Wszawica w szkole

W szkole od miesiąca panuje wszawica, jak co roku zresztą. Apeluję do rodziców o codzienne sprawdzanie głów swoim pociechom! Powodzenia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Wszawica w szkole

bieda wraca
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

W gimnazjum czy podstawówce?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wkrótce na każde dziecko PIS wypłaci po 5oo zł. Wydadzą trochę na szare mydło czy jakąś maść na wszy, starczy też na wódkę. Brawo, będzie się działo.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

Sprowadzasz wszystkich do swojego poziomu bytu? Jakaś zazdrość, że wygrała partia, na którą nie głosowałaś? Zawsze masz jakiś problem na forum, nic Ci nie pasuje? Współczuje partnerowi życia z taka marudą. Brak optymizmu jest wadą, nie zaletą.
Ale swoje pięćset (jeżeli Ci się należy) pewnie z uśmiechem przytulisz, bo nie sądzę, że oddasz lub odmówisz przyjęcia.
Troszkę empatii i kultury Sz. P. "jaga"
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

asz o czym ty piszesz, jaki optymizm po wygranych wyborach przez PiS. Wróci to samo co, osiem lat temu kręcenie sztucznych afer, zatrzymania bez dowodów za co my jako społeczeństwo płacimy, Skłóceni z sąsiadami i tematy zastępcze a to co teraz zaoferowała ta partia to typowa kiełbasa wyborcza. Już inaczej mówią o emeryturach, 500 zł na dziecko, darmowych lekach. Zobaczymy ich wywiązanie się z obietnic dla frankowiczów i górników. Prezydent wywodzący się z PiSu już dał sygnał dla mniejszości, przypomniały mi się słowa prezesa o opcji
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Wątek jest o wszawicy w podstawówce, a Wy o polityce.....
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Chodziło mi o optymizm p. "jaga". Mój był i jest. To, że ktoś jest niezadowolony z wyborów - trudno. Może będzie lepiej, może nie. Ocenimy po kadencji, nie teraz. Nie lubię wiecznego narzekania i krytykanctwa. Jeszcze tak naprawdę nic się nie wydarzyło (bo przecież jeszcze stara partia u władzy), a już narzekania i niezadowolenie.
Wróćmy jednak jak "k.k." napisał do tematu, bo rzeczywiście odbiegamy, ale na wytłumaczenie mam tylko tyle - nie ja zacząłem ;-) Sorry za off topic.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

"asz" jak sądzisz, czyje to pieniądze PIS będzie rozdawał , po 500zł na każde dziecko?. ( np. 5x500=2500). Podobnej korupcji politycznej nie pamiętam.
Pełna zgoda, gdyby równowartość tych wydatków PIS przeznaczył na żłobki, przedszkola i szkoły, bo od tego zaczyna się wychowanie i kształcenie. Tylko wysoki poziom wykształcenia daje gwarancje rozwoju i dobrobytu. Jak sadzisz 'asz", jaki aparat będzie potrzebny do kontroli, na co obdarowani przeznaczą dary?
Wkrótce usłyszymy o nadużyciach, podobnie jak z ośrodkami pomocy społecznej, PFRON, dotacjami itp.
Pozdrawiam, nie jest ze mną tak źle, jak myślisz.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7

Jest z Tobą źle. Wszystkich oceniasz jako patologię. Każdy wg ciebie, to dostanie 500 zł wyda to na wódkę.
Jakoś w całej Europie zasiłki na dzieci funkcjonują i wszystko działa normalnie. No chyba że uważasz, jak co niektórzy, że wszędzie ludzie są normalni, a tylko u nas "polaki" - kombinatorzy.
Patologia i nadużycia zdarzają się na całym świecie, ale mówienie w taki pogardliwy sposób o swoim narodzie to największy rodzaj patologii.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

- Tak, "masz rację", pieniądze podatników, bo niestety państwo (Rząd) to nie fabryka. 100% dochodów to "nasza kasa". Więc wszystko na co rząd wydaje wg. Ciebie jest złe?, nawet na edukację, pomoc biednym, służbę zdrowia, budowę infrastruktury, transport, logistykę, sądownictwo itd.. Pójdę za Twoim tokiem myślenia - nie mam dzieci, więc dlaczego "moje" pieniądze są wydawane na kształcenie "Twoich dzieci" - KORUPCJA Polityczna?
- Twierdzisz, ze każdy z wyższym wykształceniem ma moralne prawo nazywać się inteligentem, cudotwórcom, zbawcą narodu, a ten z zawodowym jest ...? Pachnie mi odmianą rasizmu, rasizmu inteligencji.
- Aparat taki jak przy becikowym, rozsądne prawo wystarczy. Nadużycia były, SĄ!!! i będą. Czas przywrócić normalność poprzez zmianę prawa karnego, podatkowego, celnego, gospodarczego itd.
- Nie oceniam Ciebie, ale sama wystawiasz sobie świadectwo.

