Wózek MIKADO BOSTON (i City Car) *** 2 ***

zakładam nowy wątek - bo część 1 już za długo się ładuje ;) ponad 400 postów robi swoje :)

link do starego wątku http://forum.trojmiasto.pl/Wozek-MIKADO-BOSTON-t113264,1,16.html

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Wózek MIKADO BOSTON (i City Car) *** 2 ***

hehe to chyba wszystkie czekamy na wiosnę z przesiadką:)
oj jeszcze niedawno taki Okruszek w tej gondolce leżał, a teraz Pannica ledwo mi się na długość mieści:)
ale jestem bardzo zadowolona z gondoli, bo przejeździłyśmy zimę tak jak planowałyśmy, a gondola jest głęboka i szeroka, że dzieciaczkowi, mimo że już 4,5 ma i długa z niej dziewczyna jest naprawdę wygodnie i przestronnie, mimo całego zimowego "opakowania" :)
w sumie patrząc na deczko badziewną spacerówkę wcale mi się nie spieszy przenosinami:)

u nas tak jak u Ententino :P już nie mogę doczekać się wiosny - bo coraz ciaśniej w gondoli :/ właściwie robi się za krótka :P

My jeszcze tez siedzimy w gondoli mimo, ze się ciasno robi:) Czekamy na wiosnę wtedy się przeprowadzimy:)

A przesiadla sie juz ktoras z Was do spacerowki? Bo my jeszcze meczymy gondole,ale jeszcze ze 2 miesiace i przesiadziemy sie do spacerowki. I jestem ciekawa czy bede rownie zadowolona jak z gondoli? Jakie wrazenia?

nasz też nie skrzypi jakoś szczególnie, czasem jak bujam mała to poskrzypi, ale wtedy dziecko szybciej zasypia:) co do budki tragedii nie ma, ale ogólnie badziewna ta budka. mimo to wózek wart swojej ceny- moja mała ma prawie 4 miesiące i spokojnie się mieści w zimowym ubranku. a powozi się rewelacyjnie i to dla mnie najważniejsze (ważniejsze niż cieżar- bo mieszkam na niskim parterze:D)
co do spacerowki, cóż wygląda jeszcze bardziej badziewnie niz budka- obawiam się jak się spisze to oparcie, którego górna część przy opuszczaniu się podnosi:/ teraz mi się wydaje, że nie da się opuścić jeśli dziecko zaśnie na siedząco bez obudzenia, no ale czas pokaże. też przymierzałam spacerówkę, podłozyłam kocyk i mała spała zadowolona jakby nigdy nic, ale długiego użytkowania spacerówki raczej nie widzę...

a tak z innej beczki Gosiu- byłam ciekawa niusów Waszych i zobaczyłam Filipka na forum gazetowym- ale Ci wyrósł kawaler!! tak na oko w życiu bym nie powiedziała,że to wcześniaczek po takich przejściach!! cudownie!! brawo dla Filipka

Ja uzykuje City cara w UK-tu nie ma sniegu,ale za to pada i jest bloto. Wiec powiem tak-ten wozek wszedzie wjedzie-jak czolg. Ostatnio latalam z malym po parku,ale nie po alejkach tylko tak na przelaj po gorach i dolinach,blocku,koleinach i czym tam jeszcze. Nawet sie nie zmachalam :) A i do tego mialam jeszcze zakupy w koszyku na dole!!! Maly wazy w tej chwili 5500g. Po chodniku czy innej rownej drodze to plynie-mozna pchac jednym palcem. Mowie o wersji z gondola,bo do spacerowki to mamy czas. Maluch ma wygodnie (ja do gondoli wsadzilam spiworek od spacerowki) i w zasadzie spacery przesypia-no chyba,ze przestaje wozkiem bujac to owiera oczy.
Bylam zaniepokojona,ze z gondola bedzie mi ciezko wejsc np. do przychodni-bzdura-dzieki skretnym kolom wszedzie wchodze-zaden problem.
Jedynym mankamentem tego wozka jest WAGA... jest upiornie ciezki. Jak ktos mieszka na parterze to ok,ale wnosic go gdzies wyzej-brrrr... Tak samo z pakowaniem do samochodu-ciezki klocek-nawet zakladajac,ze pakuje sie sam stelaz. No i np. do Susuzki swift (starsza wersja-sedan) trzeba zdiac kola,zeby zmiescic stelaz do bagaznika.
Drobny minus za podbijanie wozka przy krawenikach-przez paski jest to troszke ciezsze niz w sztywnym wozku,ale akurat tu wszedzie sa podjazdy,wiec to nie klopot.
Ogolnie super wozek jak nie trzeba go nosic.
U nas budka nie opada,a stelaz nie skrzypi,ale moze to kwestja czasu?

