Wspaniała- to jest tylko lokalizacja!Br!

Chcąc nacieszyc się wspaniałą pogodą, wakacjami i urokami Sopotu, po pieknej paradzie zaglowców, ruszylismy w dwie rodziny na obiad do Harmasia. Miejsce urokliwe, zwłaszcza ogródek - w cieniu starych drzew, z dala akompaniament przygotowujacych sie do wystepu artystów w Operze Lesnej. I na tym koniec dobrego, potem bylo juz tylko gorzej.Po złozeniu zamówienia na przystawki (!) czekalismy godzinę, na zupę kolejne pół godziny i kolejne na drugie dania. gdyby faktycznie jeszcze było na co czekać.Żur z proszku i to najtańszego, z wkrojona kiełbachą i wrzuconym jajem...tylko chleb (czarka) był zjadliwy. Pierogi z dziczyzny w sosie kurkowym..br = cztery rozgotowane kluchy z mięsną bezsmakową paciają wewnątrz. Sos kurkowy o zgrozo!najpodlejszy sos grzybowy z paczki + 3 (słownie trzy) obrzynki z kurki. Nawet kotlet schabowy, który jadlo moje dziecko był przypalony i wysuszony...na prawdę nie wiem jak można nie umieć przygotować schabowego!Potem był juz tylko wysoki rachunek.
Ja rozumiem, ze czasami kucharzowi coś nie wyjdzie, że wspomoze się "gotowiznami", ale to co zafundowano nam w Harnasiu to zwykłe oszustwo, naciagnie klienta, było mi po prostu przykro.Never again!
Odradzam!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Wspaniała- to jest tylko lokalizacja!Br!

Zgadzam się z opiniami negatywnymi; oprócz wystroju i fajnego ogródka nic tam nie ma co mogło by mnie zmusić do skorzystania z oferty tej "restauracji".Tak sie składa ,że widziałem (krótko) bezpośrednie zaplecze.Może ono co najwyżej wystarczyć do wydawania kebabu i hamburgerów z frytkami. Ciasnota,brak urządzeń, stołów,miejsca do wydawania.Po prostu prymityw do kwadratu.Nie winiłbym personelu ,bo tam się zwyczajnie nie da pracować.Odradzam zdecydowanie!
Przechodzen

a ja jestem zdegustowana takimi opiniami. Chłopoie jak cie nie stać wejśc do knajpy to nie podgladaj. najbardziej krytykują ci, których na nic nie stać.pewnie jestes stary, zgrzybiały i strasznie zazdrosny.
idz chłopie dalej
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Witam

Nie wiem jak Ty ale ja zgadzam się z opinią że w Harnasiu jest podawane stare mięso i mam na to dowód świadków z chrzcin organizowanych właśnie w Harnasiu. Więc nie pisz że ktoś jest zazdrosny bo mnie to nie obchodzi że właściciel jeździ Mercedesem i ma super lokal w Sopocie mnie obchodzi to jak czują się moi goście i ja mógłbym zapłacić nawet więcej za tę imprezę tylko że jak ktoś mi podaje stare mięso i mówi że to jest świeże że to przyprawy o to przepraszam dziękuję za taki lokal.

kogos chyba zazdrosc zjada:) skoro podaja ci stare mieso czemu nie zawiadomisz sanepid? w czasach kiedy jest tak silna konkurencja kazdy powazny restaurator dba o swoj bizness a pan putrycz chyba nie dorobil sie na starym miesie tylko na powaznym traktowaniu klientow
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

najlepiej zahaczyc okiem i skrytykowac szkoda ze wyobraznia niepodpowiedziala ze w lokalu moze byc druga kuchnia do produkcji !gratuluje! pewnie mamusia w dziecinstwie ksiazek nie czytala i stad tak nisko rozwinieta wyobraznia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1