Wybory

Czy ktoś juz wie kto z Bojana bedzie kandydował na radnego - mamy ich wybrać aż trzech w listopadzie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Wybory

jeżeli chciałaś napisć po niemiecku że wszyscy Nowi są głupiu to powinnaś napisać " alles " a nie ales

Kandydaci z PO, są właśnie dlatego, aby reprezentować również i nowych mieszkańców, którzy mogą się czuć oszukani kupując działki w Bojanie. Wtedy nie wiedzieli, że po wybudowaniu i zamieszkaniu, natrafią na tak wielki opór i arogancję ze strony władz gminy i urzędników tam pracujących - realizujących własne interesy. W powyższych postach zostali nazwani mieszczuchami i intruzami z odezwą glosujcie na swoich a nie na intruzów.
Tak więc polecam kandydatów z listy PO.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

obserwator ales ty glupi

Czy "Nowi" mieszkańcy Bojana mają swoją reprezentację w Radzie Gminy?. Patrząc chociażby na stan dróg zimą,chyba nie. Zagłosowałbym na innych kandydatów np. z PO

Nie dopiero po 24. Będę głosował na p. Potrykusa - kandydata na wójta i na kandydatów do rady gminy z listy PO: pana J. Dempca, Z. Jerysia, J. Winogrodzkiego. Polecam, aby wszyscy ich popierali
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

czy cisza wyborcza również dotyczy forum?

do Bojana- wydawało mi się że każdy na forum może się wypowiedzieć i podyskutować, proszę określ poziom do którego należy się "zniżyć" aby móc z Tobą dyskutować?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

I też przepraszam wszystkich za to że temat dyskusji zjechał na inny temat niż sprawy wyborów.
Ja kończę swoją dyskusje na tematy nie polityczne.

Czytam wpisane posty i jestem zdumiony jakich ludzi wystawił Bużan bo ich elektorat to miał bojowe zadanie i atakował z każdej strony, wcielając się w rożne role i obrażając nowych mieszkańców, starych i innych kandydatów, to jest żenujące, no ale wiemy kto się za tym kryje.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja prowadzę dyskurs(albo dyskusje bo nie będę rzucał hasłami których do końca nie rozumiem), ale z innymi uczestnikami twoje wypowiedzi raczej obniżają jego poziom.

przepraszam jeżeli odebrałaś to jako kłótnię, mi się wydawało że prowadzimy przedwyborczy dyskurs nie pozbawiony emocji, już taka jestem, że jeżeli czegoś jestem pewna to walczę czy to zła cecha. obrażonych przepraszam i zapewniam że będę dalej pisać
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja uważam dyskusje z mieszkanką za bez celową. Może skończmy tą bez sensowną kłótnie, przeczekajmy w spokoju te 2 dni do wyborów.

ja nie krytykuje żadnego z kandydatów ani nie promuje w przeciwieństwie do ciebie
W szkole było spotkanie z wójtem oraz z kandydatami na radnych .
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

do klp-który pyta do czego służy mi ta propaganda, odpowiadam, że do tego samego co i tobie, i dziwię się że pytasz.

jakie spotkanie ?, czy gdzieś była informacja,? z tego co wiem to było spotkanie kandydata na wójta Kalkowskiego.

do mieszkanki
do czego służy ci ta propaganda??
Kazdy już wie na kogo zagłosuje

droga mieszkanko , spotkanie wyborcze odbyło się w szkole. Kandydaci z PO na radnych tez byli, i co robili wykorzystali sytuacje i rozdali swoje ulotki. Takich radnych potrzebujemy. Nawet się nie spotkali ze swoimi wyborcami, bo mają ich gdzieś.

A co do programów na ulotkach to po co mam to czytać skoro na wszystkich jest prawie to samo tylko napisane innymi słowami...

~mieszkanko ja wiem kim oni są.Ale oczekuje że ty i inni się wysilą i przedstawią tych kandydatów,a nie napiszą ze chcą zmian dlatego trzeba na nich głosować,chyba że uważasz że ludzie są na tyle głupi i pójdą za twoim głosem opierając się na takich dennych argumentach.

A co do ślepych trafów to wole takie,niż głosować na kogoś kogo znam z negatywnej strony.

Zapomniałeś odpowiedzieć na istotną część w poście na kogo głosujesz i opowiedzieć o swoich kandydatach bo jeszcze nie ma żadnego postu o tym co zrobili i robią Ci od Kalkowskiego a ludzie mówią złe rzeczy na nich np. że są wystawieni od Bużana i spotkania wyborcze są na plebani Co Ty na to? To dopiero żenada, a Ja nie muszę biegać po sąsiadach bo wiem na kogo będę glosować a Ty nie, więc do dzieła......

Inne tematy z forum

Ogrzewanie gazem (65 odpowiedzi)

Witam, jakie macie rachunki zimą za ogrzewanie domu gazem ok. 200m2 ? Szykuje się na zmianę pieca...

Zaklęta nora (9 odpowiedzi)

Jeżeli ktoś wpadnie na pomysł poszukiwania nieruchomości na ul. Kruszyńskiego to niech się...

KOMUNIKACJA W KOLECZKOWIE (60 odpowiedzi)

Witam mieszkańców Koleczkowa. Chciałabym zapytać jak można dostać się do Koleczkowa z Chyloni ?...