Mam pytanie: czy ktos miał na swoim weselu lub był na weselu gdzie wódka była w litrowych butelkach? Proszę o opinie
00
Re: Wódka w butelkach 1l
moni1211
(16 lat temu)
Nie widziałam na żadnym weselu 1 l wódki. Ale z doświadczenia wiem, że tak duże opakowanie jest nieporęczne "w użytkowaniu" :-)))))
00
3oko
(16 lat temu)
litrowych chyba nie spotkałam, ale bylam na weselu gdzie byly 0,7, sama tez takie chce, ale niestety luby nalega na 0,5. Wogóle to 0,7 czy 1,0 wychodzą o wiele taniej :)
00
annaxxxxx
(16 lat temu)
moni1112 a czemu 1l wódki sa nieporeczne w uzytkowaniu? a to nie lepiej jak jest wieksza butelka i na wiecej starczy?
00
inka.ja
(16 lat temu)
po pierwsze wódka szybko się ogrzeje:( a po drugie to nieładnie wygląda takie butle:( a po trzecie nie zawsze jest taniej:P
00
3oko
(16 lat temu)
macie racje, wódka szybciej się ogrzeje! nie pomyślałam o tym! chociaz moi goscie to chyba nie dopuszcza do tego hehe
00
nusia85
(16 lat temu)
no i taka duża wódka źle się trzyma ;)
00
nusia85
(16 lat temu)
ręki :P
00
moni1211
(16 lat temu)
Moim zdaniem jest za ciężka, co powoduje, że trudno się ją rozlewa. Duża butelka nie wygląda estetycznie na stole. No i fakt: szybko będzie ciepła.
Ale jesli wyznacznikiem ject cena, to napewno jest taniej.
00
~marta
(16 lat temu)
podobno im większa butelka to wódka szybciej schodzi, bo goście lubią liczyć ile "sztuk" wypili :)
00
sylwiaagnieszka
(16 lat temu)
litrowa butla będzie niewygodna :/ może na poczatku OK, ale później może być coraz trudniej z trafianiem do kieliszków;)
00
Anka1
(16 lat temu)
Dziękuję za opinie. Wódka w litrowych butelkach jest tańsza:) ale zgadzam się z pozostałymi opiniami
00
konto usunięte
(16 lat temu)
wódka 1l jest za duza, nie dosc ze ciężka(podczas nalewania:)) to jeszcze na stole na nie bedzie nic innego widac jak tylko wódę i na zdjeciach to samo! nie polecam,za to polecam np 0,7l-choc to nie zawsze sie oplaca.my mielismy miec 0,7l ale zdecydowalismy sie na 0,5l bo wychodzilo taniej!
ps jaki rodzaj wódki macie? jakąś firmową?
00
Anka1
(16 lat temu)
Maximus'a
00
sylver
(16 lat temu)
co to znaczy wódka firmowa?
00
walerka
(16 lat temu)
my mamy 1L i szczerze mowiac nie widze z tym problemu ale to juz moje zdanie. tyle ze u nas wodka jest tylko jednym z wielu alkoholi a nie glownym - to moze jest roznica. podziele sie doswiadczeniem po weselu ale jakos nie widze zeby moim gosciom przeszkadzalo ze jest litrowa butelka a nie 0.5 czy 0.7
00
Dotka82
(16 lat temu)
ja byłam na weselu gdzie na poczatku były podane butelki 0.5 a pozniej 1l pozniej to gosciom roznicy nie robilo z czego nalewali
00
Anka1
(16 lat temu)
W sumie racja- komu to potem robi różnicę:)
00
sylver
(16 lat temu)
ja uważam że litrowe butelki są zdecydowanie za duże. Szybko się ogrzeja, a wiadomo jak wchodzi ciepła wódka... ja nawet myśle aby kupić cocal cole w małych buteleczkach 0,2l aby po pierwsze były chłodne i "niewygazowane";)a po drugie wygodniejsze niz butelki np 2 l. Co do wódki to polecam 0,5l.
00
konto usunięte
(16 lat temu)
no jaki rodzaj wódki macie, jaką firmę-bols, maximus, finlandia, starogardzka (hehe)?????????
00
~mixi
(6 lat temu)
Firmowa to taka, ktorą dają gratis, jedynie za jej reklamę trzeba zaplacić. Ale wychodzi drożej, niżby za samą wódę rynkową cenę zaplacić.
00
marta.gdansk
(16 lat temu)
Moim zdaniem 0,7 l będzie najlepsza ;)
00
mika.fm
(16 lat temu)
te duze butelki to na moje oko sa troche niewygodne :)
00
agulinkaaaa
(16 lat temu)
ja litrowej bym na stół nie postawiła ze względów estetycznych ale u nas na weselu będą butelki o pojemności o,7l
00
3oko
(16 lat temu)
my będziemy mieć 0,5 Bolsa
00
konto usunięte
(16 lat temu)
Ja będe miała 1l butelki Finlandii; wychodzi taniej niż w 0,5 ; parę kartonów jednak mam 0,5 litrowych bo się uparł mój M.... na wejście chociaż żeby było,
00
walerka
(16 lat temu)
takiej strasznej roznicy miedzy 0.7 a 1L nie widze ale jak pisalam mi takie rzeczy nie przeszkadzaja
00
Anka1
(16 lat temu)
My też mamy Maximusa-moim zdaniem najlepsza wódka:)
00
apoolonia
(16 lat temu)
Moim zdaniem wódka jak i napoje muszą być w jak najmiejszych butelkach
czyli wodka 0,5
napoje 0,2
soki i woda ladnie w dzbankach z lodem i cytrynką
nie wiem jak jest z wodka ale z napojami napewno
goscie gdy maja do dyspozycji np litrowe butelki coli to wypijaja polowe a reszta sie rozgazuje i nagrzeje wiec nadaje sie do wywalenia
a tak mala buteleczka na raz obok otwieracz
i po klopocie:)