobionych jogurtów pamiętam że mama nam takie robiła masz może sprawdzony przepis jak to się robi ? zapytam też mojej mamy czy jeszcze pamięta...

ja również postawiłam sobie cel 5 kg, ćw z chodakowska

poposzę również skan hanula01@wp.pl

Pozdrawiam i zycze wytrwałosci!

a może wrzucisz skan na jakiś serwer np. Dropbox i wrzucisz link, to sobie ściągniemy same.

A jak nie to też poproszę na maila 2aniap@wp.pl

Dziewczyny, a orientujecie się czy te ćwiczenia Chodakowskiej można po cesarce robić? Bo niby przez parę miesięcy trzeba oszczędzać mięśnie brzucha...a jej ćwiczenia głównie na tym bazują.

A jeśli chodzi o nabiał, to samemu można w prosty sposób zrobić jogurt naturalny. Smakuje zupełnie inaczej niż kupne, więc może przypadnie do gustu osobom, ktore tych kupnych nie lubią.

Dziewczyny próbuję od rana wam wysłać książki ale cały czas dostaję informację że poczta wraca z powodu limitu serwera czy jakoś tak :-(. Poproszę wieczorem męża aby spróbował od siebie

Dołączam się do Was dziewczyny:) przed okres świąteczny miałam przerwę z Ewką, ale od wczoraj znów zaczęłam. Robię skalpel i wiem,że daje efekty:) a od dzisiaj zaczęłam się racjonalniej odżywiać mam nadzieję, że efekty będą:)
Powodzenia dziewczyny, damy radę:D

Julik- ja dotrwałam do końca i powiem, że fajnie się czytało :) Wczoraj jakiegoś dolka zaliczyłam.
Ale za to dziś mam zaliczone 20 min bieżni i 20min skalpela- niestety więcej nie dałam rady. Ale chyba lepiej trochę niż nic, a z czasem będzie więcej i dluzej. A jak Wam się udaje calosc przejść czy skalpela czy killera? Ja normalnie mam słabą kondychę... ;)

muszę jednak na raty i sorki za błędy, taka pora i piszę z telefonu..

A teraz zdradzę sekrety wszystkim znane ale oczywiście niestosowane;-) znam to z autopsji;-)
jak litania;-) ale naprawdę przynosi efekty bo mam żywy przykład w domu!

1.trzeba jeść 5 posiłków dziennie;-) pierwszy nie później niż 1h od pobudki, ostatni nie później niż 3h przed snem nawet jeśli jest to 22w nocy! średnio co 3-3,5h. Między posiłkami nie można dojadać!
3.Trzeba zrezygnować z cukru,(jaka oszczędność, śmiałam się, że jak mąż się oduczy to i ja przestanę słodzić kawę, u niego przyszło szybko a ja już ponad miesiąc i nie mogę się przyzwyczaić, a pije ok 5filiżanek - które wcześniej słodziłam po 2łyżeczki;-) Jeśli już musicie coś dosłodzić to tylko brązowy cukier i w minimalnych ilościach,pojawiła się na rynku stewia ale trzeba uważać bo na allegro sprzedają zwykły słodzik zamiast prawdziwej stewii , wiem bo kupiłam!
4. No i warto zrezygnować z soli, tego do końca mi się nie udało wyeliminować bo trudno jest zmienić nawyki całego życia ale udało mi się zmniejszyć jej ilość używając dużej ilości różnych ziół które też mają dobry wpływ, a i warto solić na końcu, po przyrządzeniu potrawy, makaron itd po ugotowaniu zdecydowanie mniej się soli!
5. Koniec z gazowanymi napojami...najlepsza woda mineralna, na szczęście tego nauczyłam się jak karmiłam i miałam mało mleka, ale też nie przesadzajcie 1,5litra jest ok. a i oczywiście gotowe soki, słodzone nektary z kartonu są beee
6. No i koniec smażenia, serio od maja nie kupiłam nawet butelki oleju, piekę, duszę, gotuję na parzę a jak smażę to bez oleju na suchej patelni, nawet nie mam grillowej, najpierw podkładałam papier do pieczenia a teraz mam dobrą teflonową więc "smażę" na suchej.
7. Najważniejsze: koniec z białym pieczywem, makaronami, ryżem chociaż biały ryż też czasami używam bo uwielbiam basmati czy chiński do sushi, wszystko pełnoziarniste !!!razowe itd..

