Wybory

Czy ktoś juz wie kto z Bojana bedzie kandydował na radnego - mamy ich wybrać aż trzech w listopadzie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Wybory

Ja głosuje na kogoś z KWW pana Kalkowskiego powód?bardzo prosty, bo ich nie znam i nigdy nie byli w samorządzie, może to naiwne ale dam im szanse. W końcu żeby zostać samorządowcem nie trzeba być politykiem z wykształcenia. Chętnie zagłosował bym na kogoś innego ale za dobrze znam reszte kandydatów żeby oddać za nich głos.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Po wczorajszym wpadnięciu samochodem w dziurę wypełnioną kałużą koło Dobrzewina postanowiłam świadomie zagłosować w wyborach samorządowych. I szukam konkretów dotyczących o programów naszych kandydatów do gminy - i nie bardzo mogę znaleźć cokolwiek. Jeśli wpadłeś na jakiś trop, będę wdzięczna na wskazówki.
Pozdrawiam.

Ja nie widzę na forum żadnych pochwał i dokonań innych kandydatów , czyżby prócz jednego reszta miała tylko chęci ,nikt nic nie dokonał i nie ma się czym chwalić ? Napiszcie czego inni dokonali z innych ugrupowań możne też będą mieli fanów, ostatecznie glosuje się na człowieka a nie na tą czy inną opcję.

zero odpowiedzi, bo nie ma o czym pisać !!!!!!!!!!

Czy ktoś z zagorzałych fanów PO może mi przedstawić co takiego dokonali kandydaci z tej partii ???
Pan Jacek Winogrodzki to wiem, ale ci pozostali panowie to nie mam zielonego pojęcia czym się zajmują i co do tej pory zrobili dla Bojana ???

Proszę w wyczerpującą wypowiedź osób które zarzekają się iż podobno tak dobrze ich znają ....

kto to jest pan Renk?:P

Panie Renk z Bojana zostałeś "namierzony"

I dobrze że na niego a nie na pozostałych kandydatów z PO. Takich ludzi się ceni, jednak mam innego kandydata na którego zagłosuje w tych wyborach.

I Ada ma racje kandydaci z PO w większości to są dziwne asy, i niestety większość rzeczy które zostały napisane o nich tutaj na forum to niestety prawda. Zauważ mieszkanko że tyko o Jacku Winogrodzkim z listy PO ludzie piszą w superlatywach, bo pozytywne opinie o reszcie kandydatów są łagodnie mówiąc naciągane albo pisane przez nich samych.

do ady-jeśli ci z platformy to jakieś dziwne asy to może warto się z nimi zapoznać i zobaczyć co tak naprawę robią dla Bojana np. Jacek W. prezes fundacji działającej na rzecz słabych i wykluczonych. As to najmocniejsza karta w talii, mieć asa w rękawie to znaczy wygrać, ja i moja część Bojana będziemy na tego kandydata głosować na Jacka Winogrodzkiego z listy Po

Widocznie mieszkamy w innej części bojana:),no a nowi ludzie którzy się nie dawno przeprowadzili to nie za bardzo znają kandydatów i jak ktoś im powie coś na nich złego to myślą że to złośliwa plotka,zwłaszcza jak jak ktoś jest w PO.

Nie wiem ile tych mieszkanek posługuje się tym samym nickiem,czy to jedna osoba czy 10,bo za każdym postem pisze co innego albo w jednym że PO jest dobre a w drugim że ich nie interesuje. mieszkanko już ktoś prawie słowo w słowo wcześniej napisał to co napisałaś o starej szkole i panu Winogrodzkim nie wiem czy to ta sama osoba nie wiem nie wnikam. Sukces ma wielu ojców a porażka jest sierotą jak to się mówi, może i jest wielka zasługa Pana Winogrodzkiego i chwała mu za to.
Tylko szkoda że pan Winogrodzki jest dobry z tej całej listy PO mogłoby być ich więcej. Bo czytając ulotki to można zauważyć że każdy sobie przypisuje lokalne sukcesy, remont drogi, projekty hali sportowej,projekty orlików, budowa skrzydła szkoły.

w odpowiedzi do postu bojana, nie wiem z kim rozmawiasz we wsi że masz takie dane, że ludzie nie będą głosować na kandydatów PO, moja część wsi mówi co innego, większość popiera kandydatów z PO na radnych, zapewniam cię ,że to spora grupa nowych mieszkańców wsi, ja będę głosować na ludzi a nie na partię i oni mówią to samo

Popieram, ja też będę głosować na takich ludzi, którzy potrafią działać i pracować dla dobra wspólnego.

