Wózek MIKADO BOSTON (i City Car) *** 2 ***

zakładam nowy wątek - bo część 1 już za długo się ładuje ;) ponad 400 postów robi swoje :)

link do starego wątku http://forum.trojmiasto.pl/Wozek-MIKADO-BOSTON-t113264,1,16.html

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Wózek MIKADO BOSTON (i City Car) *** 2 ***

powiedzcie mi gdzie sa zatrzaski w czesci spacerowej?

mój city car juz po gdansku sie buja gdzies:)rzeczywiscie kontakt z tym producentem rewelka,wysłałam pieniadze w czwartek wieczorem ,w piatek juz mi wysłał wozek a dzis sprawdzałam dpd i juz jedzie gdzies,wiec czekam w domu,nie ruszam sie nigdzie....nie moge znalezc numeru nigdzie zeby skontaktowac sie z kurierem,zeby mniej wiecej wiedziec kiedy przybedzie.......

Curly - z tego co mi wiadomo, zamawiając wózek u producenta możesz sobie zmienić gondolę na inną :) tzn. z innego wózka Mikado :)

stelaż np. Boston, a gondola Milano :)

gondole różnią się między sobą :)

dzięki za gratulacje - dopiero teraz je doczytałam ;)

wczorajsze spostrzeżenia po kolejnym spacerze - jest problem z podjazdami :P

na moim osiedlu są podjazdy dla wózków - takie ze schodkami pośrodku albo takie w całości(pewnie z myślą o wózkach 3kołowych)

te dzielone podjazdy są nie do pokonania - zarówno stare(wylany beton) jak i nowe(kostkowe) :/ przednie koła nijak nie mieszczą się na podjeździe - "wypadają" na schodkach :(((

koło mojego bloku są 3 takie podjazdy i żebym mogła wydostać się - powinnam obejść w sumie 3 bloki - dopiero tam nie ma podjazdu koło bloku :P

A oglądałaś Espiro GTX??? Ja się w nim zakochałam, czekam tylko jak stanieje na razie bez fotelika 1260zł. Odszyty lepiej niż Jedo, jest dość miękki nie tak jak city car niestety, ale.... całkiem całkiem :D Sporo fajnych rozwiązań (budka w spacerówce nakłada się do samych kolan dzieciaczka chroniąc przed wiatrem, zacinającym deszczem; w gondoli są specjalne uchwyty do jej przenoszenia - jak kto woli w budce lub po bokach :) regulacja oparcia w gondoli na dwóch paskach jeden w górę drugi w dół... Ach...

Dzięki za opinię!
Mi się nareszcie udało obejrzeć na żywo Bostona i straciłam swoje przekonanie co do tego, że go chcę:( Trochę mnie ta budka jednak przeraziła - strzela okropnie moim zdaniem. Nie bodoba mi się też brak regulacji twardości zawieszenia, bujać to on się moim zdaniem nie da wcale. Materiał na budzie jakiś taki cienki - w większości bud, które oglądałam jest jeszcze dodatkowo bawełniana podszewka... Poza tym nie podoba mi się to rozwiązanie z wywietrznikiem z tyłu - bardzo fajny i duży i latem na pewno przydatny, ale według mnie, mógłby się na jakis zamek zapinać, bo tak to przy sporym wietrze pewnie do środka też nawieje. Acha, i jeszcze ta podnoszona końcówka oparcia w spacerówce - bez sensu - przecież większe dziecko nie da tam rady swobodnie się zmieścić...
Uważam, że przy tej cenie ciężko o coś lepszego, ale ja CHYBA jednak zdecyduję się dołożyć parę złotych i kupię Tako Jumpera X lub Jedo Fyn 4 DS:)

Agusia dzięki za opinię! Cieszę się, że wózek się sprawdza! My od tego tygodnia też jesteśmy szczęśliwymi posiadaczami Mikado City Car :) I muszę przyznać, że kontakt z producentem był rewelacyjny, a cała procedura zakupu przeprowadzona nadzwyczaj sprawnie. Teraz tylko czekamy, aż nasza Gosia przyjdzie na świat :)

wczoraj odbyliśmy 10min. spacerek :)

dzisiaj godzina i 10 min :)

z naszych obserwacji - Boston prowadzi się suuuper :) i na krzywym chodniku, i na asfalcie, na ziemistej ścieżce i na wysypanej kamyczkami :) po plażowym piasku też świetnie jedzie :)

wolimy opcję odblokowane przednie koła :)

budka cichutka nie jest ale i za głośna też nie :)

minus - za długie wentyle i ciężko podłączyć pompkę :) żeby napompować koła :P

w naszej sytuacji (Gabryś ma duży problem z ulewaniem, do tego "przygodę" z zachłyśnięciem - więc nie może spać na płaskim) brak ustawienia podgłówka w gondoli na taki mały skos - musimy coś podłożyć pod tą deskę :)

poza tym wózek bardzo fajny :)

curly, budka jest głośna, zdecydowanie, mojej małej na razie to nie budzi, ale nie wiem jak to będzie jak będzie starsza

Ja mam takie pytanie: czy Waszym zdaniem budka w tym wózku nie jest zbyt głośna, tzn. czy nie będzie budzić dziecka???

