Wózek MIKADO BOSTON (i City Car) *** 2 ***

zakładam nowy wątek - bo część 1 już za długo się ładuje ;) ponad 400 postów robi swoje :)

link do starego wątku http://forum.trojmiasto.pl/Wozek-MIKADO-BOSTON-t113264,1,16.html

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Wózek MIKADO BOSTON (i City Car) *** 2 ***

i jeśli możecie - oświećcie mnie jak działają te pasy??? gdzie ma wejść kawałek plastiku spinający pasy?

dzisiaj pierwszy raz próbowaliśmy jeździć w spacerówce...

jakieś 15 minut :P wnerwiłam się i z powrotem zamontowałam gondolę - dobrze, że mieliśmy ze sobą, byliśmy cały dzień (8 godzin) poza domem...

Czy u Waszych dzieciaczków pasy(do przypięcia) też zaczynają się nad uszami?
nie bardzo rozumiem w jakim celu jest taki pseudo zagłówek...
może jak dziecko jest większe - to się jakoś sprawdza... ale przy półroczniaku(?)

bardzo ciężko rozkłada się oparcie z dzieckiem w wózku...

jestem rozczarowana spacerówką!!!!!!!!!!!

pojeździmy gondolą ile się da i kupimy inną spacerówkę :) nie będę męczyć się z Bostonem...

jak się opuszcza oparcie z pozycji siedzącej to trzeba dziecko trochę obsunąć w dół.
zaraz powrzucam parę zdjęć jak to wygląda i dam linka

A co z opuszczaniem tego oparcia w spacerowce? Jest tam miejsce na glowe dziecka?

wiecie co używamy od kilku dni dość intensywnie tą spacerówkę i muszę powiedzieć, że poza koszmarnie badziewnym wyglądem, nie mam się do czego przyczepić:) całkiem wygodnie się użytkuje, a dziecię widać zadowolone:) bo najchętniej cały dzień by w wózku spędziła:) na macie się nudzi po ok 10 minutach, w foteliku po około 20 minutach, a w wózku może siedzieć i siedzieć:)

hej! dzięki Moniko za relację z pierwszego spacerku spacerówką. mnie ona przeraża, buda jest za duża i odstaje po bokach, te oparcie to naprawdę porażka,twarde siedzisko no i ten pokrowiec wygląda okropnie przy zamontowanym tyłem do kierunku jazdy siedzisku. miałam zamiar ją jutro wypróbować, już nawet ją zamontowałam ale jakoś nie mogę się przełamać. zostaniemy jeszcze przy gondoli:).
pozdrowionka!

myśmy w gondoli podkładali poduszkę żeby trochę spłycić to oparcie początkowo. Przydało się to oparcie, bo często ostatnio podnosiłam Małej, ale fakt, że zbyt "siedzące" i niskie, jak Mała siedziała prosto, to jej główka trochę wystawała. no ale odkąd córa odkryła, że można siedzieć, to szybko ją leżenie nudziło ( choć na spacerach 90% czasu i tak spała:) ) więc podnoszone oparcie przydało się:)

a co do spacerówki, hmm...
no szału nie ma:) wygląda beznadziejnie jak dla mnie, no ale dla córci jakby zupełnie nie było różnicy- w sumie ze 4 godziny spędziłyśmy na spacerze, do tego spała też w niej w domu i raczej chyba jej było wygodnie, a przynajmniej nie protestowała:) na leżąco widziała więcej świata niż z gondoli,na półleżąco to już zupełny szał, rozglądała się na boki i rzucała uśmiechy przechodniom:) a jak ją na chwilę posadziłam, to od razu dobrała się do pałąka, odchylała się z oparcia do przodu i próbowała go zjeść:) zabawę miała przednią:)
dużym plusem jest to, że dosyć przestronna ta spacerówka, ale to oparcie to nie wiem kto wymyślił :/ na leżąco dziecko się niby mieści ( a przynajmniej dziecko 5,5 miesięczne:) ) z nóżkami na podnóżku i ma dosyć miejsca, ale jak chciałam opuścić z pozycji półleżącej na leżącą musiałam obsuwać trochę w dół małą, żeby jej główki nie wyginać. bezsensu to trochę, bo jak dziecko uśnie to żal ruszać, żeby nie obudzić. jak dziecko będzie trochę większe, to może to być jeszcze bardziej problematyczne:/
ech gondola jednak to było coś:) no ale nie wrażenie estetyczne matki a wygoda dziecka się liczy, no a moje dziecko albo tak mało wymagające, albo naprawdę jej wygodnie w spacerówce:)

Zgadza sie,ze oparcie w gondoli jest bardzo wysoko-w zasadzie dziecko siedzi.
Ja jestem ciekawa wrazen po spacerze w spacerowce-najbardziej mnie frapuje gdzie dziecko ma miec glowe przy najnizszym opuszczeniu oparcia w spacerowce... Moze i fajnie to wyglada,ale dla mnie tam nie ma mijsca na glowe dziecia,ale moze sie myle?

