Wybielanie zębów - gdzie w Gdańsku?

Temat dostępny też na forum: Moda i uroda
Hej, gdzie na terenie Gdańska można dobrze i przede wszystkim tanio wybielić ząbki ?? :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Wybielanie zębów

wybielałam w miladent. Polecam
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

dzieki, a mozesz powiedziec ile by mnie to kosztowalo, bo nie chce na razie im zawracac gitary dzwoniac itd.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

wybielałam około rok temu i płaciłam wtedy chyba 900 zł, a teraz idę tylko po płytkę i będę płacić 600 zl.

Ceny pomimo podwyżki VAT chyba się nie zmieniły.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

O Boże, ja mam odłożone 700zl tylko i miałam nadzieję, że wystarczy ;/
No nic, bardzo dzięki za info ;)

Zawsze możesz zdecydować się na płytkę, cena niższa. A efekt podobno jest taki sam, tylko trzeba troszkę dłużej poczekać (co oczywiście wiąże się również z białą dietą)

A jak masz już płytkę potem wystarczy że kupisz żel i co jakiś czas możesz sama wykonywać ten zabieg;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie wiedziałam o takich trikach ;)
Dzięki za info :)

Po co tyle płacić...

Ja wybielam je w domu za pomocą "Białej perły" kupionej w aptece.
Nazwa brzmi śmiesznie, ale to naprawdę działa....po prostu wkładki do których wciska się żel i trzyma pół godziny dziennie....można raz można dwa zależy jak szybko chce się osiągnąć efekt. Używając raz dziennie zęby są bielutkie po dwóch tygodniach.

Polecam bo sprawdziłam na sobie, a zęby miałam dość pożółkłe...efekt trzyma się jakieś 1,5-2 miesiąca ( no chyba,że dalej się to stosuje). A co więcej...to jest straszne wydajne. W opakowaniu są dwie tubki żelu każda starcza na 65 aplikacji...tak naprawdę na więcej, bo nie trzeba nakładać tego żelu tak dużo...

Za takie opakowanie zapłaciłam 54 zł.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Powaznie?? A ten żel nie ma jakiejś ukrytej "wady"? Bo zastanawiam się dlaczego nikt o tym nigdzie nie pisze. To, że dentystka nie wspomniała, to mnie nie dziwi raczej...
Zaproponowała mi nakładkowe za 600 i gabinetowe za 900

Jedyne co musisz zrobić, to dobrze dopasować wkładki....jak je dostaniesz musisz je zamoczyć w gorącej wodzie i potem odbić w swoich zębach. I obowiązkowo przyciąć je tak, żeby nie nachodziły na dziąsła.

Też nie wszędzie tą Białą Perłę mają. Ja jestem z małego miasta i tam co prawda było ok. 20 aptek ale biała perła była tylko w jednym.

Moja koleżanka od której o tym się dowiedziałam....pali jak smok i pije litry kawy, a zęby ma bielusieńkie...

http://www.i-apteka.pl/product-pol-2100-BIALA-Perla-zel-wybielajacy-2-x-65ml.html

Ja tez polecam Biała Perłe-moje zęby są bielusieńkie i wszyscy się mnie pytają gdzie wybielałam zęby:)) A to tylko Biała Perła za 54zł :)) Takze warto spróbować..

a kurcze spróbuję! Muszę tylko od razu zaklepać wizytę u dentysty, żeby plomby pozmieniać, bo jak naturalne zęby mi się rozjaśnią, to ciekawie będą wyglądać z żółtymi plombami ;>

No to chyba mamy najlepsze rozwiązanie !! :) Ja też spróbuję na pewno...
Hm, a czy ta maść nada się również dla mojego faceta ??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

To jest żel....i nie sądzę żeby on rozróżniał jakiej płci jest użytkownik.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 1

he he mój mąż też używa,także jest jak najbardziej dla wszystkich :)) Moja rada to dobrze dopasować wkładki-to podstawa...i czekać na efekty..Pozdrawiam..

OKI, juz wszystko jasne-DZIEKI za info ;)

http://www.groupon.pl/oferty/trojmiasto

Tylko dzis wiec sie spiesz ;-)))

Pamiętajcie dziewczyny, że przy takim wybielaniu żelem należy mieć wszystkie zęby całkowicie zdrowe. Substancje wybielające jak dostaną się do ubytku/pod plombę mogą powodować duży ból i konieczna będzie pomoc dentysty. Mój mąż kiedyś sobie załatwił tak zęba Blanxem.

trzeba również pamiętać aby nie mieć kamienia na zębach, bowiem inaczej nie zadziała. Zatem przed zrobieniem zabiegu należy udać się do stomatologa.

