Wiosenne odchudzanie czas zacząć - kto zaczyna ze mną?:)

Dziewczyny do wiosny pozostało 3 m-ce, wraz z Nowym Rokiem postanowiłam wziąć się za siebie i zrzucić do wiosny przynajmniej te 10 kg. :) Moją mentorką będzie Chodakowska;D Pościągałam jej programy tj. Skalpel, Turbo Spalanie i Killer i zamierzam ćwiczyć 3-4 razy w tyg. :)) Oczywiście do tego racjonalne odżywianie się i mam nadzieję, że to pomoże:) Będę jeść o 8 zdrowe śniadanie (typu owsianka itp.), o 10 sok jednodniowy lub koktajl z owoców, o 12 jogurt nat. z orzechami, o 14 owoc, o 16 - obiad (zdrowy na parze, grillowane mięsko, warzywa itp.), o 18-19 kolacja (serek wiejski, jajko itp.) i zamienię słodycze na kakao i gorzką czekoladę (70%). Czy ktoś chętny do wspólnych zmagań i motywacji? Dwa lata temu w taki sposób udało mi się zrzucić ok.15 kg., ale niestety zaprzestałam ćwiczyć i efekt jojo powrócił :( A razem raźniej :) KTO CHĘTNY?:)
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Wiosenne odchudzanie czas zacząć - kto zaczyna ze mną?:)

Wyszperane na forum - "Bakoma Polskie Smaki-to jedyne jogurty ktore kupuje od 3 lat.Ale ta seria" Polskie smaki"
Dr. Oetker-jogurt naturalny- JEDYNY!!!!!!przeczytalam juz ok 40 etykiet, łącznie z produktami flagowymi czy jak to sie nazywa-czyli Lidlowe, Biedronkowe itp.Tylko ten naturalny ma po prostu mleko i kultury bakterii.Co czuc w smaku oczywiscie bo jest kwaskowy.
Grecki Bakomy"

Jogurt Polskie smaki ma niestety w składzie żelatynę wieprzową;/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

o dzięki poszukam jutro :)

no ja też unikam wszelkich owocowych jogurtów, jem tylko naturalne i dodaję do nich np rodzynki, suszone owoce itp , ja jestem nabiałowcem :) uwielbiam wszelkiego rodzaju nabiałowe żarcie i muszę właśnie uważać żeby z tym nie przeginać :) lubię bardzo kefiry pamiętam że była to moja jedna z ciążowych zachcianek :)
Ja też jestem maniaczką czytania składów, no ale trzeba bo czasami takie paskudztwo się kryje w tych produktach że aż strach...

Bakoma-Polskie smaki, powinien być bez dodatku mleka w proszku

Monia, nie pamiętam już nazwy ale albo w biedronce albo w lidlu taki był ;/ dawno już nie jem nabiału
był tu gdzieś na forum w wątku o zdrowym odżywianiu, dziewczyny podały nazwę

ja ostatnio załamałam się w sklepie ze zdrową żywnością, bo jak przeczytałam skład, tego na co miałam ochotę okazywało się, ze albo sam cukier albo sama chemia. Wyszłam tylko z olejem lnianym ;p

polecam zajrzeć choćby tu:
http://www.udietetykow.pl/czy-musli-jest-odpowiednim-skladnikiem-posilku/

Kiedyś odchudzałam się na musli jogurtach i produktach light i produktach dla diabetyków i mimo ciężkich treningów przytyłam. Teraz już wiem, że producenci dodają sporo dziwnych rzeczy i przekonałam się, że im prościej tym lepiej. Kupuję proste produkty, bez dodatków. Tam gdzie zabiorą cukier, tam dodadzą tłuszcz i na odwrót ;/ masakra...

ale wiadomo, że lepsze to niż schabowy w podwójnej panierce ;p

no ja właśnie zawsze robię sobie płatki owsiane dzisiaj dodałam do nich suszone śliwki, parę rodzynek i pomarańcza.

