Wózek MIKADO BOSTON (i City Car) *** 2 ***

zakładam nowy wątek - bo część 1 już za długo się ładuje ;) ponad 400 postów robi swoje :)

link do starego wątku http://forum.trojmiasto.pl/Wozek-MIKADO-BOSTON-t113264,1,16.html

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Wózek MIKADO BOSTON (i City Car) *** 2 ***

Naprawdę nie rozumiem jak to jest, że najlepsze i najbardziej znane firmy produkujące wózki np. Coneco albo xLander - (dwie bardzo znane firmy) wypuszczają wózki o wymiarach gondili Coneco ok75cm, xLander 73-74cm!! Co z tego, że wózek jest wypasiony, z pozytywną opinią CZD za ponad 2 tysiące (pełne wyposarzenie) skoro dziecko po 4 miesiacach juz sie do niego nie wciśnie?
albo jeszcze lepiej..
też znana firma TAKO - wóżek waży 21kg a gdzie jeszcze dziecko?!!! Czy ktoś się z ..... na głowe zamienił?
i wychodzi na to że jakaś tam Polska firma Mikado produkuje teoretycznie najlepsze wózki. Wygląd mają taki sobie ale przynajmniej jest najwygodniejszy dla dziecka i matki a o tochyba wazniejsze niż wygląd...
Takie jest moje zdanie.

teraz przy kupnie wózka dodają pompkę gratis;]

Monika - ogólnie jestem zadowolona z wózka :) chociaż gdybym miała jeszcze raz kupić - to nie wiem na 100% czy wybór byłby taki sam :)

a z pewnością nie brałabym kół szprychowych :P tylko te zwykłe, jak na zdjęciach 2 posty wyżej (gdzie wklejałam 2 kolory wózków)
ze szprychowymi jest problem przy pompowaniu :P

AgusiaGda, a jaka Twoja ogólna ocena? jakbyś miała tak jeszcze raz wybierać, wybrałabyś też mikado i bostona?

hehe a co do kolorków- cóż każdy musi to przejść:)

image

image

Kurcze niestety nie wyszlo z dzisiejszym wypadem do Lublina i oglądaniem wózków. Dopiero w środe pojade ;(
Co do kolorów to myslę że to będzie strasznie duzy problem dla mnie hehe bo nie moge się zdecydować.. wiele kolorów mi się podoba. Ostatnio wpadły mi w oko te 2:
http://img696.imageshack.us/img696/6546/granatwkeczka.jpg
http://img692.imageshack.us/img692/7038/granatmilano.jpg
wcześniej myślałam o kolorze zielonym co chwile zmieniam zdanie heh chyba mąż będzie musiał zdecydować za mnie;p

ja też wyszłam z założenia, że jak fotelik okaże się badziewny to kupimy inny,a jak go pierwszy raz na żywo zobaczyłam to się trochę przeraziłam, no ale jakoś służy nam do dziś:)
jesli zamawiasz u producenta, to na pewno będzie wszystko ok:) wiedz, że na żywo troszkę gorzej ten wózek się prezentuje niż na zdjęciach jeśli chodzi o wykonanie, zwłaszcza spacerówka:) no ale jak na taką cenę, to służy naprawdę rewelacyjnie
a jaki kolorek zamawiasz? bo ogladałam tego astona, wprrowadzili nowe kolory, fajne:) na zdjęciach całkiem fajnie się ten aston prezentuje, osobiście bardziej mi się podoba niż boston, ale ja i tak wierna fanka "pasów" i city cara :)

jak dobrze pójdzie to w poniedziałek (jutro) będę zamawiać wózeczek astona z całym wyposażeniem troche się boję ale mam nadzieję że wszystko będzie okej.

