Wybory na sołtysa

Niedługo zebranie wiejskie na którym będziemy wybierać sołtysa. Czy są jacyś chętni oprócz obecnej pani sołtys- radnej? Ona planuje kandydować na kolejną kadencję, ale moim zdaniem lepiej dla nas żeby władza była podzielona i żeby pojawiła się następna osoba która zadba o Bojano lokalnie. Kandydaci zgłaszajcie się
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ja np zagłosowałem na obecną Panią Sołtys w wyborach samorządowych dlatego, że stała w opozycji do Wójta. Po wyborach szybciutko zmieniła front(albo zawsze to była gierka) Tak czy siak ta Pani dla mnie nie jest wiarygodną osobą. Trzeba ją pogonić ze stołka od Sołtysa zaczynając.
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 3

Szkoda ze nie ma więcej kandydatów
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zgadzam się, cała gmina się z nas śmieje jak daliśmy się zrobić.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Wybory na sołtysa

Czy Bojano ma jeszcze szansę na porządnego sołtysa?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wybory już w najbliższy poniedziałek 9 września o godzinie 17:30 w Hali Sportowej w Bojanie
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Głosowanie będzie później więc jakby ktoś nie zdążył na 17:30 to i tak niech przychodzi
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Na tą farsę nie mam czasu. Wybory na wójta i radnych pokazały o co chodzi.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Pani sołtys została wybrana uzyskując 43 głosy przy kilku tysiącach uprawnionych do głosowania, nie mówiąc o kolejnych tysiącach ludzi którym nawet nie chce się zameldować. Nie dziwcie się potem że drogi mamy dziurawe i nie odśnieżone .
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 0

Sołtys 43 mieszkańców Bojana . I tylko ich ... Nie mój ...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

A na wyborach byłeś ? Bo jak nie to żaden nie jest Twój :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

A był jakiś wybór? Z góry było wiadomo kto zostanie sołtysem. Mój też nie jest.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ale jaja. W Koleczkowie, dwa czy trzy razy mniejszym od Bojana było 2x więcej ludzi na zebraniu. Żal Bojano... jacy mieszkańcy taka wieś.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie widzę związku. Sołtys nie ma żadnej mocy sprawczej jeśli chodzi o budowę dróg czy plan odśnieżania a zameldowanych mieszkańców i tak mam prawie dwa razy więcej niż kolejny Szemud. To że nam bardziej pasuje rozwój Kielna niż Bojana pokazaliśmy w wyborach samorządowych.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Rozwój Bojana? Tak. Rozwija się bardzo w patodeweloperce i napływie palantów.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Powiem Wam czemu wiekszosc nowych mieszkancow nie przyszlo na glosowanie, wlasnie biorac pod uwage caly czas takie zle nastawienie starych mieszkancow do nowoosiedlajacych sie :( Myslicie ze oni nie czytaja tego forum lub FB ludzie slysza o sobie nie mile opinie i potem mimo ze mieszkaja, bo znalezli miejsce na ziemi gdzie chcieliby spokojnie mieszkac to maja wylane na spotkania z osobami ktore ich oczerniaja i uwazaja za gorszych bo mieszkaja w patodeweloperce!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

Nasze życie też było spokojne do czasu ich przybycia. I nasze miejsce na ziemi zamieniło się w g....
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

Chcieliście mieć spokój to trzeba było nie sprzedawać działek, przymusu nie było. Kiedyś jak rolnik działki dzielił to drogę oddawał do gminy za darmo, teraz nawet drogę muszą kupować nowi właściciele. Niestety są zmiany trzeba się przystosować. Mi się również nie podoba że na sąsiednich działkach zamiast jednego budynku powstaje kilka, ale skoro radni taki plan uchwalili to tylko do nich pretensje można mieć.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Akurat ludzie, którzy dają sobie wciskać te buble to powinni mieć ograniczone prawa wyborcze.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Już po wyborach, deszcz rozmył,,utwardzone" piaskiem drogi
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Biedronka Bojano i nie tylko (15 odpowiedzi)

Nie wiem co się dzieje w tej firmie ale coraz częściej trzeba się pilnować żeby nie kupić...

Dyżur radnych Bojano 16.05.24 biblioteka w Bojanie godz.17 (9 odpowiedzi)

#Światłowód w Bojanie! Jak już wiemy, firma Strzyżowski.Net, działająca pod marką Pomorski...

Nowe połączenie autobusowe Bojano - Gdynia (115 odpowiedzi)

Witam. Od pewnego czasu obserwuję jak się żyje mieszkańcom Bojana w zakresie większych bądź...