Wybory

Czy ktoś juz wie kto z Bojana bedzie kandydował na radnego - mamy ich wybrać aż trzech w listopadzie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Wybory

A kandydaci z PO powinni się na przyszłość zastanowić czy mieszkańcy chcą takich kandydatów. Wybranym radnym serdecznie gratuluję i cieszę się że takie osoby będa nas reprezentować. Pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Oczywiście że będzie druga tera i należy się postarać aby wspólnymi siłami ocalić obecnego Wójta
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

Oczywiście że będzie druga tera i należy się postarać aby wspólnymi siłami obalić obecnego Wójta
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

A czy nie będzie dogrywki między Engelbrechtem a Kalkowskim, bo ani jeden nie przekroczył 50 % ???
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jejku dobra nic nie zrobimy możecie sobie składać pozwy o złamanie ciszy wyborczej ale wyników to nie zmieni, a obrażanie teraz wygranych też mija się z celem. Mam nadzieje że nie będziecie na nich jechać przez 5 lat. poczekajcie zobaczymy co zrobią, może się pokażą,może dadzą ciała.

Wybory to wybory mamy demokracje, i nie obrażajmy się nawzajem,ani tych co wybierali. Możemy jedynie pluć sobie w brode że ówczesny wójt wygrał wybory bo to jest strata( wygrał 30 głosami)

~życzliwy jest pan hipokrytą numer 1 na tym forum.
I nie życze sobie aby mnie ktoś łgarzem i chamem nazywał bo to świadczy o tobie a nie o mnie. Mam nadzieje że tylko na forum ponosi cię tak a nie w normalnym życiu.

Gratulacje wygranym.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Proboszcz , który ma problemy z prawem ma największy posłuch w Bojanie. Ci , którzy posłuchali swojego guru , myślą,że we wsi będzie lepiej się działo. Lepiej będzie tylko proboszczowi. Ludzie jacy Wy jesteście naiwni i ograniczeni...Popieram MD mieszkankę od urodzenia.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Panie sds , neutralny i inne skróty widać , że jesteś z tych co nawet pod ziemią gryźć będą i łżeć no ale niestety taka jest obecna rzeczywistość po co ci te kłamstwa i chamstwo czyż nie wygrała twoja opcja w ciemno, więc gdzie twoje sumienie czyżby w d......

P.s. Gratuluje wygranych wyborów.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie rozumiem, dlaczego BUŻAN od samego rana gratulował Panu Jackowi wygranej, jakby wiedział, że już wygrał...nie powinien tego robic, w ten sposób złamał ciszę wyborczą..odpowiednie komitety powinny zając sie tą sprawą..
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

a miesiąc przed wyborami zameldował się w Bojanie, no bo przecież tego wymaga prawo, więc jak mógł startować w wyborach...żenada...wszystko usawione
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zgadzam się z opinią powyżej...Bużan złamał cisze wyborczą i należy coś z tym zrobic...cisza to cisza, a że jest księdzem to nic nie zwalnia go z ciszy wyborczej...widac, że od dawna sam ustanawia sobie prawo w Polsce...

Radnymi zostali jego poplecznicy...śmiechu warte...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja myśle że pan życzliwy się tak zdenerwował bo poprostu ktoś o jego partii powiedział troche prawdy.

Jakby pan neutralny napisał że PO jest wspaniałe to by nawet słówkiem nie pisnął co nie??:)

żal dupe ściska jak się czyta twój post....

Szkoda że ówczesny wójt wygrał wybory, znowu 5 lat rozwoju wsi w plecy, mam nadzieje że radni będą mieli wpływ na jego decyzje.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Gratulacje Bużanie!!!
Może w końcu byś uszanował polskie prawo dotyczące ciszy wyborczej? a nie na mszy ogłaszał na kogo należy zagłosować. W takiej sytuacji pytam się po co nam są te wybory jak na większość osób w naszej wsi ma wpływ nasz ksiądz? Po co się pytam, przecież wystarczy, że ksiądz się wypowie z ambony i wszyscy jak oczarowani idą i głosują jak on zaśpiewa!!! Żenujące...gdzie a mieszkam...Wygrała mafia księdza!!! Gratulacje ale nie ma czego
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

