Wózek MIKADO BOSTON (i City Car) *** 2 ***

zakładam nowy wątek - bo część 1 już za długo się ładuje ;) ponad 400 postów robi swoje :)

link do starego wątku http://forum.trojmiasto.pl/Wozek-MIKADO-BOSTON-t113264,1,16.html

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Wózek MIKADO BOSTON (i City Car) *** 2 ***

cześć! dawno tu nie zaglądałam :). Moniko, ja odsyłałam spacerówkę do Mikado i tam poprawili te szelki tak aby można było przełożyć je przez otwory w śpiworze. nie wiem jak u Ciebie ale u mnie był także problem ze śpiworem. na kołderce śpiworka nie było otworu przez który można by było przełożyć pas krokowy spacerówki więc poprosiłam aby taki otwór mi dorobili. firma Mikado wszystko załatwiła bez problemu:).napisz do p. Krzysztofa a na pewno zrobi wszystko abyś była zadowolona:).
pozdrowionka!

Ja właśnie zamówiłam i teraz czekam bede wiedzieć więcej jak go zobacze ale... z tego co czytałam to może chodzić o jakość wykonania fotelika ktoś gdzieś pisał, że trochę twardy porównując do drogich marek a jeśli chodzi o te pasy to Pan Krzysztof z Mikado powiedział mi wczoraj (bo też pytałam po tym co tu przeczytałam) że teraz są nowe pasy i nowy śpiworek (na rynek skandynawski) i że on jest przypinany do wózka tak że dziecko jest bezpieczne i nie wypadnie i nie ma potrzeby przypinania dziecka pasami bo jest mu niewygodnie jak tak siedzi przypięte w ocieplaczu i śpiworku.

Witam, czy miał ktos problem z przypięciem śpiworka do spacerówki?
tzn pasy boczne i górne nie dają się rozłączyć żeby przejść przez 2 otwory w śpiworku. Czytałam że u reni tak było- ale nie wiem jak się to skończyło?
RENIU- próbowałaś sama przełożyć nowe pasy które producent miał przysłać czy reklamowałaś całą spacerówkę żeby przysłali z odpowiednimi pasami? Proszę o odpowiedź

Cześć Dziewczyny, przeczytałam cały Wasz wątek :) zarówno stary jak i nowy :) I mimo, że mam czas jeszcze do zakupu wózka - to ja na razie bardzo mnie zachęciłyście do jego zakupu. Mam pytanko do Was, bo nie mogę znaleźć w necie a na Waszym forum też nie wyczytałam ... może gdzieś mi uciekło, dlaczego foteliki samochodowe Mikado nie sa uważane za dobre? Będę wdzieczna za odpowiedź. Pozdrawiam serdecznie z Krakowa :)

hehe Karolka, każda tu miała problem z kolorkiem, jeśli Cię to pocieszy:) ja też przechodziłam przez czarny z krzyżykami, fioletowy, niebieski i stanęło jednak na czarno-turkusowym no i nie żałuję wcale, bardzo elegancko się prezentuje:) ale kto wie na czym by stanęło, jakbym zamawiała miesiąc później:)
głosy czy boston czy city car są tu podzielone i to już chyba osobiste zdanie każdej forumowiczki, ja mam city cara i nie zamieniłabym na inny

a odnośnie pytań mo- mogę odpowiedzieć na pierwsze, bo w każdym modelu spacerówka jest taka sama- pałąk można całkiem wyjąć, ale na jedną stronę się nie da otworzyć.

Karolka nie wiem czy mnie z kimś nie pomyliłaś, bo ja rodzę dopiero w styczniu, podobnie jak Ty :) Ale fakt ,że ma być córeczka :) A nasz wózek to Boston czarno- turkusowy. piszę to bo mam wrażenie że pomyliłaś mnie z którąś z dziewczyn :))
Ja jakoś do city cara nie mogłam się przekonać. .. po prostu nie podoba mi się wizualnie...i padło na bostona :)

Pozdrawiam

B___R doczytałam że miałaś taki sam problem z kolorem jak ja :) już byłam zdecydowana na ten jasny z kołami ale może lepiej... czarny z kołami ale może może jednak... czarny z "krzyżykam". No i stneło na B1 ale ja chce city podoba mi sie "lekkość" tego wózka taki zawieszony na stelazu. Zamawiam jeszcze w tym miesiącu, ten kolor który masz też mi sie podoba lubie taki ale mam ubrania w tym kolorze wiec stwierdziłam ze to będzie przesada ;P Pisałaś że macie córke - strasznie chciałam córeczke i wózek Roan Marita biały a mam syna i wózek Mikado tak to się w życiu układa :)) i też fajnie

fajne forum , dużo informacji o wózeczkach!
mam pytanie-
1. czy w spacerówce boston barierka jest odpinana na bok jak się wkłada malucha?
2. czy kolor B111-110 jest granatowo niebieski czy czarno niebieski? widział ktoś na żywo?
3. jak sprawuje się podwozie bostona, nie jest za twarde? jestem raczej zdecydowana na ten model, bo city car jest dla mnie az za bardzo chybotliwy, ale nie wiem czy maluszkowi nie jest w bostonie za twardo?
prosze o opinie, pozdrawiam

Ja śledzę co u Gosi z linka, którego dała na poprzednim wątku:
http://forum.gazeta.pl/forum/w,15302,96459848,,Filip_28_29tc_950g_po_8_tyg_malo_bez_wodzia.html?s=2&v=2
a teraz już założyła nowy:
http://forum.gazeta.pl/forum/w,15302,101560733,,pojdziemy_do_domu_z_pozajelitowym_damy_rade_.html?v=2
Pisze na bieżąco na obu wątkach.
Gosiu trzymamy za Ciebie i Fila kciuki!!!!

