Wspólny trening

Witam serdecznie wszystkich rowerzystów.Planujemy wspólny trening
w niedziele Start 8.30 przy Witawie w Gdyni Trasa ok 100km tempo średnie ok 30km/h może ktoś się przyłaczy jest nas już kilka osób Zapraszam Daniel
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Wspólny trening

Będziemy ;)

ech, ta liczba mnoga... to ilu was jest juz?;-)

Szosa ?
Jaka traska ?

Daniel z nami się umówiłeś o 8.30 na skrzyżowaniu Chwarzeńskiej i Wiczlińskiej w Wiczlinie, więc powinniście się spotkać 15 minut wcześniej koło Witawy ;). Trasa, którą zaproponował autor wątku to: Wiczlino- Koleczkowo- Kielno- Szemud- Częstkowo, Łebno- Przodkowo- Czeczewo- Warzno- Kielno i powrót. Mi się podoba;)

Tak szosa trasa ok 85 km

jaki mieliście czas?

Podsumowanie dzisiejszego wypadu:
Na starcie stawilo sie 5 kolarzy trasa wyniosla 90 km a u niektorych ok 100 km, srednia taka jak planowana ok 30 km/h bylo troszke zimno ok 10 stopni ale mimo chłodu jechalo sie bardzo przyjemnie.
Za tydzień też planujemy podobną wycieczkę o tej samej porze czyli
8.15 Witawa albo 8.30 Wiczlino(rozwidlenie trasy z Koleczkowa na Witomino i Dąbrowę)
Zapraszam serdecznie,może tym razem będzie nas więcej.Pozdrawiam

to ja się pewnie stawię, bo do witawy mam ok 200m ;)

99,65 km ( z Sopotu), czas 3.14.0. Pierwsze 30- 40 km dość spokojnie, a potem trzeba było popracować nad średnią ;).

jedzie ktoś jutro na przejażdżkę(szosa)? trasa myślę ok 100km, tempo pewnie coś ok 30, spotkanie na Witominie powiedzmy w godzinach 9-10 - do ustalenia, gg2820859

Jutro ma padać ;) Wstępnie już tydzień temu umówiliśmy się w niedzielę na 8.30 na skrzyżowaniu Wiczlińskiej z Chwarzeńską. Zapraszamy!

co tam deszcz, jesteśmy twardzi :D
ano niedziela też oczywiście

pada jak nie wiem co :P

Zapraszam jutro wszystkich chętnych na trening szosowy
start Witawa 8.15 lub 8.30 na Wiczlinie
trasa pewnie ok 80 km.

Dzisiaj przejechaliśmy ( przynajmniej Ci, którzy jechali z Sopotu ) 80km.
Na starcie zjawiło się 6 kolarzy w tym jeden zawodowiec ;))). Siedzieliśmy mu na kole , walcząc o to, żeby nie odpaść, co też ma swoje uroki... Już cieszymy się na następną niedzielę i liczymy na powiększenie peletonu!

Zawodowiec? Może coś więcej na ten temat ;)
Jakie dane z trasy? Średnia, max, czas ...
W Sopocie się gdzieś spotykacie i dojeżdzacie pod Witawe?

Oczywiście "zawodowiec" dla nas- początkujących amatorów:) Spotykamy się z kolegami z Gdyni w Wiczlinie na skrzyżowaniu o 8.30. Wszystko się tak szybko działo, że nie włączyłem stopera, ale jechaliśmy na pewno szybciej niż tydzień temu. Trasa Sopot Kamienny Potok- Wiczlino- Koleczkowo- Kielno- Szemud- prawie Wejherowo- potem okropny podjazd i z powrotem do Koleczkowa i dalej tą samą trasą do domu. Dwóch kolegów z różnych powodów nie utrzymało koła. Dojechali cało i chyba się nie obrazili:)))

los chyba nie chce żebym się stawił na spotkanie - tydzień temu nie mogłem a dziś już nawet wyszedłem na rower ale do Witawy nie dojechałem - korba nawaliła i musiałem wracać, zanim usunąłem problem to wy już pewnie w domu byliście :P

Witam.Z Witomina wyszło 71 km średnia 32km/h.Jechało się super,tempo mocne i nie było czasu na zwiedzanie.Pozdrawiam Wojtka pokazał
wszystkim jak się jeździ praktycznie od startu do mety to on dyktował tempo a my tylko pilnowaliśmy by nie zgubić koła.Łatwo nie było.Pozdrawiam 2 kolegów,którzy odpadli.Wojtek chylę czoła...

W najbliższą niedzielę spotkanie, tradycyjnie, na skrzyżowaniu/ewentualnie Witawa ?
Jakieś zmiany w trasie ?
Jedzie ktoś z Gdańska ?

travisb napisał(a):

> Jedzie ktoś z Gdańska ?

pdp tez sie wybiore w ta niedziele, startuje z przymorza...