my ostatnio będąc na spacerze szukaliśmy śrubokrętu "krzyżaka" w sklepach ;) właśnie z powodu opadającej budki, która doprowadzała nas do... szewskiej pasji ;)

a wiedziałam, że jak wrócimy do domu, wstawimy wózek do piwnicy - to zapomnimy o budce ;) i przypomnimy sobie na kolejnym spacerze (których teraz jest mało ze względu na pogodę i warunki na ulicach, a właściwie chodnikach)

stelaż też skrzypi :P właściwie mam wrażenie jakby plastik trzeszczał ;)

cześć wszystkim! bardzo dawno tu nie zaglądałam, widzę że grono użytkowniczek wózków Mikado się powiększa :). my użytkujemy City cara już ponad trzy miesiące i dość dobrze się sprawuje. denerwuje mnie tylko opadająca buda (co kilka dni trzeba dokręcić śrubki bo się luzują) i skrzypiący stelaż wózka. czy w Waszych wózeczkach też tak jest? ostatnio przymierzałam synka do spacerówki, tak z ciekawości i trochę tandetna się wydaje, oparcie jakieś takie krótkie. może jak dziecko będzie już siedzieć to będzie inaczej wyglądało, ale na dzień dzisiejszy nie jestem zadowolona z wersji spacerowej. jeśli chodzi o wersje głęboką to oprócz tej budy i skrzypiącego stelaża jesteśmy zadowoleni. pozdrawiam i życzę miłego użytkowania wózków :)))

A my dzisiaj po 1 spacerku w city-carze i... cudownie raczej nie było ale to nie wina wózka tylko śniegu na chodnikach.Dziewczyny nie ma cudów skoro samochody mają problem to wózki też nie będą jeździć po śniegu jak po maśle ;) Mały spał sobie spokojnie bo wózkiem kołysało a nie telepało- i to jest fajne.Pamiętajcie że czasami dzieci rodzą sie duże takie 60 cm i jak tu w śpiworku wsadzić dziecko do małej gondolki a w city-carze nie ma problemu bo gondolka duża, wygodna my jesteśy bardzo zadowoleni z zakupu, trochę sie martwie że kolor wyblaknie od słońca jak już będę wiedziała coś na ten temat to napisze :)
Pozdrawiam serdecznie "stare" i "nowe" forumowiczki

witaj, ja użytkuję city cara i co nieco się wypowiadałam już powyżej jak to wygląda w praniu.
przy tych mrozach jesteśmy uwięzione w domu, jak mocno sypie to też na ogół nie wychodzę (choć zdarzyło się- i tu pochwała osłonki na gondolę- spisała się świetnie), ale już niejedną zaspę pokonałyśmy z city carem:)
fakt że przednie kółka "wymiękają" przy większych śnieżnych nierównościach, ale szczerze spodziewałam się że będzie gorzej. generalnie jeździć po ugniecionym śniegu się da bez większego wysiłku(najłatwiej z zablokowanymi przednimi kółkami, bo jak skręcają to jest ciężej), a jak zdarzy się większa przeszkoda, unoszę lekko wózek i jadę tylko na tylnich, którym nic nie straszne:) użytkuję wózek od 3 miesięcy dość intensywniei teraz będę musiała po raz drugi dopompować koła bo deczko uszło powietrze.
jedyna przeszkoda nie do pokonania dla mnie to zaśnieżone schody bez podjazdu, wózek jest ciężki, wnieść go nie jestem w stanie, jedyna opcja to wciągnięcie, a na śniegu raczej nie ma o tym mowy.
to wg mnie minus- ciężar wózka, ale chyba wszystkie wózki tego pokroju podobnie sobie ważą. w prowadzeniu tego ciężaru wogóle się nie czuje, bo jeździ lekutko.
co do budki to materiał raczej cienki, ale nie przewiewny, no ale budka ogólnie raczej głośna i tandetna. ogólnie gondola jest głęboka a budka obszerna więc dziecko raczej nie jest otulone, jak to bywa w innych wózkach ( z mniejszą gondolą). mi to nie przeszkadza, owijam małą kocem i nie marznie, wiatr też raczej jej nie wchodzi, dlatego własnie że leży dość głęboko.
ogólnie moja mała lubi ten wózek i ja też jestem zadowolona, bo prowadzi się świetnie, z tym że ja nie oczekiwałam cudów i zdawałam sobie sprawę z jego tandetności, a gównym czynnikiem wyboru było dla mnie właśnie połączenie skrętnych kółek i pasów.

