Wózki Camarelo - proszę o opinię

Drogie Mamusie!
Proszę o opinię na temat wózków firmy Camarelo - modele Carmela,Carera i Sevilla.
Każdy głos będzie dla mnie ważny.
Liczę na Wasze obszerne wypowiedzi :)
Pozdrawiam!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Wózki Camarelo - proszę o opinię

Witam,
ja jestem zdecydowana na wózek Camarelo, 1 z tych 3 modeli, który - zależy na jaką kolorystykę się zdecydujemy :)
zastanawiam się tylko czy brać 2w1 czy 3w1 - jakie macie opinie o tych fotelikach/nosidełkach z zestawu? Warto czy lepiej od razu zainwestować w coś lepszego?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mam na sprzedaż nowa Carera ca 14 w cenie 1050 zł. Zdjęcia na olx

Mam porównanie z jednym wózkiem, w którym niestety nazwy nie pamiętam spacerówka była dużo mniejsza, ale i gondola również...

Edit, wsad w spacerówce nie jest czarny, tylko szary, to osłonka pod stópkami jest czarna

Ja mam 14 i też ją wzięłam ze względu na to, że owszem i perwsza pojawiła się córeczka, ale drugi może być chłopiec i co wtedy...I powiem Ci, że chyba następnym razem wzięłabym żywszy kolor. Gondola ma jeszcze odrobinę jasnego, ale spacerówka jest po prostu szara od stóp do głow, w środku wsad ma czarny, także trochę dużo tej szarości. Poza tym, widać na materiale każdą plamkę mimo tej szarości, na szczęście dobrze się pierze.

Dziewczyny, zastanawiam sie miedzy carera 13 a 14, boje sie, ze szary taki ponury, a z drugiej strony przy tym granatowym dol gondoli jest taki jasny i obawiam sie, ze bedzie sie brudzil...
Ma ktoras Carere 13 albo 14 i wyslalaby fotki na sandrulka13@tlen.pl?
Bede wdzieczna, bo sama nie wiem...
Spodziewamy sie coreczki, ale myslimy o tym, zeby miec drugie dziecko, moze sie okazac przeciwnej plci, chcialabym, zeby jeszcze drugiemu maluszkowi posluzyl...
Ktory kolor radzicie?

Mamo, a masz porównanie z innymi spacerówkami?
Może we wszystkich tak jest?

Mam carerę od lutego zeszłego roku. Owszem wózek jest duży i o ile w gondoli byłam z tego zadowolona o tyle w spacerówce już nie do końca. Mam wrażenie, że jest źle wyprofilowana, córka niechętnie w niej jeździ, nawet w pozycji najbardziej wyprostowanej wygląda jakby leżała. Poza tym w gondoli zagłówek woła o pomste do nieba, kawałek plastiku, który nie trzyma głowki dziecka, no i druty schowane pod kawałkiem materiału... Wykonanie wózka pozostawia wiele do życzenia. Gdybym miała wybór, na pewno bym go drugi raz nie kupiła.

Rzeczywiście, wózek nie jest najstaranniej zrobiony, ale NA PEWNO NIE JEST CIĘŻKI (stosunkowo). To jeden z najlżejszych modeli na rynku a jednocześnie z największą gondolą, no i wysoki.

Mam wózek sevila od września 2014 roku... wózek dobrze się prowadzi amortyzacja jest ok gondola duża ale.....
1. zagłówek jest fatalny to kawałek plastiku, który podtrzymuje również kawałek plastiku Zosia podrosła zaczeła się bardziej ruszać i zagłówek już się popsuł ....
2. w gondoli po pobokach są cztery druty (pod pokrowcem) dwa na wysokości główki zosi nieraz w nie uderzyła, te na wysokości nóżek, wkłada tam stópki i sie zapiera przez co skrzywia sobie sylwetke gdy lezy w wozku