Na dziś koniec jak mi się coś przypomni to napiszę, chociaż pewnie nikt nie dotarł do końca tego postu,

a i jeszcze jogurty tylko naturalne, serki naturalne! można samemu wrzucać owoce itd... ważne są bo pomagają w trawieniu w spalaniu kalorii ale mówię tu o rozsądnej ilości czyli 100-150g serka wiejskiego czy jogurtu, jogurt jest też idealny do sałatek zamiast oliwy czy majonezu, do sosu zamiast śmietany,

jak mi się coś przypomni to napiszę no chyba że nie chcecie!?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wiem post długi i pewnie żadnej nie będzie się chciało czytać jakiejś historii życia ale może jednak;-)

Mój mąż stosował różne diety nazw ich nie wypowiem, połowa nic nie dała,niektóre całkiem dużo, jak Dukana czy Kopenhaska,żal mi było patrzeć jak się chłop męczy a do tego efekt jojo był razy3, dlatego wiem że nie ma diety cud, nie ma diety bez efektu jojo! zawsze jest jeśli się wróci do starych nawyków w odżywianiu, nie ma szans żeby nie utyć pożerając fastfoody, popijając je kolą itd.. ale wiem że można w 8 tygodni schudnąć 15kilo bez głodówek, wręcz się opychając (no ale żeby nie było za pięknie z małymi wyrzeczeniami ;-) bez nich ani rusz!!niestety!) Z reguły ma siedzący tryb życia, bezstresowy, słaby metabolizm i takie tam, nie jadł dużo ale tez nie mógł schudnąć, w końcu poszedł do dietetyczki, która ustaliła dietę odpowiednią dla niego. W pierwszym tyg. to było nawet 4000tyś kalorii, nie dawał rady zjeść tego co mu kazała a i tak schudł ponad 2kg,chodził co tydzień i co tydzień się ważył a ona wszystko kontrolowała i zmniejszała ilość kalorii i takie tam.

Już gdzieś to kiedyś pisałam że jak ma się chory ząb to się idzie do dentysty a jak się ma nadwagę to powinno się iść do lekarza dietetyka.
Od razu mówię ja i córcia jadłyśmy to samo, nie gotowałam specjalnie dla niego.Żadne wymyślne rzeczy, normalnie to co się robi na co dzień i do czego na prawdę można się przyzwyczaić tylko trzeba przestrzegać zasad, (które mi jeszcze nie weszły w krew;-), chociaż staram się pilnować!) A i dodam że nic nie ćwiczył tylko dieta.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

jutro wyślę książki, z kompa bo mi się nie chciało włączyć komutera dziś :)
polecam poczytac o diecie paleo, zaczyna mi się podobać ten styl życia :), mam problemy z tarczyca i to by mi pasowało
ja jesli już to z nabiału wybieram twaróg, ale staram sie unikać bo nabiał nie działa korzystnie wlasnie przy hashimoto, i przekonalam sie na moim organiźmie o tym. ale to temat rzeka.
ja ważę sie raz w miesiacu, ale staram sie chociaż co 2 tygodnie zmierzyć, bo tak najlepiej widać efekty.
aniia bede jutro napewno o 17.30

masakra, 3 razy próbowałam napisac post i mi go usuwa :(

Ja też poproszę o skan książki : kczarnula@o2.pl
Dzięki :)
Podziwiam Was dziewczyny za Wasze osiągnięcia. BO dla mnie zdrowe odżywianie i regularne ćwiczenia- to już są duże osiągnięcia!
Czytam Was regularnie i walczę z własnym samozaparciem... Czemu, by schudnąć potrzeba tyle siły , silnej woli..... czemu kg z taka łatwością przybywają i nie mogą z taką samą łatwością "uciekać" ... :(
chyba mam jakiś kryzys... ;)

http://www.tlustezycie.pl

możesz dodać też otręby, suszone owoce ( morele, żurawina, itp), pestki słonecznika, dyni, moga być migdały w płatkach, wiórki kokosowe i wszystko co na co masz tylko ochotę :)

A jakie produkty wrzucasz do muesli własnej roboty? Ja myślałam o płatkach owsianych, orzechach, rodzynkach i dalej nie mam pomysłu:)

odchudzająca się mama ja w sumie nie wiem bo nie jadam musli, sama sobie je komponuję ;)
ja tez miałam plan wejść na wagę jakoś na wiosnę ale chyba tak długo nie wytrzymam ;)

Ja przed chwilą wróciłam z aerobicu. Na wagę na razie nie wchodzę, obiecałam sobie, że wejdę w maju :) Dziewczyny które muesli jest zdrowe i nie zawiera tych wszystkich g... zbędnych rzeczy? ;) Bo ostatnio chciałam kupić, ale wszędzie znajdował się cukier:/

ahhh wiem dziewczyny ale activię lubię a jogurtu naturalnego z owsianką nie przełknę :( a aż tak się katować nie chcę :)

Inne tematy z forum

pomóżcie-pomysł na własny biznes (103 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...

Swojskie wędliny (56 odpowiedzi)

Mam taką ochotę kupić od kogoś swojskie wędlinki. Znacie kogoś kto sprzedaje? Niedługo święta...

Zwrot podatku 2025 (30 odpowiedzi)

Hej.aczy już wysyłają zwroty w Gdyni? ktoś dostał?