Wódka w butelkach 1l

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Mam pytanie: czy ktos miał na swoim weselu lub był na weselu gdzie wódka była w litrowych butelkach? Proszę o opinie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Wódka w butelkach 1l

Nie widziałam na żadnym weselu 1 l wódki. Ale z doświadczenia wiem, że tak duże opakowanie jest nieporęczne "w użytkowaniu" :-)))))

litrowych chyba nie spotkałam, ale bylam na weselu gdzie byly 0,7, sama tez takie chce, ale niestety luby nalega na 0,5. Wogóle to 0,7 czy 1,0 wychodzą o wiele taniej :)

moni1112 a czemu 1l wódki sa nieporeczne w uzytkowaniu? a to nie lepiej jak jest wieksza butelka i na wiecej starczy?

po pierwsze wódka szybko się ogrzeje:( a po drugie to nieładnie wygląda takie butle:( a po trzecie nie zawsze jest taniej:P

macie racje, wódka szybciej się ogrzeje! nie pomyślałam o tym! chociaz moi goscie to chyba nie dopuszcza do tego hehe

no i taka duża wódka źle się trzyma ;)

ręki :P

Moim zdaniem jest za ciężka, co powoduje, że trudno się ją rozlewa. Duża butelka nie wygląda estetycznie na stole. No i fakt: szybko będzie ciepła.

Ale jesli wyznacznikiem ject cena, to napewno jest taniej.

podobno im większa butelka to wódka szybciej schodzi, bo goście lubią liczyć ile "sztuk" wypili :)

litrowa butla będzie niewygodna :/ może na poczatku OK, ale później może być coraz trudniej z trafianiem do kieliszków;)

Dziękuję za opinie. Wódka w litrowych butelkach jest tańsza:) ale zgadzam się z pozostałymi opiniami

wódka 1l jest za duza, nie dosc ze ciężka(podczas nalewania:)) to jeszcze na stole na nie bedzie nic innego widac jak tylko wódę i na zdjeciach to samo! nie polecam,za to polecam np 0,7l-choc to nie zawsze sie oplaca.my mielismy miec 0,7l ale zdecydowalismy sie na 0,5l bo wychodzilo taniej!
ps jaki rodzaj wódki macie? jakąś firmową?

Maximus'a

co to znaczy wódka firmowa?

my mamy 1L i szczerze mowiac nie widze z tym problemu ale to juz moje zdanie. tyle ze u nas wodka jest tylko jednym z wielu alkoholi a nie glownym - to moze jest roznica. podziele sie doswiadczeniem po weselu ale jakos nie widze zeby moim gosciom przeszkadzalo ze jest litrowa butelka a nie 0.5 czy 0.7

ja byłam na weselu gdzie na poczatku były podane butelki 0.5 a pozniej 1l pozniej to gosciom roznicy nie robilo z czego nalewali

W sumie racja- komu to potem robi różnicę:)

ja uważam że litrowe butelki są zdecydowanie za duże. Szybko się ogrzeja, a wiadomo jak wchodzi ciepła wódka... ja nawet myśle aby kupić cocal cole w małych buteleczkach 0,2l aby po pierwsze były chłodne i "niewygazowane";)a po drugie wygodniejsze niz butelki np 2 l. Co do wódki to polecam 0,5l.

no jaki rodzaj wódki macie, jaką firmę-bols, maximus, finlandia, starogardzka (hehe)?????????

Firmowa to taka, ktorą dają gratis, jedynie za jej reklamę trzeba zaplacić. Ale wychodzi drożej, niżby za samą wódę rynkową cenę zaplacić.

Moim zdaniem 0,7 l będzie najlepsza ;)

te duze butelki to na moje oko sa troche niewygodne :)

ja litrowej bym na stół nie postawiła ze względów estetycznych ale u nas na weselu będą butelki o pojemności o,7l

my będziemy mieć 0,5 Bolsa

Ja będe miała 1l butelki Finlandii; wychodzi taniej niż w 0,5 ; parę kartonów jednak mam 0,5 litrowych bo się uparł mój M.... na wejście chociaż żeby było,

takiej strasznej roznicy miedzy 0.7 a 1L nie widze ale jak pisalam mi takie rzeczy nie przeszkadzaja

My też mamy Maximusa-moim zdaniem najlepsza wódka:)

Moim zdaniem wódka jak i napoje muszą być w jak najmiejszych butelkach

czyli wodka 0,5
napoje 0,2

soki i woda ladnie w dzbankach z lodem i cytrynką

nie wiem jak jest z wodka ale z napojami napewno
goscie gdy maja do dyspozycji np litrowe butelki coli to wypijaja polowe a reszta sie rozgazuje i nagrzeje wiec nadaje sie do wywalenia

a tak mala buteleczka na raz obok otwieracz
i po klopocie:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Dj Waldzior (7 odpowiedzi)

Witam, Czy ktoś zamawiał na wesele Dj waldziora? Jakie opinie? Wiem, ze kiedys był jednym z...

Co zamiast ciężkiego dymu na pierwszy taniec? (3 odpowiedzi)

Nie chcemy ciężkiego dymu przy pierwszym tańcu. Co innego można zorganizować, żeby dodać trochę...

Czy slub cywilny to wogole slub??? (209 odpowiedzi)

Przeciez tam nikt nic nikomu nie slubuje!