Wózek MIKADO BOSTON (i City Car) *** 2 ***

zakładam nowy wątek - bo część 1 już za długo się ładuje ;) ponad 400 postów robi swoje :)

link do starego wątku http://forum.trojmiasto.pl/Wozek-MIKADO-BOSTON-t113264,1,16.html

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Wózek MIKADO BOSTON (i City Car) *** 2 ***

hej:) Gosiu trzymam za Was kciuki, żebyście jak najszybciej wrócili do domu na dobre:)

moja Mała za to już w 31. główką w dół się ułożyła:)

mogłybyście napisać coś więcej o tym wkładzie? bo nie wiem gdzie o tym coś poczytać?

kurczę Monia u nas ta sama sytuacja:). nasz maluszek także nie chce fiknąć koziołka i w piątek idziemy "pod nóż" :))). nasze dzieciątka będą z tego samego dnia, hi hi.
a co do wkładu do wózka, to na allegro można dokupić takowy już za 50zł.
Gosiu, trzymamy kciuki za Filipka!!!

Napisałam do Mikado z pytaniem o przenoszenie gondoli z maluszkiem i pan Krzysio nie polecał. Za to zaoferował dokupienie za 60zł specjalnego wkładu do gondoli, który jest lekki i jest przystosowany do przenoszenia naszych pociech. Szukałam w necie coś na ten temat i wydaje się to dobrym rozwiązaniem. Podobno zagraniczni klienci:-) mają to w standardzie. Ja na pewno go zakupię, tylko przedtem muszę zdecydować czy City Car czy Boston i oczywiście kolor...:-)

o kurczę no to trzymam kciuki, żeby Fifi raz dwa się uporał i żebyście już na dobre do domu wrócili!
ech no ja tych mikadowych szelek chyba wogóle nie będę testować z dzieckiem w środku:)
przekonam się za parę dni, bo w piątek idę do szpitala na "rozpakowanie"
Mała pokazała charakterek i się dupką na świat odwróciła, no i niestety cc nieuniknione

nie jesteście same w bólu :) ja też usiłowałam za szelki przenieść Fila w gondoli Jedo na piętro w szpitalu i o mało żesmy z teściową go z niej nie wyrzuciły. Jakoś bez sensu się środek ciężkości ustala, a właściwie w ogóle go nie ma, gondola się buja, a dziecko niczym w rollercoasterze...
ale to jedyny na razie stwierdzony feler :)
inna sprawa, że mieliśmy raptem okazję dwa dni testować, bo ciągle leżymy przykuci do kroplówki w szpitalu... ale moze coś się ruszy, zaczęliśmy eksperymentować z kleikiem ryżowym i kupy dużo lepsze. Trzymajcie kciuki!

hmm ja nie wiem, czy oni po prostu nie muszą tak pisać w ramach ostrzeżenia. to tak jak ostrzeżenia typu "nie zostawiać dziecka w foteliku bez opieki" itp.
pasy są beznadziejne bo moim zdaniem krótkie, ale myślę, że przystosowane do niesienia cieżaru gondoli z dzieckiem, no bo po co inaczej by były?
ale ja osobiście myślę, że wygodniej będzie nieść na biodrze:) gdzieś dawno temu jak szukałam info o mikado, czytałam opinię jednej z użytkowniczek, która w ten sposób rozwiązała problem ciężaru wózka i czwartego piętra:)

co do kolorku, hmmm nie wiem, czy cała gondolka ma zdejmowane obicie? mi się wydaje, że tylko tą wewnętrzną część i materacyk można zdjąć? nie wiem, czy będzie możliwe zamówienie samego obicia, ale chyba nie zaszkodzi zapytać Pana Krzysztofa

ech tak to z nami kobietami niezdecydowanymi:D nigdy nie dogodzi:)

Dzięki dziewczyny za informacje. Jesteście niezastąpione:-) Kurcze, bez sensu z tymi pasami... trza będzie coś wymyślić albo poszukać jakiegoś innego wozu...:-(

no to pięknie! w czym mamy przenosić swoje maluchy, skoro te uchwyty nie są przystosowane do tego??? producent mógł o tym wspomnieć w opisie:(((.

Hej! Ja właśnie wyczytałam w instrukcji, że te szelki służą wyłącznie do przenoszenia samej gondoli - bez zawartości w postaci bobasa :) I tak sobie pomyślałam, że może coś dokupię mocniejszego, żeby jednak korzystać z możliwości zabrania gondolki z dzieckiem. Jakieś pasy ale mocniejsze i spróbuję jakoś inaczej zamontować. Bo te z zestawu to faktycznie - nie wyglądają zbyt pewnie no ale producent w instrukcji uczciwie ostrzega do czego one służą :)
Dziewczyny - jak myślicie - czy Mikado uszyłoby sam pokrowiec na już istniejącą gondolę? Skoro można ten materiał w całości zdejmować do prania to chyba dałoby się uszyć.... Chodzi mi o to, że już mam wózeczek w domu ale... teraz chodzi mi ciągle po głowie zupełnie inny kolor :( A skoro mam całą resztę to może bym tylko poprosiła o nowe obszycie.... Ale ja jestem pokręcona :( Wszystko przez to moje niezdecydowanie!

hej Gabi, jakoś ponadstandardowo ciężka nie jest i zdejmuje się i montuje bez najmniejszego problemu, ale moim zdaniem szelki do gondoli są jakieś takie niewydarzone. krótkie i dziwne, może jakaś w tym jest polityka, że one takie, ale nie wiem, czy będą wygodne do zakładania i używania, jak dziecko będzie w środku.
wydaje mi się, że chyba jednak łatwiej będzie gondolkę na biodrze nieść z dzieckiem, niż za te nieszczęsne szelki.

