Wojskowy sposób na podwójną odprawę

Opinie do artykułu: Wojskowy sposób na podwójną odprawę.

Odchodzący na emeryturę oficerowie dowództwa Marynarki Wojennej otrzymali nie tylko odprawy, ale też sowite wynagrodzenia za zaległe urlopy. Wojsko twierdzi, że nie zawsze jest możliwość ich udzielenia. Wypłacony ekwiwalent urlopowy to corocznie setki tysięcy złotych z budżetu państwa.Oficerowie z wysokim stażem mają 41 dni urlopu w roku. 26 jak każdy z pracowników, a dodatkowe 15 przysługuje im za wysługę - czyli lata spędzone w wojsku. To jeden z bonusów dla nie najlepiej zarabiających ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

a jak potrzebne trochę wolnego to

L4. Szkoda urlopu.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

Gdy służyłem w latach 90-91 w marynarce na Oksywiu to widziałem

pełnego komandora i admirała nachlanych jak świnie! Głowy leżały na stole. Widoku polskiego wojska nie zapomne nigdy!
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 6

i nie mówcie mi że tak ma być w kapitalizmie jak chcą różni liberałowie

Przyjdzie czas gdy będzie powtórka z 1789
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

polskie bagno...

trepy to najwieksze pasożyty w tym kraju,nic nie robią siedzą na d*pach w swoich gabinetach i smieją się nam w twarz hołota
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 11

III RP podąża w stronę Ameryki łacińskiej: grupka superbogaczy i nędzarze

Emigracja, bieda i niedożywione dzieci z jednej strony a limuzyny i superpensje z drugiej
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dlatego wyjechalem z tego skorumpowanego bagna

pozdrawiam ze slonecznej Malty :)

Tu tez jest korupcja jak wszedzie, ale przynajmniej mozna zarabiac godziwe pieniadze.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 2

ile zawiści, to są ich pieniądze, ja nikomu do portfela nie zaglądam i nie chcę aby ktokolwiek zaglądał do mojego.

Takie są przepisy i czemu nie wykorzystać ich. Też bym tak zrobił. A wypominanie mundurówki, żałosne.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 23

Dokładnie.
Poza tym to nie udzielenie urlopu pracownikowi jest niezgodne z prawem. Tak że nie dość że łamią prawo to jeszcze biorą za to kasę.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 3

Do Pana Michala

d*pe Panu sciska co :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 15

no to pięknie ale najlepiej to się czepić np górników, którzy harują w kopalniach

przez co zakłady te mają niebotyczne zyski.
Mundurowi NIC nie wypracowują tylko zżerają to co inni z podatków wrzucaja do wspólnego wora.
Idą na emeryturkę, potem w ramach rekonwersji mają zapewnione różnorakie kursy i doszkalania, są w stosunkowo młodym wieku więc pracę jak chcą też znajdą i tym sposobem zajmują miejsca dla tych co są bez roboty i dodatkowych dochodów.
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 6

skoro w wojsku jest tak dobrze

TO DLACZEGO NIE POSZLIŚCIE DO WOJSKA?

hipokryci...
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 18

Musicie pracować do 67 lat by utrzymać 46 000 młodych mundurowych gdzie większości wiek nie przekracza 50 lat!.

j.w
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 4

a cywile zap...c za 1800 zł miesięcznie przez min 40 lat do 67 roku życia

a jak dozyje to dostanie zaopatrzenie emerytalne w wysokości 875 zł miesięcznie
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 2

co na to pan prezes KACZYŃSKI

panie PREZESIE - do ataku !!!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

Po NSR można być pasożytem z zawodowej armii!Trzeba było starać się być jednym z pasożytów a nie teraz żal d..ę ściska
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

bogate państwo

podatnicy kształcą oficera do 25 roku życia ,taki popracuje 15 lat,.. odprawa mieszkaniowa ,emerytura.
Ku Chwale Ojczyzny
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 4

w Polsce?

Sprawdz jak dziala wojsko w innych krajach. 10tysi to ma kapral. urlopy i munurowki to standart. obecnie nie ma kadry a sam general wojny nie wygra. taka jest prawde ze jak nie masz drzwivi okien to ktos ci do domu napewno wejdzie. Kazde szanujace sie panstwo ma solidna Armie!
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 7