Przeczytałam ulotkę kandydatów PO, nie interesuje mnie partia ale interesują mnie kandydaci , którzy są wykształceni, znają się na ekonomi, potrafią pozyskiwać fundusze unijne na różne inwestycje i gołym okiem widać co zrobili do tej pory, m.in. zagospodarowanie starej szkoły i terenu wokół ).Każdego dnia przejeżdżam obok "starej" szkoły i widzę jak to wszystko się zmieniało, waląca się rudera, a teraz okazały budynek, który służy najsłabszym osobom z naszej miejscowości i z gminy (Warsztaty Terapii Zajęciowej) i dla innych osób wykluczonych społecznie .(Centrum Integracji Społecznej). Dzisiaj aż miło na to popatrzeć. CHYBA WSZYSCY TO WIDZĄ !!!!!!!. Jestem zadowolona, że jest taka osoba, o której mogłam się dowiedzieć, która dokonała tej przemiany Panu Jacku Winogrodzkim, podoba mi się ten kandydat, to że jest osobą skuteczną w działaniu, a nie w obietnicach, że ma siłę przebicia, jest wytrwały i konsekwentny i potrafi działać dla wspólnego dobra. Będę głosować na pana bo wiem, że pan nas nie zawiedzie.

Do 16 listopada można było głosować w internetowych prawyborach.

Wyniki głosowania na wójta gminy Szemud

Tak zagłosowali Internauci:

1. Ryszard Kalkowski (KWW RYSZARDA KALKOWSKIEGO "RAZEM")

- 372 głosy, 49%

2. Zbigniew Engelbrecht (KWW WSPÓLNOTA SAMORZĄDOWA GMINY SZEMUD)

- 294 głosy, 39%

3. Kazimierz Potrykus (KWW NOWOCZESNA GMINA) 41 głosów, 5%

Nie będę głosować 51 głosów, 7%

Aaa i jak komuś może przeszkadzać że ktoś coś zrobił dużo dla bojana? To się logiki ani kupy nie trzyma. Ewentualnie ludziom z okolicznych wiosek może przeszkadzać że ktoś coś zrobił dla Bojana a nie samym jego mieszkańcom.

Popytaj sobie mieszkanko ludzi na wsi,popytaj rolników , przeczytaj całe forum jeszcze raz, jak ci co nie lubią PO i ci co lubia już piszą że na tych kandydatów nie zagłosują to coś w tym musi być...Ja pisząc na tym forum nie napisałem nic złego o kimś o kim nic nie wiem, napisałem bo znam tych kandydatów i tylko o nich moge coś powiedzieć...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Co za bzdura, chyba mam prawo wyrazić swoją opinie, a jeśli inni mają podobną to coś w tym musi być. Akurat ja siedzę w domu a ostatni wpis to urażona duma jednego z kandydatów Po. Jesteście siebie warci.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Drogi druhu, Ado, bojano i inne skróty, ostatnie posty są twoje chamstwo i arogancja, ponieważ jesteś jak twierdzisz na urlopie to
myślę , że należy udać się do lekarza bo to jest psychopatyczna nienawiść tym razem do kandydatów startujących w wyborach
i wiemy , że nie będziesz głosować na PO ani na innych, ponieważ przeszkadza Ci , że za dużo zrobili dobrego dla Bojana i to widać. Wszystkie chamskie posty na PO są jednej osoby. Odpuść sobie i nie idź na głosowanie bo podejrzewam , że jesteś za bojkotem wyborów i tylko siejesz ferment swoją nienawiścią.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Na liście PO w naszym Bojanie to same takie dziwne asy, chociaż ja nic do PO nie mam, to niestety na takich ludzi z pewnością głosu nie oddam. I chyba dobrze że pisze się o nich rzeczy o których nie wszyscy wiedzą, bo oni sami o sobie będa pisać tylko to co najlepsze z wyolbrzymieniem na swój temat.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

Inne tematy z forum

Do licznych włascicieli psów (28 odpowiedzi)

Wiem, że zapewne mój post odbije się pustym echem, ale uważam, że przelała się już czara goryczy...

Zaklęta nora (9 odpowiedzi)

Jeżeli ktoś wpadnie na pomysł poszukiwania nieruchomości na ul. Kruszyńskiego to niech się...

Światłowód w gminie Szemud (15 odpowiedzi)

Czy gdzieś już kopią i kładą światłowód?