Wózek MIKADO BOSTON (i City Car) *** 2 ***

zakładam nowy wątek - bo część 1 już za długo się ładuje ;) ponad 400 postów robi swoje :)

link do starego wątku http://forum.trojmiasto.pl/Wozek-MIKADO-BOSTON-t113264,1,16.html

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Wózek MIKADO BOSTON (i City Car) *** 2 ***

ja kupiłam Fyna od ręki :) w warszawskim Dudku (są też na Allegro). Mam czterokołowy, to już i tak dla mnie rewolucyjny kształt (lubię klasyczne wózki, a nie te nowoczesne wydziwy-pająki), a trzy mi się wydają jakieś takie subiektywnie niestabilne :)
jaki wybrałaś kolor?

Fil wychodzi na prostą, za to Piotrek ma zapalenie krtani, a my w sobotę pożegnaliśmy babcię, cholerka by to wzięła...

coś ucichło na tym mikadowym forum:)

hej, przypadkiem trafiłam na jednym portalu na anessę85. wszystko wskazuje na to, że już tutaj nie zagląda, ale tam się dowiedziałam, że już została mamusią. oczywiście byłam ciekawa jak się sprawuje jej city car " w praniu" no i generalnie jest bardzo zadowolona, super się prowadzi po każdej nawierzchni, a w domu pomaga w usypianiu dzidzi:0 generalnie same pozytywy:)
uff dobrze było to przeczytać, mam nadzieję, że i my podzielimy tą opinię:)

dla mnie też City Car jest jak na razie rewelacyjny! jest super zwrotny i buja znakomicie:). POLECAM!

Filipek nie daj się, pokaż im kolejny raz, że twardy z Ciebie gość!

jak dla mnie to city car buja pierwsza klasa:)

z tego co mówiła nasza położna ze SR - jeden jedyny raz możesz przewieźć dziecko bez fotelika :) właśnie w drodze ze szpitala do domu :)

ja dzisiaj zamówiłam Jedo Fyn, czas oczekiwania: do 8 tygodni:))
teraz będę się modliła, żeby Mała za wcześnie nie chciała wyjść:) bo pal licho z wózkiem, ale zamówiłam razem z fotelikiem i jakoś nie widzi mi się szukanie i pożyczanie od kogoś, żeby ją przywieźć ze szpitala do domu.

Gosiu, a którego Fyna wzięliście - 3 DS czy 4 DS? Ja do ostatnich minut nie mogłam się zdecydować, ale mąż podjął decyzję, że kupujemy 4 DS, mimo, że bardziej podobał się nam 3 DS. Dużo zdrówka dla Filipka i sił dla Was!

Tata Seba, jeśli ma bujać, to tylko i wyłącznie Bartatina /nie ma wprawdzie skrętnych kół, ale pani w sklepie, który sprzedaje mnóstwo wózków Jedo mówi, że jest tak dobrze wyważona, że bez problemu można nią manewrować/ - ja jeszcze nie rozłożyłam mojego Fyna, ale mam sentyment do tych bartatinowych pasków... może przy trzecim dziecku :)
fajnie, że nowy wątek - będzie mi się ładował w komórce ;-)

u Fila na razie mały krok wstecz - jakąś wodę w brzuchu znaleźli i znów nam się trochę wizja iścia do domu odsuwa, cholerka...

Witam "rodzynka" ;)

tak jakoś kobiety zdominowały ten wątek... ;)

jestem właścicielką Bostona :) użytkowniczką będę za kilka tygodni (a może szybciej?)

z moich obserwacji - testowałyśmy z koleżanką(też ciężarną) nasz wózek w terenie :) i zgodnie doszłyśmy do wniosku, że bujanie nie jest potrzebne :) przynajmniej nam :)
orzekłyśmy, że może i by się sprawdziło - ale w domu, jak włożysz dziecko do wózka i chcesz szybko uśpić... ja osobiście nie będę wózka trzymać w domu - nie mam na niego miejsca :P także paski u mnie by się nie sprawdziły :)

zresztą jak to powiedziała moja kuzynka - Mama 2 chłopców (starszy 6 lat, młodszy 3m-ce) - nie ma co wydziwiać, wózek ma mieć duże pompowane koła - żeby dobrze jeździł po naszych chodnikach itp. i to jest podstawa :) sama ma teraz x-landera :)

mi się wydaje, że dziecko przyzwyczai się do każdego wózka :)

a za nic nie zamieniłabym dużych(w porównaniu do City) przednich kół Bostona na te małe, które są w City Carze :P

zresztą pisałam Panu Krzysiowi z Mikado jak i gdzie będzie użytkowany wózek :) i na nasze potrzeby nie polecał City cara :)

te przednie koła mogłby byc wielkości tylnich-wtedy łatwiej sie wózeczek pcha.
Moja kuzynka ma innej firmy i te przednie kola sa mniejsze w stosunku do tylnich i na dłuzsze spacery, zreszta nawet te krotkie okropnie sie pcha.
tak wogole wizualnie ładne te mikado boston

Witam
Tym razem dołącza do dyskusji facet :)
Mam pytanie do użytkowników Bostona. Czy wystarcza Wam "bujanie na amortyzatorach" w Bostonie, bo City car ma paski i buja się bardziej. A my z żoną już zauważyliśmy że maluch woli bujanie - bo w brzuchu zaczyna się ruszać jak Ania dłużej siedzi lub leży :)
Z góry dzięki za odpowiedzi.
Pozdrawiam Seba

dobry pomysł:) bo już mi cały system zwieszał:)

Inne tematy z forum

Któraś z was korzystała z ROLLMASAŻU? (20 odpowiedzi)

Któraś z was korzystała z ROLLMASAŻU? jak się ubrać na taki zabieg? jak to działa i czy działa ?

Wakacje z dziećmi (118 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (8 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...