Tradycyjnie Witawa 8.15 Skrzyzowanie Wiczlino 8.30

Proponuje traskę tym razem troszkę inną żeby nie było nudno mianowicie:
Koleczkowo, Kielno, Chwaszczyno, Żukowo, Kartuzy, Przodkowo, Czeczewo, Warzno, Kielno, Koleczkowo i powrót.
Zapraszam

traska jak najbardziej wporzo ;) z resztą jaka by nie była to będzie git hehe
wudżej - o której i gdzie moglibyśmy sie umówić ? ja dojeżdżam z wrzeszcza więc daj znać co i jak a podjadę rano.

Niestety, większość kolegów, z którymi ostatnio jeździliśmy nie przyjedzie:(. Powodem są choroby, inne zajęcia lub za mocne tempo na ostatnim treningu.

Ja bede

albo maraton w Kościerzynie

Relacja z dzisiejszego wypadu.
Zastanawiałem się dziś rano czy w ogóle jechać; słabe samopoczucie katar, podwyższona temperatura ciała, mimo wszystko wybrałem jednak rower (jak ma się zjara to nawet katar nie jest przeszkodą)
Na starcie pojawiło się 4 kolarzy. Niestety już praktycznie na samym początku jeden kolega nie dotrzymywał nam koła, aż w końcu gdzieś się zagubił.Jechaliśmy we trójkę.Tempo normalne jednak dla mnie okazało się za mocne i za Miszewem podziękowałem kolegom. Koledzy pojechali wedle planu na żukowo a ja skręciłem na przodkowo.Jechałem sam chyba już z gorączką.Przejechałem 70 km ze średnią jazdy 29,48.Pozdrawiam kolegów i do zobaczenia może za tydzień.

a ja niedawno wróciłem. pojechalismy przez Zukowo i Kartuzy, Strzepcz i Szemud. Pozniej sie rozdzielilismy a ja wrocilem przez Chwaszczyno do domu. dane z trasy:
dst: 142.68 km
tm: 4h 48min
avs: 29.62 km/h
zycze szybkiego powrotu do zdrowia ;)

Moj dystans calkowity to 131 km. Tempo wycieczkowo- sportowe, choc czasami przycisnalem mocniej (szczegolnie na koncu). Srednia ze 110 km to 32km/h (zatrzymalem czas na postoju w Kartuzach). Pozdrowienia dla wszystkich kolegow, ktorzy przyjechali;)

Nasza trasa, którą zmodyfikowaliśmy to: Sopot (mój start)- Wiczlino ( wspólny start)- Koleczkowo- Kielno- Tuchom- Żukowo- Kartuzy- Łapalice- pięknie poprowadzona trasa do Staniszewa- Mirachowo- Strzepcz- Łebno- Szemud- Kielno i z powrotem tą samą trasą co na początku. Drogi od Łapalic do Łebna wcale nie znałem, ale z całą pewnością jest godna polecenia do treningów kolarskich.

W tym tygodniu maraton MTB. następny większy wspólny trening w niedzielę 12.10. Zapraszam do Sopotu Kamiennego Potoku na pętlę autobusową na g. 8.00 lub do Wiczlina na 8.30. Pewnie Daniel ruszy z pod Witawy o 8.15 :)

Podsumowanie dzisiejszej jazdy: wiatr, zimno, ale i piękne słońce i dwaj dzielni towarzysze jazdy;) Trasa- Sopot- Wiczlino- Koleczkowo- Kielno- Warzno- Przodkowo- Łebno- Szemud- Chwaszczyno- Karwiny- Sopot. Dystans (mój) to 84 km, czas- 2.37.13, Vmax- 59.6 km/h, średnia- 32.1 km/h. Mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu będzie cały peleton. Pozdrawiam!

racja - przez większość trasy ostry wmordewind ale słoneczko rekompensowało ten minus. moje dane z trasy:
101.95 km - śr: 29.53 km/h - tm: 3:27:06 - max: 51.5 km/h.
do zobaczenia za tydzień! ;)

Wspólnie z Danielem i innymi kolegami serdecznie zapraszamy na wspólny trening/wycieczkę kolarską w niedzielę 12.10. Proponuję trasę: Sopot Kam. Potok- Wiczlino- Koleczkowo- Kielno- Szemud- Łebno- Strzepcz- Mirachowo- Staniszewo- Kartuzy- Przodkowo- Warzno- Kielno i powrót (ok. 120 km) albo krótszą wersję z Łebna prosto do Przodkowa (90km). Spotkanie 8.30 na pętli w Sopocie Kamiennym Potoku lub 9.00 w Wiczlinie na skrzyżowaniu z drogą na Witomino. Do Łebna tempo spokojne później wedle upodobań;).
http://www.bikely.com/maps/bike-path/206598

Rekord frekfencji ;)

