Właścicielka kantoru oszukiwała klientów

Opinie do artykułu: Właścicielka kantoru oszukiwała klientów.

Prawdopodobnie 2,4 mln zł powierzyli klienci Kantoru Morskiego w Sopocie jego nieuczciwej właścicielce - tak uważa prokuratura. Kobieta właśnie usłyszała 13 zarzutów w tej sprawie i trafiła do aresztu.

Bożenna Ż. na co dzień prowadziła Kantor Morski przy ul. Kościuszki w Sopocie, ale zgubiła ją inna działalność. Ze swoimi klientami zawierała umowy pożyczek z przeznaczeniem na inwestycje na rynku walutowym oraz na rynku nieruchomości. Najniższa pożyczona jej kwota wynosiła około 10 ...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

O ile mi wiadomo, faktycznie ma jakieś ziemie ze Chwaszczynem (pytanie, czy i na ile już pozastawiane).

Jeśli masz ogarniętego adwokata, to nie powinien mieć problemów z ich wyszukaniem.
Podejrzewam, że hipoteka kamienicy, w której znajdował się kantor też może być obciążona - ale na ile to też do sprawdzenia.
Zastanawia mnie również przypadek przelania pieniędzy na prywatny rachunek jej córki, czy w takim razie ona nie powinna odpowiadać (także swoim majątkiem) za przywłaszczoną przez nią kwotę?

Z tego co widać oszukanych osób jest kilkanaście, więc może powinniście to wszystko połączyć w pozew zbiorowy (o ile takowy jeszcze nie został złożony - wówczas dołącz się do niego).
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

To powinni wejść na wszystkie hipoteki jej nieruchomości.

A ta paskudna, oszukańcza szantrapa może po 3 miesiącach (w tym niedziele i święta :D) przymusowego spa na ul. Kurkowej przemyśli sobie swoje postępowanie.

Wiem, że oszukała wiele osób i jak najbardziej zasłużyła na to, co ją spotkało - a wręcz dziwię się, że tak długo to trwało.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Czy ktoś wierzy, że polskie tępe organy sobie z tym poradzą? Jedyna nadzieja, że podpadła komuś z układu - nie zwróciła pożyczki albo nie chciałam dać doli - no to z nią pojadą.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2

tytuł newsa z d*py

oszukiwała w innym biznesie a nie w kantorze
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Najnowsza książka Sumlińskiego o Tusku

Bardzo ciekawe rzeczy o Tusku i jego ekipie, a póki co nie słychać żeby Tusk pozwał Sumlińskiego o zniesławienie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

mail do mnie nie dotarł
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie pochwalam ale rozumiem .
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Zmusił kałasznikowem , oni to potrafią .
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Amber gold nic nie nauczyło tych ludzi , dla zyskaniu kilkuset zł ryzykują całym majątkiem . No ale to ich pieniądze.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Głupota

Głupich i chciwych nigdy nie zabraknie. To ich trzeba zamknąć nie ją.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

f

a co to warzsawa to autorytet , tam jeszcze więksi i gorsi złodzieje

Czyli państwo wie lepiej niż obywatele co jest dla nich dobre, a co nie? Nie można mieć pretensji do nikogo za to co się podpisuje
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

to: że większość "kapitalistów" w PL to ubecy, konfidenci i TW lub powiązani z nimi ukladami.

Nakradli podczas tzw okrąglego stołu czytaj: mariażu żydów z komunistami, kosztem państawa i teraz to kapitaliści.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 6

Idiotów nie sieją

Jak długo jeszcze Polaki będą takie naiwne i pazerne, że za nic można pomnożyć swoją kasę. Nie dziwię się czasem oszustom, skoro trafi się gupek to go skubią...gratulacje...frajerzy..
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Oszukana

Zgadzam się z przedmówcą. Moja sprawa została umorzona chociaż wszytko wskazywało na to że będzie inaczej, znajomi adwokaci sędziowie nawet do Warszawy wysłałam do urzędnika wysoko postawionego i wszyscy zachodzili o głowę jak prokuratura mogła to umorzyć. Przesluchali ja tylko gdzie zaprzecza wszystkiemu, nie sprawdzili nic, kompletnie nic, skoro przelałam na konto firmowe i jej córki to należało zapytać w przechaniu gdzie są te środki skoro ich nie oddała, a na pewno spradzic i prześledzić konta, przesłuchać córkę itd itd. Ręce opadają.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0

A w Chorwacji rząd zmusił banki do oddania tego co ukradli

Na tych kredytach