ja mam pytanie które jogurty są bez mleka w proszku bo często szukam i właśnie nie mogę znaleźć, większość zawiera właśnie mleko

super, że spada waga ale na dłuższą metę ani musli ani activia nie są też najlepsze...
Skład: mleko, cukier, truskawki 9%, mleko w proszku odtłuszczone, białka mleka, substancja zagęszczająca: pektyna, sok z czarnej marchwi, żywe kultury bakterii mlekowych, aromat, barwnik: koszenila.
Może zawierać śladowe ilości glutenu. - lepiej już wziąć jogurt naturalny ale ten bez dodatku mleka w proszku i dodać owoce

zamiast musli zdrowszym i tańszym wyborem będą zwykłe platki owsiane z dodatkiem owoców
oczywiście, że się chudnie, jeżeli wcześniej jadło się bardziej kalorycznie, tylko po co dopłacać i dodawać cukier i chemię skoro można proście, zdrowiej i taniej :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

iwonka i ja poproszę o skan książki na klaudia.stankowska@wp.pl. Z góry dzięki.

Mentorka zatem gratki za ten 1kg :)
Ja jeszcze się nie ważyłam, kusi mnie żeby już sprawdzić ale postaram się cierpliwie poczekać :)
Dzisiaj rano zaliczyłam bieganie a w domku hula hop, juz doszłam do wprawy i całkiem długo udaje mi się kręcić ale muszę mieć zapuszczona jakąś muzę ;)
Babydoll zgadzam się z tobą w 100% nie ma co po prostu przesadzać i naginac w jedna i drugą stronę :)

ja z nabiału piję jeden jogurt activa dziennie a wczoraj dodałam tą małą paczuszkę musli i było super:)

dzisiaj obiad na mieście więc żeby nie jeść nic typu frytki, ziemniaki itd wybrałam restauracje sushi i super trafiliśmy bo się w końcu przekonałam :))))

u mnie 1 kg na minusie, nie wiem jakim cudem po trzech dniach odchudzania :P przypuszczam, że to woda :) ale po brzuchu widać, że jest mniejszy... taki jakby mniej wypchany :P ale dziwota skoro jest w nim o wiele mniej niż zazwyczaj :P

cytat z forum sportowego:
Na serki musisz uważać. Cały trick polega na tym, że ma on
nie całkiem 3% tłuszczu. Tyle jest w masie całkowitej, ale
w suchej masie takie serki mają ok. 15% tłuszczu. Poza tym
jeśli ma 3g tłuszczu w 100g to jest to 27 kcal. Przy 107 kcal ogółem daje to ok. 25% kalorii pochodzących z tłuszczu
Nie jest ważne ile ma tłuszczu w procentach, a to ile procent kalorii pochodzi z tłuszczu, a jak widzisz jest to
różnica, ponieważ 1g tłuszczu ma 9 kcal, a białka i węglowodany 4 kcal. W przypadku serków o zawartości 8% tł.
w masie całkowitej wygląda to jeszcze gorzej. A więc jeśli
masz tendencje do tycia - uważaj.

oczywiście wszystko dla ludzi, ale wiem, że dużo osób opiera na serkach, jogurcie i twarogu swoją dietę, jako na jedynych źródłach białka. W początkowej fazie redukcji, można sobie darować.
A co w zamian? Ja prawie w ogóle nie jem nabiału bo gorzej mi się chudnie. W każdym posiłku mam najczęściej jajka/mięso/ryby + warzywa i jakieś węglowodany, ale ja też jestem na diecie bezglutenowej, wiec muszę bardziej główkować.

Powodzenia dziewczyny :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

a zwykłe hula hop jest super :)

W większości się z Toba zgadzam wszystkie te diety o kant d.py potrzeć ale nie wiem co jest Złego w serku wiejskim??? Tego nie rozumiem?? Jeśli nie serek to co proponujesz w zamian?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja staram się jesc racjonalnie tak mi sie przynwjmnieej wydaje, przerabialam juz efekt jojo i nie glodze juz siebie , staram sie dostarczac wszystkich potrzebnych skladnikow tyle ze w zdrowszym wydaniu.
Co do hula hop to ja mam to zwykle troche naczytalam się o tym z masazerem i zakuoilam najzwyklejsze, no ale kazdy ma swoje zdanie zapewne na ten temat.

