Wybory

Czy ktoś juz wie kto z Bojana bedzie kandydował na radnego - mamy ich wybrać aż trzech w listopadzie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Wybory

Proszę powiedzieć jakie są zasługi innych osób, które starują na radnych do rady gminy poza panem Winogrodzkim. Z tego co wiem to nie tylko otworzył ośrodek w starej szkole, która była ruiną potrzebującą kapitalnego remontu. Jest zagospodarowany teren. wykonanie tych prac przyczyniło się do wzrostu estetyki Bojana - budynek przy samej drodze, który straszył. Ponadto prowadzona jest tam nieodpłatna działalność w dwóch placówkach: Warsztatach terapii zajęciowej i Centrum Integracji Społecznej dla mieszkańców z całej gminy i z powiatu wejherowskiego. Takimi działaniami nie jedna gmina i powiat chciałaby się pochwalić i nie jeden samorząd jest w stanie takie przedsięwzięcie zrealizować. Więc trzeba być człowiekiem kreatywnym, kompetentnym, mądrym, a także wykazać się wieloma umiejętnościami. Proszę to sprawdzić.

Jakie niezdyskredytowane osoby masz na myśli? Nie byłem na żadnym spotkaniu ale uważam że wszystkie są pełne bajerów i obietnic bez pokrycia bo to w końcu polityka... Najchętniej bym nie poszedł głosować,ale to mój obywatelski obowiązek i na kogoś musze postawić "krzyżyk"a że nie ma na kogo to zagłosuje na nich.

Kandydaci PO to stary beton. oprocz pana Winogrodzkiego chociaż nie znam jego innych zasług oprócz otwarcia ośrodka w starej szkole,ale cenie go za to co zrobił.

przyjacielu młodego bojańczyka rozmowa na poziomie gimnazjalisty z tobą nie ma żadnego sensu,nieestety.Mam nadzieje że jesteś młodszy/młodsza odemnie bo jakby się okazało że jesteś starszą osobą tylko można by się było załamać.

Nie będę głosował na pana Kalkowskiego ze wzgłedu na nieodpowiednie zdyskredytowane osoby które nim sterują jest pacynką w ich rękach.Jeżeli dojdzie do władzy to będzie tragedia dla gminy. Jego spotkania wyborcze są pełne bajerów i obietnic bez pokrycia. Bardzo dobrze posługuje się socjotechniką i wielu daje się na to nabrać(jesteście najlepsi wspaniali głosujcie na mnie itd itp............)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

jaka żenada.... jeszcze tak głupiego HASŁA nie widziałam.
Wymyśl coś lepszego ,

Młodzi głosujcie na kandydatów z listy PO aby skruszyć stary beton!!!!!!!!!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

ale ja jestem młody mam 22 lata, a co że mieszkam tutaj prawie od urodzenia to mnie przekreśla? Czy tylko trzymasz się z tymi co przeprowadzili się tutaj w ciągu ostatnich 5 lat?ja się za Młodych nie wypowiadam tylko napisałem to co słyszałem od znajomych,to ty masz problem z czytaniem ze zrozumieniem. Nie dam spokoju bo forum jest dla wszystkich, i nie mam nic do młodych którzy głosują na PO tylko przedstawiłem swoje poglądy na ten temat.
Ile masz lat przyjacielu? Bo takimi argumentami posługuje się młodzież w wieku licealnym która jeszcze nie ma do końca wyrobionych poglądów politycznych.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Odp do ~bojano.
Co ty wypowiadasz się za Młodych stary bojańczyku. Masz kłopoty z interpretacją postów. Głosuj sobie na Kalkowskiego jak go znasz. Daj spokój i odczep się od młodych, którzy popierają kandydatów z listy PO i chcą głosować na nich.
Pozdrawiam przyjaciel

w odpo. do

dla niezdecydowanych polecam niektórych kandydatów z PO, ja na nich oddam głos

do sąsiada Sołtys Dobrzewina dziekuje za poparcie

I kim jest pan Renk panie ~>>>>>> ? Bo takie farmazony to każdy sobie może tutaj rzucać.

Wielkie słowa poparcia ale muszę cie rozczarować bo młody bojańczyk raczej nie wybrał z rozsądkiem i świadomością tylko dlatego że PO jest super jak to młodzi uważają teraz...

Ja znam dużo młodych ludzi z bojana sam jestem młody i szczerze mówiąc to wszyscy mi mówią że nie zagłosują na kandydatów PO i nie wiem skąd się tutaj wzieło że całe bojano i wszyscy młodzi są za PO,oni chętnie by zagłosowali na PO,ale tak jak ja znają kandydatów i coś o nich wiedzą,a nie tylko wyświechtane slogany,że jacy oni nie są wielcy i że chcą zmian,bo zmian chce każdy,bo to jest chyba oczywist,i nie można przypisywać chęci zmian tylko jednemu ugrupowaniu a o reszcie pisać innaczej, bo to jest zwykły brak tolerancji.
Widocznie ta młodzież ma więcej oleju w głowie i świeżości niż ty przajacielu młodego B.

