Wózkarnia, suszarnia i inne

Witam
W związku z "nadchodząca wiosną" kupiłam rowery dla siebie i dziecka. Piwnice, wiadomo mamy na osiedlu nie za duże i chciałam umieścić je w " wózkarni". Zadzwoniłam do mojego ubezpieczyciela, aby dowiedzieć się czy moje ubezpieczenie obejmuje taką sytuacje. Okazało sie, że nie, ponieważ wiele osób ma dostęp do tych pomieszczeń. Więc w przekonaniu, że jest to obowiązkiem spółdzielni, zadzwoniłam żeby podpytać i okazało sie, że tez oni nie ubezpieczają w/w pomieszczeń. Trochę mnie to zaszokowało. Myślałam, że w dzisiejszych czasach wszystko jest w jakiś sposób zabezpieczone.
Czy ktoś spotkał się z podobną sytuacją i znalazł na to rozwiązanie?
Proszę o rozsądne podpowiedzi.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Wózkarnia, suszarnia i inne

wiem że jest taka możliwość że można złożyć wniosek do spółdzielni o indywidualne korzystanie z wózkarni ,suszarni ale to pod warunkiem że inni lokatorzy się zgodzą ,i wówczas Ty jako jedyny użytkownik pomieszczenia ponosisz koszty użytkowania .Z tym że nie wiem czy na Chełmie to praktykują i zgodzą się na to ,bo w Oliwie moja kuzynka tak załatwiła sobie wózkarnie i tylko oni składują tam swoje rzeczy ,płacą za prąd i za lokal za ciepło bo są kaloryfery również maja jakieś koszty ,lokatorzy wyrazili zgodę na to .Więc może trzeba o tego zacząć zadzwonić do ubezpieczyciela i zapytać jak byś Ty jako jedyna korzystała z pomieszczenia czy wówczas ubezpieczenie to obejmie ,popytać lokatorów czy wyrażą zgodę a potem składać pismo do spółdzielni .

Ale powiem Ci osobiście że nawet w ubezpieczonym takim pomieszczeniu ,nie trzymałabym rowerów ,ani innych cenniejszych rzeczy ,ja od wczesnej wiosny do późniejszej jesieni mam 4 rowery na balkonie a w zimę na przedpokoju bo mam miejsce ,ale zdaje sobie sprawę że nie każdy może tak trzymać rowery .

U nas lokatorzy korzystają z wózkarni, nie jest tu sporo osób bo w klatce mamy 10 mieszkań, ale nie mogę ich pozbawić tego pomieszczenia, a w domu, to tak jak piszesz, niestety nie mam miejsca.
Może jeszcze jakieś pomysły lub doświadczenia ktoś będzie miał. Ale dziękuje za zainteresowanie.
Pozdrawiam

Może jeszcze ktoś coś podpowie w w/w sprawie?

Inne tematy z forum

Kurczak z rożna - gdzie w okolicach Ujeściska? (8 odpowiedzi)

Czy jest gdzieś w okolicach (tak do kilku km) ulicy Płockiej jakiś punkt gdzie można kupić...

Galeria Chełm (3 odpowiedzi)

Czy to potwierdzone że galeria Chełm działa tylko do 31.12?