Karollka ja mam termin na 19 stycznia, a wózeczek już dawno jest z nami :):) Z tym, że ja nie mieszkam w Polsce, a miałam okazję sprowadzić go sobie i tak wyszło :) Ale też się cieszę, że jest już nami :) A co najważniejsze nadal mi się bardzo podoba !!! Tylko ,że my mamy Bostona !!

Monia ,super, że wózeczek pasuje i Tobie i Maleństwu !!!

Ciekawa jestem co z Gosią i Fifim ... dawno się nie odzywała. Mam nadzieję, że wszystko w porządku !!!!

Pozdrawiam

Bardzo się cieszę ze i Tobie i Maluszkowi podobało sie na spacerku, zastanawiam sie kiedy zamówić wózeczek bo termin mam na 13 stycznia ale chce go mieć wcześniej hehe najchętniej dzisiaj!
Byłam w sklepach z wózkami ale tu gdzie mieszkam nie sprowadzaja MIKADO niestety i odradzaja mi go. A właśnie ten jest dla mnie idealny (chyba bo nie widziałam na żywo) :) ale ze specyfikacji i tego forum wynika ze to właśnie ten! :)

no to duża dziewczyna!! nieźle no i najważniejsze, że dałyście radę:) no to teraz najmilsze przed Wami:)

my dziś po pierwszym spacerku, wprawdzie niedługim, ale potestowałam wózek po okolicznych wertepach:) prowadzi się super i daje radę nierównościom:) a dzidzia przespała całą wyprawę:)
niestety podjazdów u mnie w okolicy nie ma, więc nie mogłam sprawdzić jak sobie z nimi radzi city car

No sprawdziły się, sprawdziły... Moja kluseczka miała 59cm i 3700!! Ale dałyśmy radę :-).
A wrażenia z ujastka jak najbardziej pozytywne, trafiłam na świetną położną, wszystko fajnie:-)

AgaCze gratulacje!!! i co sprawdziły się prognozy co do wagi?
jakie wrażenia z ujastka? trzymajcie się zdrowo!!

Gosiu, jak tu jeszcze zaglądasz, daj znać co słychać na Waszym froncie

AgaCze gratulacje !!!!!!!!!!!!!!!! U mnie dopiero 29 tydzień więc jeszcze troszkę ... ale leci czas jak szalony.

Gosiu a jak tam Fifi ????

Przyszłam się tylko pochwali,że moja Marysia przyszła na świat 26.10 o godz. 17:55 :-)

City car napewno nie jest twardy-pieknie buja,a skretne kola to super sprawa!!! Coz,lekki (wagowo) tez nie jest,wiec jak ktos musi wozek wnosic po schodach to to faktycznie moze byc problem...

zobaczymy jak to jest z tymi wózkami jak już bedziemy nimi jezdzić moj starszy syn miał koła pompowane ale nie skretne wtedy chyba jeszcze takich nie było.Nie pamietam jakiej firmy ale był okropny twardy i ciezki :/ dlatego teraz martwie sie czy bedzie ok i trudno mi wybrać.

Chetnie wysle zdiecia wozka na maila-na forum nie wiem jak je wstawic...
Te przednie kola to takie dziwne pompowane-owszem nie sa ona kauczukowe czy z innego tworzywa,ale nie maja tez oponek jak tylnie kola-nie ma tam mozliwosci dopuszczenia powietrza. Ale sa one napewno wieksze niz te malutkie kola z tworzywa sztucznego.
Dla mnie (testowalam wozek z zawartoscia w postaci kota :) wozek jest super-miekki,skretny-super. Oby mojemu malemu tez pasowal...

Aga, może wrzucisz zdjęcia swojego wózka- jestem ciekawa tych pompowanych kół z przodu.
Mi pan Krzysztof pisał, że na wertepach lepsze są pompowane koła, ale city car sie sprawdzi, ze względu na nieporównywalną amortyzację- choć kółka mniejsze to pasy zamortyzują wszelkie nierówności- oby tak było:)

Inne tematy z forum

ortodonta gdańsk (28 odpowiedzi)

Hej Polećcie mi proszę bardzo dobrego i sprawdzonego! ortodontę dla nastolatki. Często słyszę, że...

Matka chrzestna bez bierzmowania? Gdzie? (50 odpowiedzi)

Hey, Bardzo zależy mi na tym, aby moja siostra była matką chrzestną mojej córeczki. Nasz ksiądz...

Zadania do gry dla dzieci (17 odpowiedzi)

Szukam pomysłów na zadania do gry dla dzieci w wieku przedszkolnym. Np. udawaj kota, zrób...