Dziękuje Ci ślicznie:)
W takim razie - przekonałas mnie;] Skoro dziecko nie płacze nie grymasi i grzecznie siedzi w foteliku w takim razie nie moze być ono aż tak twarde żeby był nieodpowiedni. Poza tym fotelik jest z atestem (tak mi facet na allegro pisał) wiec nie moze byc taki zły. Zaryzykujemy zawsze mozna kupic inny jak ten sie okaze niedobry;]
Tak czy siak dziekuje za informacje:)

Gosia_ odnośnie fotelika, trzeba przyznać że jest dość badziewnie wykonany. sam w sobie jest dosyć twardy, pod "poszewką" jest tylko kawałek styropianu. jest taka wkładka teoretycznie dla noworodka, ale ja jej nie wyciągam, bo na niej dziecku jest miękko ( to popielate na zdjęciach pod główką). myślałam, że dziecko kilku miesięczne w tej wkładce się już nie zmieści, ale ogólnie fotelik jest dosyć obszerny, więc moja 5 miesieczna córcia(7 kg) się mieści do dziś.
poza tym uchwyt ciężko się przesuwa, ale ogólnie nie mogę na fotelik narzekac. baaaardzo dużo jeździmy, mała jest w nim spokojna, więc nie sądzę, że jest jej niewygodnie, pod względem bezpieczeństwa też jest ok, tak jak pisałam wyżej, jak mała miała 1,5 miesiąca mieliśmy stłuczkę, fotelik ani drgnął, a mała się nawet nie obudziła.
no i ma kilka użytecznych w zimie rzeczy- osłonkę na nóżki, budkę.
podsumowując, fotelik jak dla nas sprawdza sie w porządku

Dopiero teraz zauważyłam ze pod główke podkladałaś pieluszkę ale to nic. Tyle wystarczy? Bo jeżeli pieluszka zagwarantuje maleństwu wygode to szkoda zachodu żeby szukać oddzielnie fotelika jak moge kupić orginalny w tym samym kolorze... Doradź coś:)

W takim razie o paski się nie marwię:) Poczekam jeszcze co mi odpiszą bo facet namawiał mnie na astona który ponoć bardzo dobrze amortyzuje więc paski będą zbędne no i jeszcze jeden + dla astona ze z przodu tez ma kola pompowane.
Monika - Na każdym zdjęciu dzidzia uśmiechnięta więc musi być zadowolona z wózeczka a to najważniejsze. PS. Widzę że masz orginalny fotelik? Bardzo jestem ciekawa jak się sprawuje bo czytałam tysiące złych opini co do fotelika. Mamuśki na forach radzą żeby kupować fotelik osobno innej firmy. Co o tym myślisz? Twój nie jest za twardy?

u nas wózek intensywnie użytkowany od października, z pasami też nic się nie dzieje i raczej wyglądają mi solidnie. w przeciwieństwie do spacerówki :D
choć jak obejrzałam zdjęcia tego modelu to naprawdę prezentuje się nieźle.
jak już wielokrotnie pisałam, z wózka jestem bardzo zadowolona ( z części głębokiej bynajmniej) ale w realu nie prezentuje się tak pięknie jak na tych zdjeciach:) szczególnie ta nieszczęsna spacerówka:)

załączam kilka zdjęć z wózkiem w roli prawie głównej:) na końcu jest spacerówka- ostatnio ją testowałysmy w domu, choć na dobre jeszcze sie do niej nie przeniosłyśmy, zbyt wygodnie jest w gondoli (i plus za podnoszone oparcie w gondoli)

http://picasaweb.google.pl/mmliberadzka/WozekWEksploatacji?authkey=Gv1sRgCPu4kvv1zprmsgE#

Co do paskow-nie widze,zeby z nimi sie cos dzialo,ale uwywamy wozek dopier 3 miesiace,wiec nie za dlugo. Niemniej ja sie kontaktowalam z producentem w sprawie polamanej raczki i bez klopotu zamowilam uszkodzony element,ktory moj maz sam wymienil (wskazowki jak to wykonac dostalismy od producenta,wiec sama wymiana zajela mezowi kilka minut). Ja jestem ciekawa jak sie sprawdzi spacerowka...