Hej dziewczyny, od jakiegoś czasu czytam Wasze opinie. Mam takie pytanko do posiadaczek City Cara (mam nadzieję - szczęśliwych:-) ): czy gondolka łatwo się wyciąga i wkłada i czy jest ciężka? Mieszkamy na 3 piętrze bez windy, więc wnoszenie całego wózka nie wchodzi w grę, zwłaszcza, że klatka bardzo wąska:-( Dlatego zależy mi by gondola była w miarę lekka i bez problemów można ją było zdejmować.

Gosia, jednym słowem "atrakcji" Wam nie brakuje. Ale lepiej, że Fifi na oddziale, zawsze to lepiej mu się przyjrzą i wybadają i ani się obejrzysz spowrotem w domu będzie, najlepiej to już bez stomii (kurczę myslałam, że takie rzeczy to tylko w szpitalu, bałabym się strasznie z dzieckiem ze stomią w domu zostać, w nocy bym chyba wogóle nie spała, tylko pilnowała, czy wszystko na swoim miejscu, no ale ja się nie znam i mam tylko teoretyczne wyobrażenie jak taka stomia funkcjonuje)
Dziewczynko powiedz mi, gdzie Ty ładujesz akumulatory, że masz tyle siły, a do tego chyba niekończące się pokłady takiej wewnętrznej radości. też tam się podłączę czasem:) zawsze się uważałam za optymistkę, ale przy Tobie to odpadam:)
no ale żeby nie schodzić z wątku wózkowego:) najważniejsze, że wózek dobrze pełni swoją rolę:) i fajnie, że City Car przy Fynie całkiem nie zbladł w tym metrze:)
kurczę a ja w dalszym ciągu w realu jak Kraków długi i szeroki nie widziałam żadnego wózka Mikado:)

fIla dorwała jakaś biegunka i od wczoraj znów jesteśmy na oddziale. ale w sumie spokojniejsza jestem i jakoś nie dramatyzuję, pewnie jeszcze nie raz nie dwa będziemy tu gościć do czasu aż nam zamkną stomię (na razie ma sztuczny odbyt na brzuchu, i tam wali kupy do worka).

Ale mogę już zabrać głos w temacie praktyki wózkowej - po tygodniu używania Fyna, mogę powiedzieć, że jest boski. Ujelo mnie to, ze polski produkt potrafi dorownac zachodnim, nic nie skrzypi, nie jeczy, nie zacina się :) a po obciążeniu dzieckiem amortyzuje prawie tak jak Bartatina/City Car. Ostatnio w metrze staliśmy obok City Cara, właśnie (szaro-wiśniowego) - też się bardzo fajnie prezentował, gondoli wymiarowo podobne (ktoś kiedyś pisał, że Mikado ma mniejsze).

A no właśnie mi również ten kolor bardzo się podoba i cieszę się, że się nie rozczarowałam kiedy otrzymałam przesyłkę.
Z resztą tak sobie pomyślałam, ze jeśli Krasnal zrobiłby nam psikusa i zamiast chłopaka okazał się dziewczynką, to ten kolor będzie super pasował niezależnie od tego jakiej płci będzie mały użytkownik:)

No i chyba właśnie się zdecydowałam na kolor :-). Bardzo mi się podoba!!

na zdjęciach od Anessy wydawał się bardziej ciemny ten kolorek, ale jest ok:) no i rozkład kolorów masz inny, moim zdaniem fajnieszy, niż ten co sie annesie trafił. wlaśinie taki, jaki był na zdjęciach od producenta.
bardzo ładnie sie prezentuje:)
ten śpiworek też jest ok i się zastanawiam, czy dobrze zrobilam, że go nie wzięłam, bo nie byłby taki zły na zimę:)

I spacerówka:

image image

image image

image image

image image

image image

image image

image image

image

image image

image image

image image

image image

No i to tyle:)
Zdjęć z fotelikiem niestety nie mogę zaprezentować, ponieważ nie kupowaliśmy fotelika Mikado. Mamy zamiar kupić MaxiCosi, ale to dopiero za jakiś czas.

Pozdrawiam!

Haha, udało się :)
Roxi, wielkie dzięki:) a więc wklejam więcej fotek:

image image

image image

image image

image image

image image

image image

To jest część z zamontowaną gondolą, natomiast za chwilę wkleję zdjęcia spacerówki.

Uwaga, próba generalna :)

image image

http://forum.trojmiasto.pl/Wrzucanie-fotek-ktok-po-kroku-INSTRUKACJA-z-rys-t62975,1,11.html
może to ci pomoże :)

Inne tematy z forum

czy są tu mamy które nie posyłają swoich dzieci do przedszkola? (245 odpowiedzi)

za moich czasów (jestem z lat 80tych) większość dzieci nie chodziła do przedszkoli.. wiem że...

Urlop niani (65 odpowiedzi)

Dziewczyny, Czy płacicie pensje niani podczas urlopu? Pozdrawiam

od którego tygodnia ciąży brałyście kwas foliowy (60 odpowiedzi)

Wszędzie mówią i piszą, jak ważny jest kwas foliowy w rozwoju maleństwa i aby brać go już...