Pozatym znam pana Kalkowskiego i głownie dlatego głosuje na niego i mam nadzieje że wybrał sobie odpowiednich współpracowników do twórzenia lokalnego samorządu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Do ~młodego bojańczyka i innych na forum.
Masz rację tak głosuj. Zachęcaj również do głosowania na PO wszystkich swoich kolegów i koleżanki.
Wybierasz konkretne osoby, które są tam przedstawione. I Ty wiesz kogo wybierasz, a nie jak ktoś, który mówi, że będzie głosował na kww Kalkowskiego i jego radnych dlatego, że nic o nich nie wie i "strzela w ciemno, dając im szansę" - głosuje w kompletnej nieświadomości, sam "popełnia samobójstwo" - kompletny brak odpowiedzialności i świadomości !!!!!!.
Ty natomiast wykazałeś się rozsądkiem i świadomością. Kandydaci z PO, to gwarancja zmian, których Ty i Inni mieszkańcy Bojana chcą. Do nich należą również nowi mieszkańcy.
Tak trzymaj - JESTEŚ WIELKI !!!!!!!!!

Panie Renk całe Bojano wie, że to ty piszesz na forum.
Daj sobie spokój.

Sołtysie z Dobrzewina jak piszesz to się podpisz.
Cała moja rodzina będzie na ciebie głosować.

no tak to jest prawda to są ułomności ustawy samorzadowej. radny gminny ma obowiązek wprost spotykać sie z wyborcami, radny powiatu juz takiego obowiazku nie ma i nie chce mu sie nawet (myslę o obecnym radnym z Bojana ) przychodzić na sesje rady Gminy. Piszą państwo o partiach politycznych że niektórzy sa z takiej czy innej listy. Startując z listy nie trzeba być członkiem danej parti.To że ktoś startuje ztej a nie innej listy wynika z jego indywidualnych wyliczęń. Bo żeby wygrać to najpierw lista musi wygrać czyli musi na nią zagłosować co najmniej 10 % oddanych głosów . W naszym powiecie są tylko cztery listy. i nie dam głowy czy wszystkie wejdą do rady.

Oczywiście że nie ale tak robią ludzie którzy nie mają własnego zdania.
A Donald w bardzo łatwy sposób im narzuca własne.
Oby tylko za słowami były czyny.

Bez znaczenia jakich radnych wybierzemy mażę o tym aby co jakiś kwartał z własnej inicjatywy organizowali spotkanie z wyborcami na którym przedstawiali by swoje obecne dokonania i opowiadali o planach na przyszłość.

A nie jak to wygląda obecnie pod koniec kadencji i przed marzeniem o następnej.....

W wyborach samorządowych głosuje się na ludzi,a nie na partie młody bojańczyku, bo ślepe głosowanie na PO mija się z jakim kolwiek celem...

Załóżmy że obecni kandydaci PO są w PiSie(uwzględniając całą obecną sytuacje i nastroje polityczne polaków) czy wtedy byście na nich zagłosowali?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jestem młodym mieszkańcem Bojana na wybory idę pierwszy raz.
Będę głosował na PO!!!!!!!!!!

I wszystkich zachęcam do tego samego!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

widać jak mało osób ma internet i jak mało osób interesuje się wyborami .Do wyborów do powiatu podsuwam kandydaturę Eugeniusza Walkusz z Dobrzewina. Lista 4 pozycja 4. Stary samaorządowiec obecnie sołtys prezes Zrzeszenia Kaszubskiego.Napewno w Radzie Powiatu będzie skutecznie forsował sprawy gminy Szemud. najważniejsze zadania jakie powiat może pomóc rozwiazac tofatalny stan dróg powiatowych.to oswiata na poziomie ponad gimnzjalnym, kultura ta pisana z duzej litery słuzba zdrowia czyli szpital i bezpieczeństwo życia mieszkańców czyli współpraca z policją
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum

Rozkłady ZKM Bojano - Gdynia (5 odpowiedzi)

Dzień dobry, czy wiadomo coś o planach zwiększenia liczby kursów autobusów na trasie Bojano...

Zaklęta nora (9 odpowiedzi)

Jeżeli ktoś wpadnie na pomysł poszukiwania nieruchomości na ul. Kruszyńskiego to niech się...

Ogrzewanie gazem (65 odpowiedzi)

Witam, jakie macie rachunki zimą za ogrzewanie domu gazem ok. 200m2 ? Szykuje się na zmianę pieca...