Wybory a sprawa Koleczkowa

Mam coraz więcej wątpliwości na kogo głosować w wyborach. Wydaje się że Kandydaci Kalkowski i Kowalewski mają największe szanse na wybór, ale obydwoje stronią od Koleczkowa. Pan Kalkowski nawet spotkania u nas nie zorganizował, zlewa zadawane pytania na innym forum, jakoś nie zależy mu na Nas. Panu Kowalewskiemu jako przedstawicielowi obecnego obozu nigdy na Nas nie zależało, podejrzewam, że nic się nie zmieni, dalej centrum wsi będzie wyglądało jak wygląda (ruiny, dziury, śmieci, brak chodnika na pętli). Kogo popierają Panowie Sołtys i Radny Okrój? Może są już z nimi ułożeni na jakieś inwestycje w zamian za poparcie? Coraz więcej znaków zapytania...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Wybory a sprawa Koleczkowa

Odbędzie się spotkanie w Koleczkowie 6 maja

Kalkowski, do Koleczkowa nie przyjedzie , bo sie boi. To on forsuje wepchnięcie drogi ekspresowej -Trasy Kaszubskiej do Koleczkowa. Lepszy wariant drogi k/Kielna mu nie w smak, mimo, że ma kilkanaście razy mniej wyburzeń domostw. Wiadomo też , że jeśli droga przejdzie przez Koleczkowo, to rekreacja na tym straci, wg. danych gminy w Szemudzie , 8.000 ludzi ma tu swoje domki i działki, a kto tu będzie przyjeżdżał by wypoczywać przy autostradzie. Gmina straci sporo kasy z podatków od gruntów i domków. Ale oni, radni, głównie T. Haase kombinują jak tu ugrać swoje, bo tam mają swoje ziemie...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tak jak napisałem, przyjedzie 6 maja. Sprawdź sobie na jego stronie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Tylko po co ,mamić a potem załatwić nam drogę S6 przez Koleczkowo?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Droge odsuneli do Koleczkowa i Bojana Teraz kombinuja jak omamic mieszkancow Radnych z Bojana i Kolecz juz ustawili

W jaki sposób Ci Panowie tego dokonali? Jakieś głosowania były? Ja dla mnie to sfera domysłów i niech tak pozostanie. Pan Kalkowski ma podobne do mojego zdanie wyrażane na spotkaniach, że za tej 1,5 rocznej kadencji nic nie da się sensownego zrobić bo budżety są już pozatwierdzane..., natomiast może dokonać pewnych przesunięć. Pytanie jakich? Ciekaw jestem co dla Was mieszkańcy Koleczkowa jest priorytetowe, co byśmy chcieli aby zostało załatwione w ramach takich "przesunięć". Jak się ma plan
http://www.bip.szemud.pl/download.php?file=2012-04-12-08-51-47_1_06332.pdf&name=Plan Odnowy Miejscowości
do rzeczywistości. Czy Pan Kalkowski zna ten plan i będzie dążył do jego realizacji. Na naszego radnego nie ma co liczyć, bo jakoś słabo się układał z obecną władzą skoro prawie nic nie zostało zrobione z poprzedniego planu a i z obecnego też.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Glosujcie na Wladego!!!!

jak mnie wybierzecie obiecuje ze wszystkich z gminy zwolnie :)

WLADY GREJNOW NA PREZYDENTA
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja cię Wlady popieram , będę głosował , jestem twoim cichym wielbicielem!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

gjej czy co? :P
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie. Ale lubiący % % %
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Pan Kalkowski jest głównym motorem przesuwania drogi S6 w obręb Koleczkowa i Bojana. Z podanego w linku "PLANU" wyraźnie wynika, że głównymi atutami Koleczkowa jest przyroda- rekreacja i budownictwo jednorodzinne oparte na bardzo dobrej infrastrukturze zaopatrzenia w media -woda gaz, prąd, kanalizacja. W profilu wsi zdecydowanie przeważa ludność napływowa, która ma jednakże bardzo dobre relacje z ludnością rdzenną. Wielka szkoda, że nie mamy kandydata z rejonu Koleczkowa lub Bojana, gdyż zwłaszcza Kalkowski jest ciasno zapatrzony w stare i obraża się na nowych mieszkańców, którzy już są w przewadze całkowitej ludności gminy.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

kalkowski sie nie nadaje %
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czy punkt wyborczy dla mieszkańców Koleczkowa bedzie tradycyjnie w szkole w Koleczkowie ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

w szkole podstawowej w Koleczkowie

I kto wygrał???są już wyniki

Tym razem KKS Koleczkowo zremisował z Sopocki Potok Kamionka 1:1

dzięki za info - o to mi właśnie chodziło!!!

Inne tematy z forum

Biuro Rachunkowe - gdzie w okolicy? (41 odpowiedzi)

Jest gdzieś w okolicy Koleczkowo, Bojano jakieś działające biuro rachunkowe? Verso z Bojana chyba...

Światłowód w gminie Szemud (11 odpowiedzi)

Czy gdzieś już kopią i kładą światłowód?

CHODNIK NA CHYLONSKIEJ (115 odpowiedzi)

W 2012r zostanle wykonany projekt chodnika przy ulicy Chylońskiej Tymczasem czekamy na zgodę...