Worked At

Słyszał coś ktoś kiedyś o takiej firmie?praca chałupnicza,wysyłasz pieniądze oni wysyłają materiały po czym odsyłasz materiały i dostajesz pieniądze za wykonaną pracę tzn. za dobrze sklejone jakieś tam części... Co o tym myślicie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Worked At

czytam i nie wierze...

taaaaa - myślę, że to żyła złota - powodzenia!!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

podejmowałam się wielu różnych prac chałupniczych i tylko 2 razy mnie nie oszukano ale za to zarobki były bardzo niewielkie. z czasem zdecydowałam się na zaryzykowanie i wpłacenie 5 zł na http://dobryzarobek.pl/index.php?id=3f0df933e3c1d83159919c2e3d4b5995 .... i jestem zadowolona. z początku kiepsko to wyglądało, już myślałam, ze nic z tego nie wyjdzie a jednak ;p polecam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja bym uważał. Wysłałem zapytanie o szczegóły. Od razu chcą zaliczkę za kuriera- 15 zł. płatne z góry. Pewnie kolejna ściema. Zero informacji o firmie. Poniżej treść maila jaki dostałem:

Proszę o przesłanie do nas swoich danych jeśli są państwo zdecydowani do pracy,

wymagane dane:

Imię i Nazwisko
Adres zamieszkania
Telefon
ile czasu jest w stanie pani/pan poświęcić na pracy.

Upraszamy o zwrot kosztów za Narzędzia i kuriera który do państwa przyjedzie, opłata ta wynosi 15zł,
i są w nią wliczone : Kurier - (Noże, kleje, rozpuszczalniki, sprzęt ochronny, instrukcje) produkty do sklejania.

Kwotę proszę przelać na konto:
https://ssl.dotpay.pl/?pid=Q9PDS9IGTSUEU5728BT11HZ5UPIKUGTA

Paczka zostaje wysłana następnego dnia, tak więc powinna dojść w ciągu 2 - 3 dni.

Po zakończonej pracy (Sklejeniu wszystkich elementów) wysyłają państwo emaila, my wysyłamy kuriera po paczkę, wypłata jest doręczana w tym samym dniu po sprawdzeniu paczki i zgodnością klejonego towaru.

Może warto spróbować? 15 zł to nie dużo, tylko,gdyby wysłało się już te złożone elementy i gdyby stwierdzili, że są źle sklejone i nie wypłącili pieniędzy to dochodzi do tych 15 zł, jeszcze strata czasu.

A kiedy zamierzają dać umowę?w paczce od kuriera przyjedzie razem ze wszystkim?
W sumie w umowie, mogą napisać, że za złe wykonane dzieło nie wypłacą pieniędzy i wtedy kicha, bo w sumie jak im te elementy odeślesz już złożone to do wszystkiego mogą się przyczepić i w gruncie rzeczy nie dostaniesz żadnych pieniędzy.

Ale to jest ta najczarniejsza wizja, a ta bardziej optymistyczna jest taka, że faktycznie mogą zapłacić:)
Także nie wiem.. można spróbować:)

Chyba jesteś naiwny. Raczej bym się obawiał, że firma wogóle nie istnieje. Pomnóż sobie 15 zł razy ilośc osób które wyślą i zobacz ile można na tym zarobić. Dla Ciebie to strata jedynie 15 zł, a dla potencjalnego oszusta wielokrotny zarobek...

No to oczywiste:)

system argentynski

Inne tematy z forum

praca w call center (26 odpowiedzi)

Od jakiegoś czasu szukam pracy jednak bez rezultatu, postanowiłam spróbować w call center-...

PRZEPROWADZKA DO TRÓJMIASTA (33 odpowiedzi)

Witam Kochani proszę o poradę. Obecnie mieszkam we Wrocławiu, ale zawiodłam się na tym...

INVICTA - to bałagan a nie firma! (23 odpowiedzi)

Odradzam! Było 2 rozmowy po 1 godzinie każda. Wygłądało bardzo powaznie wszystko. Jak doszlo do...