Worki na gruz zniknęły po naszej interwencji

Opinie do artykułu: Worki na gruz zniknęły po naszej interwencji.

Okres wakacyjny to nie tylko okazja, do wypoczynku na plaży czy wyjazdu na wakacje, ale także idealny moment na przeprowadzenie remontu w mieszkaniu. Jednak efekty takich prac mieszkańcy czy zarządcy terenów odczuwają jeszcze, kiedy lato się skończy, a to za sprawą worków na gruz, które zalegają na osiedlach.

Trójmiasto z roku na rok przyciąga coraz więcej turystów, którzy zamiast hotelu wynajmują apartamenty. Każdy właściciel takiej kwatery wie, że im ładniejsze i czystsze ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Akurat

To czemu czekałam 2 miesiące, a inni nawet i 3??
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nigdy więcej Green Service

Miesiąc temu miałam z nimi identyczną sytuację. Worek stał ponad dwa miesiące i ciągle zapewniali, że zabiorą go nazajutrz. Po jakimś czasie w ogóle przestali odbierać telefon i odpisywać na smsy. Dopiero osobista wizyta w ich siedzibie przyniosła efekt. Znam jeszcze kilka takich historii z nimi. To niepoważna firma. Nigdy więcej.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Może trzeba nagrywać rozmowę telefoniczną podczas zgłaszania odbioru worka.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

u mnie to samo

ale zabrali worek miesiąc po zgłoszeniu "worek gotowy do odbioru" + 2 telefony ponaglające a trzeci to był alarm bo okoliczne ziomy uznały, że swój stary zlew czy resztki papy ( a papy nie wolno ) też za darmo dołożą po cichutku do worka sąsiada
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

U nas była identyczna sytuacja,przez 2 miesiące mimo kilkudziesięciu telefonów z prośbą o odbiór worka zero reakcji,tylko ciągłe "tak,odbiór jest na dzis/jutro/wtorek/piatek... w grafiku". Dopiero "groźba" usunięcia i obciążenia GreenService fakturą przyniosła efekt.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Normalnie szok

A wolałabyś odwrotnie. Wolna dostawa worka i szybkie zabranie ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Konbrud

Konbrud również polecam. Nie ma problemów z zabieraniem. Zabierają dwa razy w tygodniu. Max.czekałem tydzień na zabranie.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 1

To wszystko prawda o tej firmie,ale jest też tak że inni też wykorzystują twój worek za friko i wrzucają różne śmieci,tego nie upilnujesz.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Niedługo takie worki będą codziennością..

..tylko,że czarne zupełnie jak w Katalonii..

w Gdańsku to standart, nie można sie doprosić zeby odebrali zapełniony worek

podstawią szybko, ale zabrać to tragedia, coś jest nie tak
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Gruz pewnie do lasu wywiezli.

Wszedzie to samo. Pelne qorki stoja calymi miesiacami. Sam interweniowalwm w jednwj z firm a ci abym im podal numer klienta itp. Przywoza worek, biora kase i maja juz wszystko gdzies.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Najgorsza firma

Niestety w moim przypadku było podobnie. Worek zostal dopiero zabrany jak tego samego dnia zgłosiłem sprawę do trojmiasto.pl, dziennika bałtyckiego i straż miejską. Okazało się nagle że jednak może kierowca wjechać i worek został usunięty. Samo dzwonienie nic nie da.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

U mnie to samo. Remont skończył się pod koniec lipca a worek wywieźli w zeszły piątek! Oczywiście po telefonach, mailach i obietnicach że kierowca ma już go w grafiku i wieczorem, najdalej jutro zabierze. I tak przez dwa miesiące :-)
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zrobmy wiec liste worów zalegajacych na ulicach

Ja mogę się dziś przejść po Swietojanskiej w Gdyni i podac ilość. Nie sa to worki od wczoraj ale od co najmniej kilku tygodni. Jutro będzie Starowiejska.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

odbiór

U mnie odbiór też zajął ponad 2 miesiące. Niech nie ściemniają.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

I bardzo dobrze...

... że w końcu ktoś tym patałachom dobrał się do d*pska.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

mają konkurencję, tylko ich aż tak nie widać

bo sprawnie zabierają swoje worki albo kontenery. Kiedy ja robiłem remont, mój majster wziął jakąś swoją firmę do worków - worek po zgłoszeniu wywieźli następnego dnia (jakaś nazwa typu kon-brud czy kom-brud, nie pamiętam). Potem samodzielnie kończyłem remont, wziąłem worek z green service. Po zgłoszeniu powtarzanym 5 razy wywieźli go w końcu po 2 miesiącach.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 0