Dzisiaj na naszą wspólną jazdę przybyło 9 kolarzy! Byłoby nas nawet 10, ale niestety jeden kolega już w trakcie rozgrzewki, czyli dojazdu do Wiczlina, niespodziewanie zawrócił. Szkoda, bo zgodnie z obietnicą tempo do Szemudu było spokojne. Mimo niesprzyjających warunków atmosferycznych trening był niezwykle udany! Trasa- wariant krótki, czyli 90km. Od Łebna do Kielna każdy jechał dobierając prędkość do swoich możliwości. Okazało się, że niektórzy szybko dochodzą do wysokiej formy:))) Debiutanci- głowa do góry, następnym razem będzie już dużo łatwiej. Pozdrawiam wszystkich chłopaków i zapraszam następnych;)))

http://pl.youtube.com/watch?v=ddhoRoxiTLc

Ekstra klasa wyszło.Szkoda,że taki krótki ten filmik...pozdrawiam

19.10

Zima zbliża się wielkimi krokami dlatego zapraszam wszystkich "szosowców" na wspólny trening w najbliższą niedzielę! Spotkanie 8.30 na rondzie w Chwaszczynie lub 8.00 na pętli autobusowej, koło PKP w Kamiennym Potoku. Piękna trasa: Sopot- Chwaszczyno- Miszewo- Przodkowo- Kartuzy- Staniszewo- Mirachowo- Miłoszewo- Strzepcz- Szemud- Kielno i powrót lub krótszy, pewnie bardziej prawdopodobny, wariant z Przodkowa prosto do Szemudu przez Łebno.

Re: 19.10

Znowu było 9 osób, ale tym razem częściowo innych niż poprzednio! Dyst 82, Vmax 61, Avs 30.75. Pewnie to jedno z ostatnich spotkań w tym sezonie, bo pogoda była fatalna:)))

Serdecznie pozdrawiam Kubę, Krystiana i Dawida. Chyba mieliście dziś jakieś motorki przypięte do rowerów, bo zasuwaliście ostro, nie było dziś mocy żeby za Wami zdążyć...

Faktycznie od Przodkowa tempo było bardzo mocne. Na podziękowania dla wszystkich, którzy z nami jeździli przyjdzie jeszcze czas :))) Może uda nam się jeszcze przekroczyć "magiczną 10" jeszcze w tym sezonie!

Klein Aura XV napisał(a):

> Znowu było 9 osób, ale tym razem częściowo innych niż
> poprzednio! Dyst 82, Vmax 61, Avs 30.75. Pewnie to jedno z
> ostatnich spotkań w tym sezonie, bo pogoda była fatalna:)))
Więc czas jak na prawdziwych szosowców przystało zacząć treningi przełajowe ;)

Ktoś chętny jutro na szosę? start z witomina lub gdzieś okolic standardowo gdzieś na Kaszuby, trasa ok 100km. Wyjazd ok godz. 10.30 (wcześniej jestem zajęty - nie, nie będę spał :P )
gg2820859
mam nadzieję że ktoś się zgłosi bo mam dosyć jazdy samemu

szkoda ze nie odpisales na gg ...
co do jutrzejszego wypadu ---> http://new.meteo.pl/php/meteorogram_id_coamps.php?ntype=2n&id=1877
jesli jednak nie bedzie padac to chetnie. tylko daj znac jaka trase proponujesz - podlacze sie gdzies po drodze.

Re:

padać już nie powinno, mokro jest no ale trudno.
planowana trasa: Witomino-Wiczlino-Koleczkowo-Kielno-Kamien-Szemud-Łebno-Hopy-Przodkowo-Miszewo-Chwaszczyno-Dąbrowa-Wiczlino-Witomino
czyli ok 90km

Re: Re:

chętni na środę na lekkie XC po śniegu (jeśli się nie stopi)? ma nie padać, lekko powyżej zera, start z Witomina ok 13.30, planowane z 1,5h kręcenia się po lesie, jeśli warunki pozwolą to trasą będzie pętelka ok 20km czarnym i czerwonym szlakiem.

Re: Re:

jutro ok 11.30 - 12 jeśli nie będzie padać to petęlka kilkoma szlakami: z Witomina czarnym do czerwonego, czerwonym do żółtego, żółtym za Osowę do czarnego, czarnym do niebieskiego, niebieskim do Kamiennego Potoku i powrót czerwonym - chętni?
gg2820859
póki co jadę sam, tempo - na pewno nie turystyczne, trzeba pokonać każdy podjazd ;]

Inne tematy z forum

Bagażnik na Hak (4 odpowiedzi)

Cześć, czy może jest szczęśliwym posiadaczem Bagażnika na hak firmy thule lub mont blanc a jeśli...

Lekki rower trekkingowy - jaki? (144 odpowiedzi)

Witam, Poszukuję nowego lekkiego(gdyby był do 13 kg to byłoby ekstra, bo póki co widziałam same...

Zabezpieczenia i drzwi do piwnicy (22 odpowiedzi)

Hej. Na wstępie zaznaczam, że jestem w pełni świadomy tego, iż w piwnicy rowerów się nie...