Wózki Camarelo - proszę o opinię

Drogie Mamusie!
Proszę o opinię na temat wózków firmy Camarelo - modele Carmela,Carera i Sevilla.
Każdy głos będzie dla mnie ważny.
Liczę na Wasze obszerne wypowiedzi :)
Pozdrawiam!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Wózki Camarelo - proszę o opinię

ja mam carmele, reklamowalam plastik na stelazu taki na srodku, w miejscu skladania stelaza. pekl wzdluz.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja użytkuję sevillę jakieś 1,5 miesiąca. na razie wszystko super, wózek sprawuje się perfekcyjnie, a tarabanię go prawie codziennie po schodach. Mam nadzieję, że dalej tak będzie. :)

Dzieki Lusia

Ja rekalamowałam - mechanizm podnoszenia oparcia w gondoli.

Witam,
Podpinam się pod temat, również szukam opinii na temat wózków
Camarelo, sprzedawca pokazał mi wózek uszkodzony w miejscu gdzie stelaż aluminiowy łączy się z plastikowym elementem mocującym koło, wyglądało to jak pękniecie-chodzi o koła tylne. Powiedział też, że koła są niełożyskowane, i że mają dużo zwrotów tych wózków. Nie znajduje jednak potwierdzenia tego w opiniach, które znalazłam w int. Proszę napiszcie jak to wygląda u Was, jeżeli miałyście reklamacje to czego dotyczyły.
Pozdrawiam

A gdzie kupowałaś?

moze w transporcie porysowal sie? ja oddawalam stelaz do reklamacji i nie mial ani jednej nowej ryski jak wrocil (tylko te ktore sama wczesniej zrobilam).

Witam wszystkich,

Zakupiłam wózek we wrześniu dokładnie Camarello Carmela (potrzebuje go od listopada ) i od zakupu byl u Ns w domu całą jedną noc.. Dlaczego? Okazało się ze spacerówka sie nie wpina.. Zareklamowaliśmy i po tygodniu szczęśliwi pojechaliśmy odebrać przy odbiorze spacerówka super sie wpina ale uwaga stelaż cały porysowany. I radość legła w gruzach wiec reklam na nr 2. Po tygodniu odbiór wózka stelaż nowiutki i co? Znowu spacerówka się nie wpina...!!!! Po prostu żenada.. To reklamacja nr 3.. Znowu wózek wysłany po tygodniu odbiór i uwaga powtórka z rozrywki... Stelaż znowu porysowany.. Jak dla mnie totalne nie porozumienie. Po raz czwarty reklamujemy calkiem nowy wózek... Jak naprawdę ma wiele zalet tak taktowanie sprzętu na reklamacji rowna sie zeru....

Sonia zdecydowalam sie na tutek tambero. Problem w tym ze w 3 miescie jest dostepny tylko w akpolu i to na zamowienie, w bobowozki tez na zamwienie.jest jeszcze tygrysek w wejherowie irumi i tam wybieram sie go po raz kolejny obejrzec oraz koscierzyna bo w kartuzach tez na zamowienie. Ogladalam ten wozek kilka razy przy okazji szukania i bardzo mi sie spodobal. jakis czas temu pojechalam do akpola bo akurat byl na stanie.chcialam jeszcze raz go obejrzec i juz konkretnie zdecydowac sie na zakup. Gdybym mogla to od razu bym go kupila.zastanowilo mnie jedno ze w katalogu i w tygrysku jak go widzialam gondola byla wsuwana a w akpolu byla na klik.w srodku byla instrukcja uzytkowania ale nie tambero a grandera.wygladalo na to ze dwa modele sa " wymieszane ".wysokosc wozka byla dla mnie idealna ale wydawalo mi sie ze poprzednie tambera ktore ogladalam byly troche wyzsze.dlatego zamierzam podjechac i jeszcze raz go obejrzec.a kupujemy wozek dopiero po porodzie.
Pozdrawiam :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dzieki dziewczyny za pomoc, w moich rejonach troche jest problem zeby zmierzyc sie z tym wozkiem, chyba najblizej mam 115km do tego wozka bo jakos moich rejonach nikt go nie posiada i nie zamawia itd.. :/
ale dziekuje Wam :):*

Anuka a mozesz powiedziec na jaki sie zdecydowalas?