Dzięki dziewczyny, no nie mogłam sobie poradzić z tą blokadą, wydawało mi się, że nie da rady tego unieść ale dziś rano zadzwoniłam do mikado i kazali na siłę to podważyć no i się udało...
No to teraz już jestem cała zadowolona:-)
Buziaki

AgaCze - odblokowałaś już koła?

każde przednie kółko ma osobną blokadę :)

image

AgaCze tam masz takie dwa pstryczki przy tych kołach na górze. No i blokujesz je albo nie, W zależności od tego czy chcesz mieć zablokowane czy nie. Może u Ciebie są zablokowane.

zamówiłam naszego city cara! teraz bede z niecierpliwoscia czekac,zamówilam od producenta

Pytanko mam... Boston ma ponoć skrętne koła...No więc co ja mam zrobić żeby one skręcały?? Bo ja mam cały czas zablokowane:(

Dziewczyny, z radością informuję, że dotarł do mnie dzisiaj mój Boston:-).
Teraz tylko czekać na dzidzie:-).
Pozdrawiam i buziaki dla Waszych Pociech:*

Gosiu, to teraz tobie potrzeba duzo siły i cierpliwości, ale dla takiego małego Cuda to warto:) dacie radę na pewno, no i mam nadzieję, że to tylko tymczasowa sytuacja to pozajelitowe...
no a ja mam mamę w domu na tymczasem, więc mama ogarnia dom, a ja z pomocą męża ogarniam siebie i dziudziusia, więc sytuacja opanowana:)
tych pierwszych dni, kiedy ja jeszcze zgięta wpół, nie wyobrażam sobie bez tej mamy. Tatuś bardzo pomocny, wykąpie, wszystko przy dzidziusiu zrobi, i mamusi do cyca poda:) ale jednak nieoceniona ta kobieca ręka co i dietetyczne jedzonko zrobi, i ciuszki zapierze i dom wysprząta:)
Agusia, faktycznie teraz zauważyłam, że Ty też już mama!! gratuluję:)

Agusia Tobie też gratuluję małego Gabrysia !!!!! wypróbowaliście już wózeczek ??:)

Monia gratulacje !!!!!!!!!!!!!! Buziaki dla małej Amelki !!!

Gosiu dużo zdówka dla Filipa, no i chyba lepiej, że będziecie w domu. W końcu dom to dom, od razu człowiek lepiej się czuje.

Jejku jak ja nie mogę się już doczekać naszej kruszynki, a tu jeszcze tyle przed nami.

Pozdrawiam !!

Monika, gratulacje! jak pierwsze dni w domu? ogarniasz sytuację? :)
trzymam kciuki za kolejne forumowe maluchy!
a u nas kosmos, wczoraj profesor uradzil, ze pojdziemy do domu, z zywieniem pozajelitowym, bede sama go podlaczac do pompy, codziennie bedzie przyjezdzac karetka ze swiezym workiem z jedzeniem. Na razie dla mnie abstrakcja, ale lepiej w domu niz w szpitalu, bo od tego walesania sie do szpitala, wszyscy jestesmy pochorowani...

AgaCze, ja o ujastku złego slowa powiedzieć nie mogę, warunki rewelacyjne, pielęgniarki, położne, lekarze, wszystko zależy od zmiany, ale ogólnie bardzo pozytywne wrażenie. tylko trzeba szybko się zebrać po porodzie:) żeby móc się zająć dzidziusiem, bo położne czasu nie mają, żeby zaglądać za często do mam, no i właściwie człowiek musi sobie sam radzić i raczej sam dopytać jak coś nie wie- dlatego pytaj śmiało o karmienie i wogóle, wtedy pomogą:)
ja akurat miałam cc, więc druga doba była najgorsza, bo człowiek połamany, na znieczuleniu, a dzidziuś jest cały dzień już z mamą, i trzeba się ruszyć choćby nie wiem co:) ale z tego co wiem, to teraz wszędzie taka polityka:)

Inne tematy z forum

nnt. Kredyt gotówkowy - proszę o radę (23 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was brał może w ostatnim czasie kredyt gotówkowy (ok 30tys.) i mógłby się podzielić...

Rodzina zastępcza ??? (16 odpowiedzi)

Witam, Mam sprawę do osób prowadzących rodziny zastępcze. Nagle oszalałam! Znalazłam dla...

krzywe ząbki (23 odpowiedzi)

hej dziewczyny moja córcia ma 16 miesięcy. ma mało ząbków-pierwszy wyrżnął się po roczku... ale...