Wybory

Czy ktoś juz wie kto z Bojana bedzie kandydował na radnego - mamy ich wybrać aż trzech w listopadzie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: ostrzeżenie

pani uświadomiona w gminie Przodkowo jest też tylko jeden orlik 9 w Przodkowie)
a orlik to nie wszystko najważniejsza jest komunikacja czyli drogi, chodniki
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tak jak pisalam z ta obecna ekipa napewno nie czeka nas nic lepszego bo temat drog i wszystkich innych rzeczy przerabiamy od wielu lat.A propo Przodkowa nie bylam tam od wielu lat ostani raz chyba w 2002 roku i to co pamietam to ulozone chodniki i dobre drogi przynajmniej w centrum,wszystko na miare XXI wieku czyli,ze mozna pod warunkiem,ze znajdzie sie zarzadca,ktory bedzie umial sie tym wszystkim zajac.To porownajmy sobie Przodkowo do Bojana.Uwazam,ze najwieksza wies,ktora przynosi najwieksze dochody w gminie jest tak zaniedbana,za juz bardziej nie moze byc.
Katastrofa dla nas mieszkancow Bojana.
Dobry gospodarz bedzie dbal o swoje pod warunkiem,ze bedzie uwazal,ze to jest jego i tutaj przyklad pana z calym szacunkiem Szczurka prezydenta Gdyni ile potrafil zrobic przez wszystkie swoje kadencje no i z jakim wynikiem wygral wybory!!!!!
To o czyms swiadczy!
A my mieszkancy Bojana???!!! No co mamy,niech kazdy sobie odpowie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Do chwili obecnej popierałam pana Engelbrechta, ale po przeanalizowaniu powyższych wypowiedzi stwierdzam że nalezy poprzeć osobę pełną młodą która chce zmodernizować naszą gminę abyśmy mogli doścignąć sąsiednie gminy ( gdzie np. w Przodkowie prawie w każdej wiosce jest ORLIK a w naszej gminie jest tylko jeden).
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Od 15 lat to znaczy od czasu kiedy mieszkam w Bojanie drogi sa coraz gorsze co kazdy z nas odczuwa na codzien.Samochody po dwoch miesiacach uzytkowania drog w Bojanie "skrzecza"i az wstyd wyjechac gdziekolwiek bo wszystko oblocone i nie ma sensu myc samochodow bo wyjezdzasz z domu i od razu jestes zapackany blotem.A jezeli chcialbys wyjsc ze swojego domu no to juz tylko walonki bo sucha noga nie przejdziesz.I nie obrazaj mnie bo nie lykam wszystkiego to jest codziennosc,ktora serwuje mi nasz kochany Urzad Gminy.15 lat NIEMOCY!!!!!!

Czytając posty na forach cały czas padają pod pana adresem zarzuty korupcyjne, proszę odpowiedzieć czy miał pan sprawę o korupcję, czy nie. Zamiast odpowiadać na zarzuty, pana elektorat cały czas wymyśla historyjki i opowiada bajki, obrażając, strasząc i szydząc. Czy tak pan chciałyby sprawować swój urząd, nie szanując nikogo. A w ogóle pańska świta na spotkaniach to nieciekawe towarzystwo" cwaniaczków i starych wyg", jak pan ma zamiar rządzić gminą bez doświadczenia i bez zaplecza -wirtualnie?

Co do dróg, może p. Kalkowski ma czarodziejską różdżkę i po objęciu stanowiska jednocześnie wszystkie drogi w Bojanie, Koleczkowie Karczemkach, Kielnie i innych wioskach asfaltem pokryje. Boże widzisz i nie grzmisz. Co za ludzie, widać jaki elektorat ma p. Kalkowski. Wszystko łykną
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Wystarczy spojrzec..na oświadczenia majątkowe niektórych pracowników Gminy (na stronie internetowej) to pensje z roku na rok są coraz wyższe, nawet o 10 000 zł brutto rocznie..skandal...Jestem za tym, aby częśc kadry została zmieniona..chodzi mi wyłącznie o pracowników..najbardziej skandaliczny jest dział świadczeń rodzinnych..te panie powinny już dawno byc zwolnione...za nieznajomośc przepisów prawa administracyjnego..nie wiem w jaki sposób tę pracę otrzymały...Pani Kierownik jest w porządku...chyba jako jedyna z tego działu..

