Wybory

Czy ktoś juz wie kto z Bojana bedzie kandydował na radnego - mamy ich wybrać aż trzech w listopadzie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Wybory

Te nowe twarze od Kalkowskiego jeżeli się nie nadają jak pan/pani twierdzi to po co? na nich głosować. A co panu/pani nie podoba się w kandydatach z PO, czy to, że mogą coś zmienić na dobre ?

KWW R.Kalkowskiego nie jest PO ale jest przez nich mocno wspierany.Na zebraniach tego komitetu mocno angażują się ex wójt pan W Hirsch i radny sejmiku województwa pomorskiego panTadeusz Haase obaj startują z list PO:
http://wybory2010.pkw.gov.pl/Strona_Glowna,5/Wyszukiwarka,9/index.htmlid=9&cfg=kbw&prt=c4ca4238a0b923820dcc509a6f75849b&pagedType=&text=dobrzewino

http://wybory2010.pkw.gov.pl/geo/pl/220000/221500-okg.html?komitet=2c9682212b43a7f4012b577b7c5d1543
a nie robią tego raczej z powodów altruistycznych.Jakim wójtem był pan Hirsch dobrze pamiętamy .Prawdziwego mężczyznę poznaje się po tym jak kończy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Myśle że pora dać szanse KWW R.Kalkowskiego.Nowe twarze,może i się nie nadają,ale napewno lepsze to od tego co proponuje PO i klika wójta.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

wybory to nie miss Polonia, czego się czepiasz wyglądu Jerysia, sam sobie zdjęcia nie zrobił i bynajmniej nie kandyduje na sekretarkę wójta to i gębule może mieć taką jaką ma(dla mnie całkiem sympatyczną), jak ktoś ma potrzeby estetyczne to niech sobie kolorowe pisma poogląda. Mnie interesuje czy ci panowie(chodzi o platformę)mają głowę i serce do tego aby pełnić taką rolę, interesuje mnie czy będą pozyskane fundusze na te nasze koszmarne drogi, co z salą gimnastyczną (mam dzieci w wieku szkolnym, nasze dzieci dzięki pracy p. Białasa i innych w-f-istów mają duże osiągnięcia sportowe(nie wiem czy nie większe aniżeli Szemud) a ćwiczą na korytarzach i byle jakim boisku-nie wspomnę o sprzęcie. Nie wierzę w cuda ani w to że wszystko przez cztery lata da się osiągnąć ale te dwa postulaty są dla mnie priorytetowe ,no i jeszcze bezpieczne pobocze wzdłuż drogi powiatowej na Wejh. Jeżeli tak, to będę na nich głosowała życzliwa
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Właśnie czytam program Pani ROGIŃSKIEJ, i szlak mnie trafia jak ona tam nałgała. Punkt 2 „Zmiana usytuowania nowej zlewni ścieków”. Byłem na zebraniu w szkole w tej sprawie, (mowa o kameralnym zebraniu mieszkańców w stołówce szkolnej). Pani Rogińska stanęła murem za naszym wójtem cały czas go broniła i popierała jego stronie w sprawie tej zlewni. (tańczyła jak wójt jej zagrał). Na marginesie zlewni nie da się przestawić bo już jest zrobiona i ma się dobrze.

Co znowu kandydaci PO spikneli się i atakują reszte?:P

Popił nie popił dobrze gada.

Zgadzam się z tą opinią a jeżeli jest tak wykształcony jak pisze obserwator to ja temu panu dziękuję (potrzebóje)

To dlaczego są z Ryśkiem na każdym zebraniu wyborczym.Można być wykształconym a w głowie mieć pusto a tylko potrafić mielić jęzorem.

Ogólnie to zawsze byłem za PO, ale kandydaci z Bojana reprezentujący ta partię, to jakaś porażka. Wiem że taki Jeryś nie ma nawet wykształcenia!!!! Ludzie czy wy na pewno wiecie co to za jedni? a gdzie ich ulotka bo jakoś innych kandydatów program leżał w sklepie. Panie Jeryś a co pan proponuje? Gdzie pana program, co pan proponuje oprócz debilowatego uśmiechu? gdzie pan pracuje i co pan robi? czekam na odpowiedź, bo wiem że czyta pan forum!!!!!!!!!!!