Wyniki:

Wójt
http://wybory2010.pkw.gov.pl/geo/pl/220000/221509.html

Radni
http://wybory2010.pkw.gov.pl/geo/pl/220000/221509-o-221509-RDA-2.html?wyniki=1
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

mało kasy pochłaniają wybory, jeszcze sądy za pieniądze podatników skargami zasypywać. dajcie spokój
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

WYNIKI

Jeśli ma ktoś informację dotyczącą wyników wyborów w Bojanie i Gminie. Proszę pisać !

czy złamałem ciszę wyborczą czytając stare posty a jadąc na wybory widziałem na ulicach plakaty. bardzo się boję. Po kiego ten internet włączałem i otwierałem oczy podczas jazdy. Nigdy sobię tego nie wybaczę. Daję słowo nigdy więcej nie będę interesował się polityką.

Ten post również będzie zgłoszony bo narusza ciszę wyborczą .
Powyżej jest informacja na ten temat.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

A więc czas zakończyć tę dyskusję, walkę, kłótnie itp. Prześpijmy się, wyciszmy, przemyślmy.... Podsumowując - fajnie że takie forum powstało(Szkoda że gmina szemud nie ma portalu społecznościowego i forum tylko musimy pisać na trojmiasto.pl a nie np. na szemud.pl) Codzienne wpisy(jakie by one nie były) świadczą o tym że jednak mieszkańcy ci żyjący tu od urodzenia i ci "sprowadzeni", czy prowadzący tu działalność chcą zmian, troszczą się o tą wieś i gminę, chcą żyć tu lepiej. Osobiście kontakt mam z wieloma kandydatami, to naprawdę mądrzy i wartościowi ludzie,mimo poglądów politycznych naprawde chcą dla nas mieszkańców dobrze. Jedno co mogę doradzić przyszłym kandydatom czy to na radnego czy wójta - Wyjdźcie do ludzi. Przyjdźcie do instytucji, firmy, domu, zaprezentnujcie się, rozmawiajcie, tego zabrakło nie tylko mi, ale większości moich znajomych. Pozdrawiam, życzę powodzenia !
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

● Czy kary za łamanie ciszy nie są zbyt dotkliwe?

– Sankcje są surowe, ale tylko w sytuacji, gdy media złamią zakaz publikowania sondaży. Wtedy redaktorom grozi kara od 500 tys. do miliona złotych. Złamanie zakazu ma miejsce na przykład, gdy gazeta ukazuje się w sobotę 6 czerwca i podaje sondaż. Zdaniem ustawodawcy sondaże oddziałują bardzo mocno na wyborców niezdecydowanych. Tu musi ingerować prokurator i sąd, gdyż taka publikacja jest występkiem.

● Jak prawo wyborcze traktuje internet?

– Informacje wyborcze zawieszone w internecie do piątku są legalne, ale osoby zamieszczające informacje wyborcze na stronach internetowych po godzinie 24 w piątek podlegają tej samej karze co osoby ukarane za rozrzucanie ulotek.

● Od kiedy cisza wyborcza przestaje obowiązywać i można ogłaszać wyniki wyborów?

– Od godziny 22, pod warunkiem że głosowanie zakończy się w całym kraju. W Polsce są ostatnio krytykowane skutki przedłużenia głosowania, a więc i ciszy wyborczej. Jeśli zdarzy się jakiś wypadek losowy, np. pożar w lokalu wyborczym, to przedłuża się głosowanie. Ale musi to być wydarzenie na skalę klęski żywiołowej.

Inne tematy z forum

Biuro Rachunkowe - gdzie w okolicy? (43 odpowiedzi)

Jest gdzieś w okolicy Koleczkowo, Bojano jakieś działające biuro rachunkowe? Verso z Bojana chyba...

Ogrzewanie gazem (65 odpowiedzi)

Witam, jakie macie rachunki zimą za ogrzewanie domu gazem ok. 200m2 ? Szykuje się na zmianę pieca...

Światłowód w gminie Szemud (15 odpowiedzi)

Czy gdzieś już kopią i kładą światłowód?