A od jutra pozwólmy sobie wyciszeni przypomnieć sobie naszych bliskich, których niestety już z nami nie ma.
I to jest mój ostatni wpis nie na temat.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jest z tym duży problem w podstawówce. Rodzice są informowani przez dziennik elektroniczny, ale dyrekcja zapomina, że niektórzy rodzice nie mają internetu, więc i dostępu do i-dziennika. Problem trwa już od ponad miesiąca i z tego co wiem to narasta:(
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wszy przeskakują także na czyste głowy, to nie problem biedy. W najlepszych szkołach dzieci również zarażają się tymi insektami.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jest duzy problem z tymi wszami z powodu niewiedzy rodzicow, ktorzy mysla, ze jak raz sprawdza glowe i nic nie zobacza to juz problemu nie ma. ja sprawdzam moim dzieciom dwa razy dziennie. przeczesuje wlosy specjalnym grzebykiem i zdaza sie, ze po przyjsciu ze szkoly wyczesuje jedna wsze. taka wsza znosi gnidy, male blyszczace jajeczka przyczepione mocno do wlosa. gnidy moga byc tez w otoczeniu np na pluszakach, poscieli. trzeba wszystko prac lub zamrazac na dobe, pamietajac o szczotkach do wlosow, czapkach itp. jest epidemia wszy w szkole z powodu tylko i wylacznie niewiedzy rodzicow. gdyby nie lekcewazono problemu w ciagu jednego weekendu daloby sie to opanowac a tak....weszki przeskakuja sobie z glowy na glowe a potem na rodzicow itd...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tak, tylko z zastrzeżeniem, że zarazić się nią można tylko poprzez bezpośredni kontakt (nie skacze). Wszy najczęściej występują u dzieci, ponieważ często stykają się one głowami podczas zabawy, przez pożyczanie czapek, szalików lub wspólne korzystanie z grzebieni. I co najważniejsze - wesz głowowa nie potrafi przeżyć bez swojego żywiciela - człowieka, dlatego też odkażanie domu lub mieszkania nie jest konieczne. Nie bytuje na zwierzętach domowych (pies, kot), dlatego nie musisz przeglądać ich sierści. Wszy nie skaczą! i nie pływają i dlatego do zakażenia może dojść jedynie przez bezpośredni kontakt głowy z głową.

Powszechne przekonanie, że występowanie wszy związane jest z brudem, ubóstwem oraz brakiem przestrzegania podstawowych zasad higieny, spowodowało, że temat wszawicy jest w naszym kraju tematem tabu. A fakty są takie, że wszawica od zawsze występuje na całym świecie. Problem dotyczy wszystkich kontynentów, stref klimatycznych i populacji. Rozprzestrzenianiu się zakażenia sprzyjają duże skupiska ludzkie.
Info internet.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Sam walczyłem i wiem jak ciężko. Jest taki środek w aptekach nazywa się Pipi Nitolic i znacznie ułatwia walkę.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Też walczyłam. Polecam Pedicul Hermal. Tylko Cóż z tego jak następnego dnia moja pociecha przyniosła jedną dorodną wszę... ze szkoły.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Następnego dnia nie wysyła się dziecka odrazu do szkoły ! ! !Takie jednorazowe użycie płynu może wytruje wszy ale niezawsze gnidy . Minimum 3-4 dni w domu , sprawdzanie , wyczesywanie gnid ewentualne zastosowanie płynu i znowu wyczesywanie aż do skutku . Z tego co sie dowiadywałam to najmocniejszy ma być ,,Hedrin 1 %" i trzymać zdecydowanie więcej niż 1 godz. Środki te wysuszają trochę włosy ale lepiej suche niż zawszawione
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Naprawa karoserii (3 odpowiedzi)

Czy polecacie ķtóryś z wareztatów w Bojanie, jeżeli chodzi o naprawę karoserii? Zderzak spotkał...

Smieci (17 odpowiedzi)

Dlaczego Bojano ma drozszy wywoz smieci niz gdynia i do tego w gdyni czesciej odbieraja

Bojano (3 odpowiedzi)

Szczerze mówiąc samochody w większości słabe ale za taką cenę to i tak okazja , osobiście...