Ten co to wyzej pisze że Kalkowski -marionekta to chyba wstał na dużym kacu, Rysiek to ambitny- wykształcony facet który nie potrzebóje takich pomocników jak wyżej piszesz to tak samo jakby chcaił sobei strzelic w glowe. Ci panowie mieli już swoje 5 minut. Myślę ża kandydatura R.K. to bardzo dobra i moim zdaniem najlepsza w tych wyborach.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

chyba ktoś sobie nieźle popił i pierdzieli trzy po trzy

...chciałbym tylko dodac, tak od siebie, aby w następnych wyborach...NA WÓJTA KANDYDOWAŁY OSOBY, KTÓRE "NADAJĄ" SIĘ NA TAKIE STANOWISKO..obecny wybór, to jedna, wielka PORAŻKA. Ja naprawdę nie widzę sensu kandydowania Pana R. Kalkowskiego na wójta, bo on po prostu nie sprawdzi się w tej funkcji..i ja mam takie wrażenie, obym się mylił, że ta kandydatura jest na siłę i dla własnego pożytku startującego. Takie jest moje zdanie. Każdy z nas ma prawo wypowiadac się, w końcu mamy wolnośc słowa..nie chce nikogo urazic, ale wśród kandydatów na radnych i do sejmiku, są takie osoby, które powinny dac sobie spokój z wyborami. Bo nic dobrego nie zdziałali. A to tylko potwierdza, że się nie nadają. Niestety, w tych wyborach, mamy mały wybór, pragnę dodac, mały wybór dobrych kandydatów, nawet jeśli chodzi o radnych.

...W NASTĘPNYCH WYBORACH, ZACHĘCAM DO KANDYDOWANIA OSOBY, KTÓRE NAPRAWDĘ MOGŁYBY DUŻO DOBREGO ZROBIC DLA NASZEJ GMINY..a wiem, że są takie osoby. Abyśmy my, mieszkańcy, mogli z satysfakcją pójśc na wybory i wybrac odpowiednie osoby do reprezentowania naszej gminy, naszej miejscowości...PRZEDE WSZYSTKIM POWINNY TO BYC OSOBY MŁODE, AMBITNE, DOBRZE WYKSZTAŁCONE.

A na koniec...
Mam nadzieję, że kandydaci posprzątają po sobie wszystkie ulotki, plakaty...które porozwieszali...abyśmy "PO WYBORACH" nie musieli po nich jeździc naszymi samochodami...oby tak nie było, bo wówczas będzie to tylko źle świadczyc o kandydatach.., że sami "po sobie pozwalają jeździc". :)

Ehh no dobra niech ci będzie , stoi jeden na środku wioski z ktorego każdy może korzystać^^

Ja chyba zagłosuje na komitet pana Kalkowskiego. Nowe twarze,nowy wójt ,myślę że jak ktoś ma coś zmienić to właśnie oni.No może nie wszyscy bo wiadomo że zawsze znajdzie się czarna owca.
PO?PO już było. komitet ówczesnego wójta(szkoda gadać)
A oni są nowi więc dam im szanse:)

Nie, ale może być to komputer ogólnie dostępny.

podtrzymuje swoja wypowiedz. PO jest w desperacji Bo jak inaczej można nazwać to ciągłe słodzenie na kandydatów, stwierdzenia czy też hasła " ja tez głosuje na PO " i tak dalej. każdy atak na kandydatów szybko usprawiedliwiacie. Każdy z odrobiną inteligencji to zauważa. Najwyższy czas zmienić taktykę. Pozdrawiam i życzę miłego dnia.

Tak jakby 10 postów byłoby z tego samego IP to byś napisal że to rodzina wielodzietna;P

Odpowiedź na post powyżej. Czy to jest żenujące ?
Nie wiem dlaczego ?
Czy jest zabronione aby różne osoby mogły się wypowiadać np. na forum, według swojej woli z jednego miejsca i wyrażać swoją opinię. Przecież jest wolność i każdy ma do tego prawo.
Nie widzę powodów dlaczego autor tego postu się tak żenuje. IP jest zawsze widoczne.

To jest już żenujące, dwa przedostanie posty (czyli mieszkaniec i nowy mieszkaniec nr IP taki sam) napisała ta sama osoba. można się nieźle pośmiać czytając ten wątek...Nowy Mieszkaniec popiera swoją poprzednią wypowiedz. To już jest desperacja.

Czemu głosujecie na partie a nie na ludzi?chyba o to w wyborach samorządowych chodzi?

Poza tym jeśli chodzi o "świeżą krew" to PO pod tym względem na tle innych lokalnym partii prezentuje się średnio,przecież tam są kandydaci którzy po kilka kadencji siedzą w radzie gminy(lub radzie powiatu)z ich list startuje nawet były wójt gminy którego kadencje przerwano...

Inne tematy z forum

Biuro Rachunkowe - gdzie w okolicy? (43 odpowiedzi)

Jest gdzieś w okolicy Koleczkowo, Bojano jakieś działające biuro rachunkowe? Verso z Bojana chyba...

Do licznych włascicieli psów (28 odpowiedzi)

Wiem, że zapewne mój post odbije się pustym echem, ale uważam, że przelała się już czara goryczy...

Turyści z ciepłych krajów w Bojanie (18 odpowiedzi)

Wie ktoś może skąd ich tylu ostatnio się pojawiło w Bojanie?