O masakra, dzięki za tą ważną informacje. A już prawie kupiłam mojemu facetowi ta maść ;/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Są dwie Białe Perly, jedna jest na kamień nazębny :)

http://www.aptekagemini.com.pl/p/pl/1776/biala+perla+zestaw+do+wybielania+2x65g.html

Tu jest jeszcze taniej

Ja wybielałam zęby Białą Perłą, kosztuje grosze w porównaniu do wybielania u stomatologa. Może na początek warto spróbować? Jest to bezpieczna i skuteczna dla zębów metoda, o czym mozesz sie przekonać na wielu forach dyskusyjnych.

A ja chyba nie ufam tym kosmetykom do domowego stosowania... Boje sie, ze dzialaja zbyt drastycznie i uszkodza szkliwo.. sama nie wiem, na co sie zdecydowa...

Zapisz się do grupera czy grupona czy coś innego w tym stylu. Ostatnio mi przysłali możliwość wykupienia wybielania ze zniżką -60%! Więc z ponad 1000zł wyszło 300 z hakiem :)

Jesli moge sluzyc dobra rada to nie warto robic tego u stomatologa, Ja wybielalam zeby w domu konsultujac sie w miedzyczasie z moim stomatologiem. Kupilam na allegro preparat OPALESCENCE PF 35% wybielanie zębów + nakładki i po 2 tygodniach zeby sa niesamowicie biale i efekt sie utrzymuje juz rok,cena od 75zl polecam.stezenie wedlug indywidualnego progu wrazliwosci zebow.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 7

tez wybielalem zeby w tym gabinecie (na garncarskiej) zrobilem nakladki i efekt super!!! wybielanie lampą robila moja dziewczyna i jest to szybsza metoda, efekt podobny , naprawde polecam, ceny maja w porownaniu z innymi konkurencyjne a teraz az chce mi sie szczerzyc!!

Den Arte w Sopocie na ul. Armii Krajowej. Maja nowoczesny sprzet i miła obsługę. Jestem zadowolona z efektu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

a mi wybielała znajoma za 400zl :D metodą nakladkowa.
robi wycisk, potem specjalne nakladki ktore zaklada sie na wieczór na pare godzin ;) caly proces trwa do 10 dni, efekt juz po 4 dniach widac. a na sam koniec ładne bielusienkie zeby.

oto link do kobitki
http://banacka.pl/
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

a koszty jakie ??

400zl kosztuje, to jest dobra znajoma i bedzie w trojmiescie w nastepny caly weekend jakby co ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dzięki za info ;)

Polecam lakiernika samochodowego. Są miejsca, gdzie można przyjść z własnym, białym, lakierem.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

zobacz tu ja na tej stronie tylko szukam dentysta mi ją polecił
http://www.portaldentystyczny.pl/baza_gabinetow/go:szukaj/

Polecam Multidenticę. Super podejście, odpowiadzieli na wszystkie moje pytania, a całość kosztowała 500 pln. Z tego co widziałam przy ostatniej wizycie oferują teraz za 350 bo mają promocję.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Przed zabiegiem wybielania radziłabym trochę najpierw poczytać o ewentualnych skutkach ubocznych ja np miałam nadwrażliwość na ciepłe i kwaśne napoje. Więcej na temat wybielania i problemów oraz systemów wybielających znajdziesz na tej stronie
http://www.portaldentystyczny.pl/pacjent/warto_wiedziec/wybielanie_zebow_/

jesli ktos chce sobie wybielic to sie tym interesuje i chyba wie o nadwrazliwosci Kasiula...
kazdy ma inne zeby.
ja mialam nadwrazliwosc tylko na dwa zeby w czasie wybielania. zastosowalam specjalna masc i potem juz nie mialam problemu z nadwrazliwoscia w czasie kolejnych dni wybielania.
zreszta mozna zrobic fluoryzacje i wzmocnic pozniej szkliwo po wybielaniu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

ja rowniez wybielałem w miladencie na matemblewie lampa- mega efekt - mam zeby jak swiezy snieg ;d polecam goraco fachowa opieke

leczę zęby w Multidentica na Kochanowskiego i chyba zdecyduje sie u nich na wybielanie - maja dobrą promocje 350 zł. koleżanka tam wybielała - efekt jest super !!!

ja wybielałam w dentaurus na opolskiej gdańsk przymorze, cena 490 złobecnie mają promocje i tą nową metodą lampą coś na b.....
ponadto dają zniżkę na następne wybielanie też u nich nawet za 5 lat i koszt 150 zł i ta sama procedura wybielania czyli ok godziny pod lampą. polecam.

W Sopocie na Haffnera za Krzywym domkiem jest nowy gabinet stomatologiczny. Niezła obsługa i co ciekawe - ceny interesujące. Zrobiłem sobie wybielanie z jakąś lampą - lux efekt. Ich stronka http://www.brzeska-orchid.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

kupcie Białą Perłę w aptece (tylko taką z gumowymi wkładkami na żeby) sa to 2 tubki żelu używa się tego 30 min do 1 godz. dziennie a ręczę za efekt!!! Zel ten kosztuje 48 zł....

ja jednak zdecydowałam się na lampę - rozmawiałam o tej perle z 3 różnymi stomatologami i mówią, że po jakimś czasie używanie jej grozi martwicą dziąseł :/
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dokładnie. Lampa ZOOM jest idealna.

i jaki efekt po lampie? Jestes zadowolona?