Dziewczyny po kiego grzyba tak niskokaloryczne diety stosujecie skoro efekt jojo po nich murowany? chyba, ze do końca życia chcecie już tak jeść. Przede wszystkim osoba ćwicząca i stosująca dietę powinna zaczynać od około 1400-1700 kcal. Zależy ile ćwiczycie i ile macie do zrzucenia. Po drugie, zapewne macie spowolniony metabolizm a niskokaloryczną dieta tylko jeszcze pogorszycie sprawę. Co stanie się w momencie, gdy organizm się przyzwyczai i przestaniecie chudnąć na tym 1000 kcal? z czego obetniecie?? Dieta poniżej 1000 może doprowadzić do zaburzeń hormonalnych, anemii, problemów z tarczycą.
Pytanie ode mnie jest więc takie: chcecie schudnąć na stałe czy tylko zrobić formę na lato?
Na samym początku warto rozbujać metabolizm i jeść sporo ale zdrowo, czyli w każdym posiłku białko, tłuszcz i węglowodany (np. kasza, makaron ryżowy, ryż). Nabiał ma niewielkie ilości białka a gromadzi wodę w organizmie więc nie warto kupować serków wiejskich, które zresztą mają sporo kcal w porównaniu do innych o niebo lepszych produktów.

i jeszcze drobna uwaga do hula hop z kulkami/wypustkami - to tak jakbyście się same waliły po nerkach, wątrobie i innych organach - może dojść do poważnych uszkodzeń, z których krwiaki podskórne (siniaki) to najmniejsze zło. Naprawdę warto? Czy sportowcy bawią się w takie rzeczy? Nie, zapieprzają ostro na treningach i trzymają dietę.

Zdrowie dziewczyny, przede wszystkim zdrowie :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hej, mogę do was dołączyć? ja mam zamiar znowu zacząć stosować dietę 1000kcal . O dziwo czułam się dobrze na niej, byłam najedzona :) u mnie Chodakowska odpada mam problemy z nogami ehh .

iwonka_ika---------- będę o 17:30, przy fontannie może być? Jestem z NH.

Mamazosi--------- chodziłam do http://www.bodymindclub.pl i podobało mi się ale na mega spalaniu źle się czułam z babeczkami w rozmiarze 36:p, po grzyba one chodziły, ale ćwiczenia fajne i prowadząca też ok. Mogę się skusic na wypad na zajęcia ale sporadycznie bo jak kupiłam karnet to mi pare zajęc przepadło. Mam dwulatka w domu i męża który pracuje dono własnie nigdy nie wiem kiedy wróci i na 17 czasem nie wyrabiałam się. Mi by pasowały zajęcia na sprzęcie, gdzie nie trzeba być sztywno na godz.
Mam odpoczynek od ćwiczeń, wczoraj kijki i długi spacer a dziś lenistwo i goszczenie się.

a ja po wieczornym biegu i hula hop dzisiaj też zaliczyła, na Chodakowską już nie starczyło czasu i sił ale jutro odrobię ;)
Odchudzająca się mama ja też zapisuję wszystko co jem i też zapisuję w kalendarzu moją aktywność fizyczną czyli ile i co ćwiczyłam

Ja dzisiejszy skalpel mam zaliczony :) Stwierdziłam że od dziś będę codziennie zapisywać to, co jem i pod koniec tygodnia będę starała się eliminować błędy;P

Inne tematy z forum

Imię dla chłopca: Borys, Igor, Bruno, Miłosz? (34 odpowiedzi)

Wiem że wybór imienia to kwestia gustu i zadanie dla rodziców, ale może wyrazicie swoje zdanie?...

podłoga jasna+ ciemna czy sama ciemna???????? (44 odpowiedzi)

Dziewczyny!!!jestem na forum od niedawna aż do czasu kiedy sama potrzebuję Waszej rady a...

7latek nie chce czytać (34 odpowiedzi)

Mój syn mimo znajomości wszystkich liter nie chce czytać. Nie umie,nie chce złożyć wyrazu w...