Już wyżej były na ten temat wypowiedzi. Moja rada: przymierz się w sklepie i zadecyduj sama jak Ci jest z tym dość wysokim wózkiem. Mi trudno powiedzieć, ale chyba bym poszukała czegoś innego.
Pozdrawiam! :)

Sonia ja mam 155 cm i pomimo ze wozek mi sie podoba zdecydowalam sie na inny.w camarelo budka jest jak dla mnie za wysoko. Camarello rzeczywiscie ma duza gondole i spacerowke, jest lekki ale kilka razy sie do niego przymierzalam w sklepie i zrezygnowalam. Taka jest moja opinia :)

Hej dziewczyny!

Chcialabym prosic o pomoc - czy Sevilla badz Carmelo nada sie dla 158cm niskiej kobietki?;)

Tak, miałam co do tego wielkie wątpliwości, zwłaszcza,że inne wózki się tak nie zachowywały. ale z dzieckiem jest już zupełnie inaczej, wszystko gra, znika to "podbijanie" przodu, wyważenie jest prawidłowe i cudownie pracują amortyzatory. było tak na początku z 3,5 kg dzieckiem i jest nadal z 8 kg :)
Proszę :)

Witam,
pisałaś wcześniej o tym, że w sklepie wydawało Ci się, że wózek jest źle wyważony (podbijanie przednich kółek do góry) ale w praktyce wszystko okazało się być ok. Interesuje mnie czy po kilku miesiącach użytkowania dalej tak uważasz, że nie ma z tym problemu, przy obecności dziecka w wózku. Mi się ten wózek też bardzo podoba, ale właśnie w sklepie też zwróciłam uwagę na to, że tak łatwo tył wózka podnosi się do góry przy nacisku rączki - i bardzo mnie to zmartwiło. Napisz proszę czy nie ma z tym problemu w codziennym użytkowaniu wózeczka. Z góry dziękuję za odpowiedź.

Aha, czyli tak "ręcznie"
No mi nawet tak nie chce to działać, zepsute na amen. Na chwilę naprawili i pod ciężarem dziecka znowu się od razu popsuło.Mam nadzieję, że mi tym razem wymienią cały mechanizm.
Dam znać.

Podnosze zaglowek i ten metalowy palak jakby wyjmuje z tego uchwytu na dole i rozkladam na plasko kladac rownoczesnie zaglowek

witam,
mnie też po obejrzeniu w sklepie zmartwiło wyważenie, podbijanie kółek do góry... mówisz, że z dzieckiem wszystko działa idealnie? minęło już parę miesięcy Twojego użytkowania, ciekawi mnie czy Twoja opinia co do tej kwestii się nie zmieniła. To jedyna rzecz która mnie tak naprawdę martwi przy tym wózeczku... też zależy mi na w miarę lekkim wózeczku a jednocześnie na pompowanych kołach... Z góry dziękuję za odpowiedź.

Ale jak składasz jak nie pokrętłem?

Mi dziala,ale jest glosne,wiec nie uzywam pokretla. Mam ustawione najwyzsze,a jak maly zasypia to skladam na plasko. Tak samo w druga strone jak sie obudzi.

Inne tematy z forum

Pomysł na wieczór panieński ? (17 odpowiedzi)

Przyjaciółka poprosiła mnie żebym została świadkową na jej ślubie. Zgodziłam się i wiąże się z...

Pompa ciepła (23 odpowiedzi)

Czy któraś z Was ogrzewa dom za pomocą pompy ciepła? Jeśli tak, to (jeśli można zapytać ;)),...

DORADŹCIE JAKIE FIRANY/ZASŁONY DO SALONU :) (38 odpowiedzi)

Dziewczyny kompletnie nie mam pomysłu na firany czy też zasłony do naszego salonu. Mieszkamy już...