Kapitalnie. Wyszłam stamtąd z zębami jak z reklamy :) Oni ten sprzęt ze stanów sprowadzali kilka tygodni temu. Jakiś najnowszy model.

No byłam tam. Wybieliłam sobie lampą ZOOM. Amerykański sprzęt najnowszej generacji. Efekt super. Spokojnie mogę polecić.

a czy ktos napisze ile kosztowało te wybielanie lampa ZOOM i jak długo to trwa...piszecie, że fajnie, ze efektywnie ale nikt nie podaje ile to kosztuje..a przecież to jest tez ważne.

A czy pomyślałyście Panie , jak trwałe będzie szkliwo Waszych zębów po np ; 20 , 30 latach poddawaniu chemicznemu procesowi tzw. "wybielania" ?
Przecież zęby to nie paznokcie , które systematycznie odrastają ! Pomyślcie nad tym.

Takie pytanie do kobiet, które wybielały zęby. Słyszałam, że to okropnie boli to prawda czy fikcja ?

W trakcie zabiegu nie bolalo mnie wogóle. Potem przez kilka godzin tak, ale dostałam tabletki przeciwbólowe i tragedii nie było. A na kilka dni przed zabiegiem dostałam taki preparat redukujący nadwrażliwość do smarowania.

wybielanoie lampa ZOOM to koszt 900 zł.

Ja polecam gabinet Percuro w Gdańsku (Suchanino).
Rewelacja!

Polecam metodę Beyond, jest najskuteczniejsza, niestety dość droga, efekt powinien się utrzymywać nawet do dwóch lat. Wykonuje się go poprzez rozprowadzenie specjalnego żelu na ząbkach, który pod wpływem światła z akceleratora beyond powoduje efekt bieli.
Wybierając gabinet radzę sprawdzić na stronie wybielanie.pl czy jest autoryzowany. Obawiam się, że oferty typu 350 czy 400 PLN to jedynie substytuty tej usługi - gdyż sam żel w hurcie farmaceutycznym kosztuje około 300 PLN. Nowe gabinety często oferują usługę około 500 PLN, normalna cena to około 700 - 800. Ważne aby nie mieć większych ubytków w zębach, dodatkowo producent żelu zaleca conajmniej wykonanie skalingu czyli usunięcia kamienia nazębnego - skaling powinien kosztować około 100 PLN, często sa promocje wraz z piaskowaniem za 150 - 170 PLN.

Ja tam obstaję przy swojej. Lampa ZOOM najlepsza!

a gdzie tą lampą mozna wykonac?

Lampa ZOOM to kopia technologii Beyond. Firma Beyond była poprostu pierwsza na rynku i dlatego jest najpopularniejsza, zapewne różnice między zoom i beyond są tylko marketingowe :-))
A.

Wpisz w google wybielanie gdynia widziałem tam kilka reklam.

No Oluoleńko :) W Sopocie na Haffnera wybielałam, tak jak wyżej napisałam. Spokojnie polecam, bo efekt powalający.

Dwukrotnie korzystałam z lampy Beyond - polecam efekt jest imponujący. Jak się dobrze poszuka to za 500 PLN mozna znaleźć. Trzeba znależć szanujący się gabinet.

http://ogloszenia.trojmiasto.pl/uslugi-inne/stomatologia-estetyczna-wybielanie-akceleratorem-beyond-ogl3671182.html

Jest też lampa Zoom. Polecam http://www.brzeska-higiena.pl

Polecam produkty OPALESCENCE można kupić na all za małe pieniądze. Dwa lata temu u dentysty zestaw + nakładka nazębna kosztowała mnie 850zł (w tej chwili kosztuje to tyle samo). Natomiast na All taki zestaw można kupić za 80zł z przesyłką.Miałam zestaw na noc 20%. Wybieliło bosko po kilku razach. Ale trzeba wyleczyć wszystkie zęby.

Dobry pomysł. Teraz tylko naprawić wszystkie zęby i zaoszczędzić trochę dzieki All**ro.

http://www.aleksanderdzoga.pl/

Inne tematy z forum

Szukam przyjaciela - GEJA :) (5 odpowiedzi)

Wiem że troche nietypowe ale... a nóż - widelec się znajdzie? :) Czemu akurat Geja? Bo przyjaźń...

rozwód z orzeczeniem o winie męza-romans (73 odpowiedzi)

Czy są tutaj te szczęsliwe , które uzyskaly taki rozwód?

Nerwica i depresja - jak wyjść z tego stanu ??? (408 odpowiedzi)

Witam, Czy są osoby na forum,które zmagają lub zmagały się z nerwicą i depresją ???? Jak...