Właścicielka kantoru oszukiwała klientów

Opinie do artykułu: Właścicielka kantoru oszukiwała klientów.

Prawdopodobnie 2,4 mln zł powierzyli klienci Kantoru Morskiego w Sopocie jego nieuczciwej właścicielce - tak uważa prokuratura. Kobieta właśnie usłyszała 13 zarzutów w tej sprawie i trafiła do aresztu.

Bożenna Ż. na co dzień prowadziła Kantor Morski przy ul. Kościuszki w Sopocie, ale zgubiła ją inna działalność. Ze swoimi klientami zawierała umowy pożyczek z przeznaczeniem na inwestycje na rynku walutowym oraz na rynku nieruchomości. Najniższa pożyczona jej kwota wynosiła około 10 ...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Już dawno zamknięty, wisi kartka niby chwilowo
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wg. jednego ta pani "właścicielka jest również właścicielką całej kamiennicy i wynajmuje apartamenty turystom, więc nie widziałem większego zagrożenia "zniknięciem". a dla drugiego- "postępowanie o zapłatę długu, który ma wobec właścicieli wynajmowanego przez siebie mieszkania. Zalegała z czynszem przez pół roku, a wynajmowany lokal opuściła dopiero po odcięciu prądu." Czy mówimy o tej samej osobie bo jak można mieć kamienicę, kantor i wynajmować od osoby trzeciej mieszkanie? Coś tu jest nie tak.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 6

wywiezc do lasu i zrobic co trzeba

tyle w temacie
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 4

Chciwość.

Niestety, tych ludzi zgubiła zwykła chciwość. Wystarczyło obiecać parę srebrników więcej i złapali się na wędkę.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 5

Wina ludzi

To ich chciwość do tego doprowadziła
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 6

no i?? to jak mnie nie stać na franka to wybieram NIC pajacu
popieram tę opinię 37 nie zgadzam się z tą opinią 5

Dokładnie

Teraz poszkodowani będą się domagać pomocy od państwa jak ci Janusze kredytowi od franków
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 4

Oszustka

Uwaga na ten kantor!!!
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 5

głupia oszukana jak to mówicie na 1 gr

W styczniu chciałam zakupić walutę. Szukałam najkorzystniejszego kursu stąd wykonałam kilka telefonów do różnych kantorów. W przypadku kiedy się kupuje się dużą ilość ten tak wyśmiewany przez kogoś na tym forum 1 gr jest znaczący. Pani zaproponowała mi 20 gr różnicy patrząc na tablicę, na sumie 50.000 waluty co dało mi do myślenia, tak jak u poprzednika zanim zdecydowałam się na to, również sprawdziłam w internecie, nie było negatywnej wzmianki na jej temat. Zapewniała mnie, że ma dobre opinie, że jest uczciwą osobą, że ma ziemię niedaleko Chwaszczyna wartej około 10 mln oraz inne historie, w które uwierzyłam. Pierwsze pieniądze przelałam na konto firmowe, drugą część na konto córki, która pracowała również w kantorze i była mi przedstawiam jako wspólnik. Jak się później okazało było to jej koto prywatne. W wszystkich przelewach wskazywałam w treści - środki na zakup waluty. Oczywiście większość z Państwa zaraz mnie obleje krytyką, że naiwna, głupia i się na kasę rzuciła. Tak to wszystko jest prawdą. Przy takich kwotach powinnam była się bardziej zabezpieczyć no i przede wszystkim nie ufać. Nigdy nikogo nie oszukałam i nie przyszło mi do głowy, że może się znaleźć osoba, która w tak perfidny sposób może postąpić, teraz już wiem, że skoro jest się uczciwym to nie można oczekiwać tego od innych szkoda tylko, że z takimi konsekwencjami. Byłam zmuszona zapożyczyć żeby móc prowadzić dalej działalność, czego skutki będę odczuwała jeszcze przez kilka lat. Wracając do Pani Bożenny Ż. , nie wiem ile to razy byliśmy u niej w kantorze, ile razy do niej dzwoniłam, zawsze ta sama śpiewka, jutro będą, już jadą, przyjedź w piątek, poniedziałek czwartek, bądź człowiekiem, przecież Ci oddam, nie chcę Cię oszukać, jestem w trakcie załatwiania formalności u notariusza bo znalazłam kogoś kto mi pożyczy pod zastaw hipoteczny pieniądze, no nie wyszło bo chciał mnie oszukać dając mi za duży procent, mam teraz innego, z którym na pewno wszystko będzie ok, etc. , w marcu złożyłam zawiadomienie do prokuratury o popełnieniu przestępstwa, kilka miesięcy później postępowanie zostało umorzone, wszyscy zachodzili o głowę jak to możliwe. A jednak. Zmuszona byłam wystąpić z tą sprawą na drogę cywilną. Postępowanie w sprawie toczy się. Jak ktoś chce napisać do mnie i nawtykać mi jaka to jestem głupia lub przeciwnie miał podobną sytuację proszę o kontakt, w ilości siła :) chobociek3@gmail.com
popieram tę opinię 36 nie zgadzam się z tą opinią 5

Przestancie gadać głupoty, mam kredyt we frankach na górce z 2008 na 15lat i jestem zadowolony spłacam i nie narzekam, w ostatecznym rozrachunku i tak wychodzi korzystniej niż przy złotówkach, w momencie brania kredytu nie miałem wyboru, taki albo żaden, złotówki nie wchodziły w rachubę
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 1

tylko Uzi gwarantuje bezpieczeństwo kapitału
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

No jeżeli chciałeś nabyć franki to z automatu nabiłeś się na widelec sprytnej BOŻEnny. (i on nie pomoże)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Gorsze niż Bitcoin

hahah

Ale tylko Bitcoin jest straszny całą reszta jest uczciwa : ]
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nordica

Firma nordica teraz baltec kiedyś trident dyrektor ten sam i ludzie
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Znam ta babe, nie wygladala na oszustke, niedlugo wyjdzie za jakims smiesznym poreczeniem

i bedzie miala wieksze doswiadczenie w robieniu nowych walkow, a pieniedzy i tak nikomu nie odda.

A jej facet wygladal na jakiegos z bylych sluzb.
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja umarłam po twoim komentarzu!
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 2