Widzę że wątek nie jest juz tak aktywny, ale zapytam doświadczone użytkowniczki o city cara. Chciałabym się dowiedzieć, jak się sprawuje ten wózek w praniu? Czy daje radę na takie tegoroczne śniegi, choć nie wiem czy wychodziłyście z dziećmi na dwór (no ale nie zawsze był w ostatnim czasie taki mróz jak dziś :)) Mam wrażenie że ten materiał na budce jest taki cienki, a kółeczka z przodu są malutkie. Gdyby były takie jak w Bostonie to by było dla mnie idealnie. Najbardziej interesuje mnie w tym wózku zawieszenie na paskach. Starszą córkę woziliśmy w wózeczku z zawieszeniem na paskach (tylko z dużymi kołami) i wiem jaki to daje konfort dziecku. Więc kiedy zobaczyłam wózek z zawieszeniem na paskach i ze skrętnymi kołami to się w nim zakochałam, ale mam czas żeby sie jeszcze zastanowić.

Witam, fajnie, że trafiłam na to forum, ponieważ też jesteśmy zainteresowani kupnem Bostona. Śledziłam wcześniejsze wpisy ( na poprzednim wątku) i mam pytanie do "starszych" użytkowniczek marki - jak się teraz sprawuje wózeczek? nadal jest ok? jak się sprawuje materiał? czy nie blaknie od słońca czy po praniu? Nie przeciera się? Jak się sprawują sprężyny w amortyzatorach? czy dobrze zachowuje się na nierównościach? Czy dużo trzeba włożyć wysiłku w złożenie wózka? tzn. wyjęcie gondoli i złożenia stelaża? jak to się odbywa? Z góry dziękuję za każdą odpowiedź:)

Witam dziewczyny. Ja niestety nie jestem z trójmiasta, a bardzo żałuję :) Weszłam na to forum przypadkiem, poszukując informacji na temat wózka city car i jak się okazało czytałam Wasze posty z wypiekami na twarzy. Jesteście skarbnicą wiedzy, na żadnym innym forum nie można się dowiedzieć tylu ciekawych rzeczy na temat tych wózków, strona producenta też jest w tej kwestii uboga.
Zaintrygował mnie ogromnie wpis ~Agi, która pisała, że ma w city carze przednie koła pompowane i że kupiła wózek na aukcji allegro. Nie wiem jak się bezpośrednio z ~Aga skontaktować, bo chciałabym wiedzieć od jakiego sprzedawcy kupiła wózeczek i ewentualnie poprosic o zdjęcia tego wózka.

Gosiu, ja choć z dalekiego Krakowa, a rodzinnie z podkarpacia i do Gdyni nijak po drodze :) mocno trzymam kciuki za dzielnego rycerzyka, moja Amelka też od rana zaciska piąstki:) więc nie ma innej opcji, po prostu wszystko musi dobrze pójść! I na feriach w Gdyni koniecznie musicie się stawić:)
przytulamy i myślimy o Was!

kochane, fil ma w piątek operację, teoretycznie ostatnią, trzymajcie kciuki :) jak wszystko dobrze pójdzie, może zawitamy na ferie do Gdyni, a wtedy musimy już obowiązkowo się gdzieś spotkać na kawie :) jeśli oczywiście nie będziecie się wstydziły pokazać w towarzystwie wrogiego Fyna :)

gulietta poczekaj aż sama będziesz na etapie wyboru koloru swojego wózka hehe zobaczysz jakie to proste :D

Witam wszystkie mamuśki :)
trafiłam na to forum przypadkowo, z racji poszukiwań opinii o bostonie, który sobie upatrzyłam na allegro ... i musze przyznać, że jest to najsympatyczniejsze forum z jakim miałam do czynienia :)
od 3 godzin zamiast szukać, porównywać wózki - różne wózki, śledzę Wasze wpisy :)
temat poszukiwań wózka zaczełam w sumie szybko, bo mały ma przyjść na świat dopiero w kwietniu, planowo w połowie, ale jak już to któraś z dziewczyn pisała na forum, że woli mieć wszystko zaplanowane - no i ja taka jestem :)
teraz tylko dałam Wam znać, że czytam i że jestem z Wami, jak tylko doczytam do końca, od razu będę się udzielać :) jesteście szalone z wyborem koloru :)

Pozdrawiam Wam

Nasz czasem zaskrzypi, ale raczej okazyjnie i w sumie obstawiałam do tej pory, że to sprawka pasów:)

czy Wasze wózki też skrzypią?

u nas słychać skrzypienie plastików :P

Re: Wielkie dzięki

Dziewczyny, mozecie wymierzyć cemtymetrem jaka jest odległość od przednich kółek w Bostonie?

Inne tematy z forum

czym myjecie drzwi kabiny prysznicowej? (49 odpowiedzi)

Dziewczyny, poradzcie, ja zwariuję. Strasznie duzo czasu schodzi mi na mycie drzwi kabiny...

jaki odkurzacz polecacie ? (25 odpowiedzi)

muszę kupić i nie rozglądałam się jeszcze, pomożecie co wybrać ?

firanki przez internet??? (18 odpowiedzi)

kupiłybyście? np z allegro..bo ja się zastanawiam właśnie... a może jakiegoś sprzedawcę polecicie?