Dostałam od nich specyfikację i zdjęcia na maila, podejrzewam, że dostaniesz to samo :) Jeśli chcesz zobaczyć jak wygląda aston to podaję linka:
http://www.wozkidziecieceodadoz.pl/mikado-aston.html

Niestety na żywo jeszcze nie widziałam więc nie mam porównania ale może pomoże Ci wątek na forum odnośnie astona:

http://forum.trojmiasto.pl/MIKADO-ASTON-t149567,1,16.html

Właśnie dzwoniłam dzisiaj do firmy Mikado i powiedziano mi że mają jakiś nowy model wózka i kół i ze wyśla mi w poniedziałek e-maila z linkiem i opisem. Własnie chodziło o model ASTON i jakieś 5-cio szprychowe koła...
Powiedziałam im że jestem prawie zdecydowana na City Car bo zalezy mi na bujaniu i dobrej amortyzacji i wlasnie powiedzieli zebym sie wstrzymala bo ASTON jest jeszcze lepszy i napewno bardziej mi sie spodoba. Wiec czekam do poniedziałku na linka;]
A moza któras z Was cos wie o tym nowym modelu?

Mi z Mikado odpisywał również niezwykle miły Pan Michał:) Co do pasków to wydaje mi się, że będzie to najlepsze rozwiązanie. Zresztą gdyby się coś z nimi działo to podejrzewam, że firma bez problemu by Ci je wymieniła. Dziewczyny tu na forum wielokrotnie pisały, że pod względem reklamacji nie ma z tą firmą najmniejszych problemów. W ogóle to śledzę po internecie fora na temat wózków mikado i nie spotkałam się nigdzie z narzekaniem mam na te paski. Co do amortyzacji to słyszałam także, że ten nowy typ podwozia aston jest bardziej miękki niż boston ale na pewno nie będzie się tak bujał jak city car na paskach. Pozdrawiam:)

Ale ze mnie ciemna masa. Ok kontakt już znalazłam hehe wystarczyło wpisac w googlach wózki mikado i wyskoczyla ich oficjalna strona:P
Ale pytanie co do pasków nadal aktualne.:)

Witam. Czy któraś z Was mogłaby mi podać link do strony firmy MIKADO. Jak się z nimi kontaktować?
Ja myślałam żeby zamówić na allegro (Jest napisane ze wysylaja wózki bezpośrednio od producenta) ale tym wszystkim zajmuje sie niemiły przedstawiciel Kuba:/ A tyle dobrego słyszałam o Panie Krzysztofie że wolałabym z nim rozmawiac hehe.
A i jeszcze jedno. Pytanie dla posiadaczy modelu City Car. Jest to wozek na paskach, moja mama mi mówiła zeby nie kupowac na paskach bo one sie lubia przecierac po jakims czasie i pękać a pózniej moze byc problem z dokupieniem nowego paska. A to jedyna opcja dla mnie bo potrzebuje wózek z dobrą amortyzacją i żeby się nim dobrze bujało..takze Boston nie wchodzi w gre. Co o tym myślicie?
Pozdrawiam Gosia_

witam! my też jesteśmy zadowoleni z wersji głębokiej City cara :) i bardzo nas ciekawi, jak sprawdzi się ta trochę tandetna spacerówka.mam nadzieję, że nie trzeba będzie na gwałt kupować nowej spacerówki :).pozdrowionka!!!

Inne tematy z forum

Sprawdzone sposoby na odchudzanie:) (71 odpowiedzi)

Cześć Dziewczyny! Podzielcie się swoimi sposobami na skuteczne odchudzanie:) Ja muszę zrzucić aż...

Mieszkanie na Kiełpinku (Wiszące Ogrody?) ul. Przytulna - jak tu się mieszka? (44 odpowiedzi)

Witam, planują zakup mieszkania na ul. Przytulnej, proszę o opinię czy dobrze się mieszka w...

pilnie prawnik (23 odpowiedzi)

Witam...mam pytanie czy wiecie może gdzie jest dobry prawnik w Gdńsku od spraw rodzinnych(a...