Wybieramy mąkę. Co powinniśmy o niej wiedzieć?
Opinie do artykułu: Wybieramy mąkę. Co powinniśmy o niej wiedzieć?.
Używamy jej do pieczenia, smażenia czy gotowania. Mąka pszenna, owsiana, razowa, a może żytnia, ale też ryżowa czy kokosowa? Rodzajów mąki jest naprawdę wiele, zanim zdecydujemy się na wybór konkretnej, warto wiedzieć czym się charakteryzuje i do czego jest przeznaczona. Które z nich zawierają gluten, a które z powodzeniem mogą stosować osoby chore na celiakię?
- Obecnie na półkach sklepowych znajdziemy różne rodzaje mąki. Dzielimy je na chlebowe, które są używane do wypieków ...
Używamy jej do pieczenia, smażenia czy gotowania. Mąka pszenna, owsiana, razowa, a może żytnia, ale też ryżowa czy kokosowa? Rodzajów mąki jest naprawdę wiele, zanim zdecydujemy się na wybór konkretnej, warto wiedzieć czym się charakteryzuje i do czego jest przeznaczona. Które z nich zawierają gluten, a które z powodzeniem mogą stosować osoby chore na celiakię?
- Obecnie na półkach sklepowych znajdziemy różne rodzaje mąki. Dzielimy je na chlebowe, które są używane do wypieków ...