Worki na gruz zniknęły po naszej interwencji

Opinie do artykułu: Worki na gruz zniknęły po naszej interwencji.

Okres wakacyjny to nie tylko okazja, do wypoczynku na plaży czy wyjazdu na wakacje, ale także idealny moment na przeprowadzenie remontu w mieszkaniu. Jednak efekty takich prac mieszkańcy czy zarządcy terenów odczuwają jeszcze, kiedy lato się skończy, a to za sprawą worków na gruz, które zalegają na osiedlach.

Trójmiasto z roku na rok przyciąga coraz więcej turystów, którzy zamiast hotelu wynajmują apartamenty. Każdy właściciel takiej kwatery wie, że im ładniejsze i czystsze ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Grodza kamienna..

Grodza kamienna przy osiedlu Górskiego blokują całe przejście chodnikiem.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

nowa formacja zastąpi Straż Miejską

szalejący reporter z truj-miasto.pl
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Najgorsza firma Green Service

Korzystałem raz i nigdy więcej, NIE POLECAM, chyba że lubimy walczyć o odbiór worków przez pół roku, najlepiej załatwiać wszystko na piśmie z nimi.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

G...prawda. Miałam worek od tej firmy. Po remoncie zgłosiłam, że jest do odbioru. Stał w dostępnym miejscu, bez przeszkód mógł być odebrany, ale....czekałam miesiąc. Dzwoniłam, prosiłam, bo przechodzący chodnikiem ludzie zaczęli worek traktować jak kosz na śmieci, aż w końcu zaczęło się z niego wysypywać. Chodziłam i sprzątałam, bo czułam się winna. Ja, ale firma nie. Tak jak mówiłam, zabrali po miesiącu od zgłoszenia.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

Żołnierz i pisarz, działał też w Solidarności.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

kiedyś zamówiłem żwir; obiecali przywóz w piątek na godz. x

nie przywieźli i trzeba było drugi raz dzwonić - jakie było zdziwienie, bo twierdzili, że pierwszy raz dostają zlecenie... A zamówienie było internetowe - sami potwierdzili i obiecali telefonicznie pierwszy termin.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

A ja myślałem że to to tylko ja miałem problem z wyegzekwowaniem usługi . Nigdy więcej tej firmy.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

W Sopocie czekały chyba pół roku na usunięcie, aż w końcu zniknęły.
Dyspozytor w Green Service przyjmując zlecenie na przyjęcie worka jak i na odebranie miał lekko gdzieś klienta.

a wystarczyłoby, aby zleceniodawca powiedział straży miejskiej, że firma

nie odbiera, zaś ta by zadzwoniła i była wiarygodnym świadkiem terminu interwencji. Albo zgłaszać emajlowo, aby mieć podkładkę. Zresztą na bilingach też jest nr telefonu i data, więc łatwo sprawdzić, kto kłamie.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

To samo dokladnie !

Masakryczna firma
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dokladnie !!!

Pod domkiem jednorodzinnym czekalem 1 miesiac !! Dzwonilem 2-3 razy w tygodniu !
Wogole ktos ich powinien sprawdzic gdzie wywożą !! Skorzystalem raz i nigdy wiecej !
popieram tę opinię 32 nie zgadzam się z tą opinią 2

pisali o tym

podobno połowy zleceniodawców nie ma w domu i nie mają jak zapłacić...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Spowodowanie korka nie rodzi na razie sankcji karnej.

Może i dobrze bo to ty dostał byś mandat.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Sopot

W Sopocie odbierają bez problemu.
Jak korzystałem z opcji darmowego worka od miasta, ale jest wymóg że w 2 tygodnie od pobrania trzeba zgłosić i jest odbierany worek. Później trzeba za to płacić. Robią to błyskawicznie i nie ma sprawy.

Ponad miesiąc stały worki z gruzem na moim podjeździe do garażu, blokując wjazd do niego. Nie moje worki. Green Services twierdził ze nie odpowiadają za nie tylko klient. Kto jest klientem nie chcieli ujawnić (ochrona danych). Straż miejska nic nie mogła zrobić, bo podjazd to teren prywatny. Gdybym worek na chodnik przesunęła, to tak..
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 0

Straż Miejska przecież tego nie kontroluje.

Artykuł o zajęciu pasa drogowego zniknął z KW i teraz to należy do kompetencji ZDiZ Gdańsk. Co innego jest zaśmiecanie a co innego zajęcie pasa drogowego.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Żabianka

Zapraszamy na ul. Gospody 5. Worki zajmują coraz więcej miejsc parkingowych i podejrzewam, że niedługo przykryje je śnieg i będzie "po problemie".
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2