3. wózek jest bardzo cięzki!!!!!!!!! ja mieszkam w domu jednorodzinnym inie wyobrażam sobie go gdzieś go wnosić jak go wkładam do samochodu to jest tragedia!!!!!!!!
4. fotelik..... POWIEM TYLE BOJE SIĘ MOJĄ ZOSIĘ W NIM NOSIC NIESTABILNY, ŹLE WYPROFILOWANY, OGÓLNIE PORAŻKA

NIE KUPIŁABYM TEGO WÓZKA DRUGI RAZA NIE BYŁ NAJTAŃSZY

Witam,

Czy mogłabyś napisać conieco ad. spacerówki? Czytałam na forum, że uskarżają się, że spacerówka ma słabe pasy i dziecko ześlizguje się, bo jest za małe.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Super, naprawdę dziękuję za pomoc ;) zawsze lepiej zapytać bardziej doświadczonych.

tez polecam Carmelę ale zakard granatowy śliczny kupiłam w Komisie Słoneczko w Gdansku bardzo tanio jak się ich polubi na FB daja rabat 5% gotówkowy ja tak zrobiłam i faktycznie tak jest

spacerówka jest na tej samej wysokości co gondola po prostu sama gondola ma wysokość około 30 cm od podstawy i jest to takie wrazenie ze nizej czy wyżej obie czesi sa montowane na takiej samej wysokości bo stelaz jest ten sam niezmienny osobiście polecam Carmele 04

Fakt spacerówka jest niżej niż gondola, ale porównując z innymi wózkami jest jak u innych, poprostu gondola jest wyżej niż w innych wózkach :)

Mam do Was pytanie odnośnie spacerowki w wózku Camarelo Sevilla, na zdjęciach wydaje się być dość nisko osadzona, mamy z mężem po 187 cm wzrostu i nie chciałabym wyglądać z tym wózkiem po prostu śmiesznie. Jakie są Wasze wrażenia? Proszę o opinie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziewczyny, czy ktoś z Was ma Carmele CR-23 lub CR-11, oba mi się podobają, ale nie wiem który byłby lepszy dla chłopca. Mogłabym poprosić o zdjęcia na: k.rajkowska@gmail.com ??

sa jakieś nowe opinie o tym wózeczku ??

użytkuję od 15miesięcy i nic nie odpryskuje, a nieraz zajechałam w narożnik stelażem :P

U nas jak narazie nic z ramą się nie dzieje, jest gładka, nie ma rys ani nic nie odpryskuje, ale to różnie bywa, jak Pani kupi wózek lepiej go obejrzeć bo jedna osoba kupi i będzie w porządku a druga będzie mieć problem. W gondoli materacyk jest wyciągany i w środku to materiałowe zabezpieczenie jest na zamek. Z fotelika samochodowego można całość zdjąć. Dużo elementów jest odpinanych czy łatwo ściąganych że można wyczyścić. Najlepiej przed zakupem wypisać pytania do sprzedawcy i popytać, nam w sklepie wszystko wyjaśniono od pokazania jak się wpina gondola, spacerówka po składanie wózka, sprzedawca omówił każdy element także warto to zrobić w sklepie żeby potem się w domu nie okazało że coś jest nie tak. Życzę udanych zakupów:) pozdrawiam

Dziękuję za pomoc:) Jesteśmy w sumie w 90% zdecydowani właśnie na CR12, ale zastanawiam się jeszcze jak to jest z czyszczeniem wózka/pokrowca? I czy lakier z ramy nie odpryskuje, bo przyznam że tego boję się chyba najbardziej...

Inne tematy z forum

ciekawe książki dla 4 latka jakie czytacie? (58 odpowiedzi)

czy możecie polecić jakieś fajne tytuły książek dla 4 latka do poczytania na dobranoc. W...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (23 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

FAJNE msze dla dzieci gdzie w GDAŃSKU? (35 odpowiedzi)

no właśnie