AgusiaGda dzięki za odpowiedź :)

to może ja napiszę o podnoszonym oparciu w gondoli :P

Gabryś za 2 dni skończy pół roku :) dopiero tydzień temu podniosłam oparcie na "1" :P bo jak dla mnie jest za bardzo siedzące dla mniejszych dzieci :P do tej pory pod oparciem mieliśmy włożony zwinięty kocyk - żeby uzyskać lekkie uniesienie materaca :)

jak już zrobi się ciepło(na dobre) to przesiadamy się do spacerówki :)

Moniko a jak sprawdziło się podnoszone oparcie w gondoli?

Gosia, nie denerwuj się do mnie też jakoś zadzwonili po kilku dniach, ale wcześniej mówili, że mniej więcej tyle to zejdzie.
w każdym razie jeśli zamawiasz bezpośrednio w mikado, na pewno Cię nie oszukają

Ola- City Car nie ma tacki, ale ja sobie domówiłam i mam z tacką:) dopłaciłam coś koło 30 zł. Zdjęcia znajdziesz w tym i poprzednim wątku. tacka przydaje się na razie na gryzaczki, smoczki, ewentualnie klucze albo wodę mamy:) ale przydaje się:)

Dziś się przesiadamy do spacerówki, ech z sentymentem spakowałam gondolę, no ale to moje dziecię już takie "dorosłe" i ciekawe świata:) dam znać po spacerze jak pierwsze wrażenia, choć cudów nie oczekuję.

Ola- wiesz ja wyszłam z założenia, że nie ma sensu przepłacać za wózek trójfunkcyjny, bo wcześniej czy później i tak pewnie zakupimy jakąś lekką parasolkę:)

napiszcie prosze czy do Citi Cara są dostępne tecki takie na kubeczki dla maluchów, jestem w ciąży juz z drugim dzieckiem i wiem z doświadczenia że to sie przydaje, wcześniej kupiłam wózek polskiej produkcji urzywany i bardzo załuje, bo dodatkowo musiałam później kupic wózek spacerowy i w sumie zapłaciłam dużo, dodając 300 zł miałabym nowy wózek dobrej firmy. Oba wózki które mam nie nadają sie juz do niczego :(

właśnie sprawdziłam w 1 wątku ;)

1.07 przelaliśmy kasę :) 8.07 wózek był u nas :)

Kurcze dziewczyny nie pamietacie ile musiałyscie czekac na zamówiony wózek? Ja zrobiłam przelew w czwartek napisali ze jak beda wysylać to zadzwonią albo napiszą e-maila a dzisiaj poniedziałek i nic:/ Zaczynam się powoli denerwować:/

mój city car sprawuje sie super,jezdzilismy i po sniegu i nie bylo zle a teraz po normalnej powierzchni jezdze nawet jedna reka,prowadzi sie super.jedyne czego zaluje to to ze nie mam zadnej wysokiej osłonki zeby nie wiał wiatr prosto w mała.

Dziewczyny - czy Wasze Bostony tez skrzypią???? (chyba plastiki)

Ooo widzę że wątek odżył :)

My użytkujemy naszego Bostona od 1,5 miesiąca. Jestem w pełni zadowolona z wersji głębokiej i fotelika. Mała chętnie w nim zasypia. ostatnio na spacery zamiast gondoli wsadzamy na stelaż właśnie fotelik. zwykle jestesmy na dworze ok 2-3 godz i mała cały czas śpi więc musi być jej w nim wygodnie. :)

spacerówka mam nadzieje że też się sprawdzi.

nie wiedziałam że mają nowy model. Aston na zdjęciach prezentuje się suuper. przyznam że bardzo mi się podoba i żałuję że nie rodzę teraz bo bym go na pewno wybrała :) szczególnie ten różowy z kwiatami mi się podoba !!!!

Pozdrawiam

Ida, mnie w Polsce też kilka osób zaczepiło co to za wózek i gdzie kupiłam:)

A ja jeszcze jako ciekawostke napisze,ze mojego city cara uzytkujemy w UK i tak jak w PL wielkie zainteresowanie wzbudzalo dziecko w chuscie tak w UK co chwile kots mnie pyta co to za wozek i gdzie go kupilam :) I ludzie Ci sa strasznei rozczarowani,ze w PL.
Dzis jedna kobietka to az z domu wyleciala jak zobaczyla,ze idziemy na spacer (chodzimy zwykle w podobnym czasie i podobna trasa,wiec chyba czatowala w oknie),bo ona chciala taki wozek dla wnuczki :)
Co do fotelika to moze nie jest super miekki,ale moj synek sie w nim dobrze czuje i nie protestuje-wrecz przeciwnie spi od razu po odpaleniu auta. Tez dlugo jezdzil z wkladka dla noworodka,ale ostatnio wyjelam,bo mu sie czapka nie miescila-maly ma 3 i pol miesiaca-65cm dlugosci.

Inne tematy z forum

poszukiwany dobry ortopeda (21 odpowiedzi)

Moja mame czeka operacja, dostała juz skierowanie i po swietach ma isc sie zapisac w kolejkę......

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (72 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

dom czy mieszkanie??? (432 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...