Kazimierz Potrykus oficjalnie poparł Zbigniewa Engelbrechta jako kandydata na Wójta.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Witam wszystkich forumowiczow!
Chcialabym opowiedziec moje zdarzenia zwiazane z Urzedem Gminy Szemud z ostatniego roku.Mieszkam w Bojanie od 15 lat.Dokladnie 16 pazdziernika 2009 pani Regina Balandowska kierowniczka wydzialu ewidencjii ludnosci i urzedu stanu cywilnego(wieloletni i doswiadczony pracownik tu cytuje slowa sekretarza gminy)melduje w moim domu bez mojej wiedzy i zgody czlowieka.Ta urzedniczka zadysponowala moja wlasnoscia bez mojej wiedzy i zgody.Nie jestem w stanie opowiedziec wam jaka gehenne przeszlam i ile kosztowalo mnie to nerwow i pieniedzy zeby czlowieka wymeldowac z mojego domu.Sprawa oparla sie o Urzad Marszalkowski w Gdansku jak i o Prokurature w Wejherowie,ktora oskarzyla pania Balandowska o dzialanie na moja szkode.Final sprawy jest taki,ze kilka dni temu otrzymalam postanowienie Sadu Rejonowego w Wejherowie gdzie pisza i tutaj cytuje-Sad Rejonowy Wydzial II Karny postanowil utrzymac w mocy zaskarzone postanowienie Prokuratury Rejonowe w Wejherowie z dnia 31 marca 2010 o umorzeniu sledztwa-w sprawie "nieumyslnego niedopelnienia obowiazkow w dniu 16 pazdziernika w Urzedzie Gminy w Szemudzie polegajacym na niezweryfikowaniu twierdzen wnoszacego o zameldowanie w domu w Bojanie nalezacym do --------- i przyjeciu wniosku o rejestrace pobytu stalego bez PODPISU WLASCICIELKI wskazanego lokalu,czym dzialano na szkode interesu prywatnego wyrzadzajac istotna szkode,tj o czyn z art.231par.3kk.k,wobec stwierdzenia,iz czyn nie zawiera znamion czynu zabronionego(art17par.1 pkt.2).A wiec pani Balandowska dzialala za min.moje pieniadze bo przecierz urzednikow Urzedu Gminy oplacamy my wszyscy dziala na moja szkode i nie zostaje za to ukarana i dalej bedzie pracowac i "dzialac".Ostrzegam wszystkich zebyscie sie jutro nie dowiedzieli,ze macie lokatora w swoim domu bo bezkarni urzednicy w Szemudzie beda zarzadzali wasza wlasnoscia na wlasne widzimisie.Ja na to mowie nie oni sa po to zeby pilnowac naszych interesow i naszych wlasnosci bo za to biora od nas pieniadze a nie zeby nam szkodzili.Ja po tych doswiadczeniach mowie zdecydowane NIE dotychczasowej ekipie.Ale to nie wszystko.Jak wszyscy z Bojana wiedza wies jest kanalizowana.Moj dom lezy na koncu "slepej"ulicy.Panowie z firmy wykonujacej roboty kanalizacyjne tak skutecznie rozwalili droge,ze dzisiaj nie mam dojazdu do wlasnego domu.Od miesiaca wydzwaniam i prosze o naprawienie drogi.Rozmawialam z panem Hustakiem i z panem Heweltem,przyjezdzaja drapia sie po glowie i jak nie jest zrobione tak do dzisiaj nie jest zrobione.Strach pomyslec co by bylo gdyby moj np.zaczal sie palic to w tym blocie nikt nie mialby szans zeby tam dojechac.To jest standart,ktory na dzisiaj oferuje nam Gmina Szemud.Ja na to zdecydowanie mowie nie i tak sobie mysle,ze obojetne jakakolwiek nowa miotla by nie przyszla to i tak nie moze byc gorzej jak jest.Dla zainteresowanych moge zeskanowac dokumenty z Urzedu Gminy Szemud,Prokuratury,Sadu, Urzedu Marszalkowskiego oraz zdjecia "drogi dojazdowej"do mojego domu.
Nasza partia powinno byc BOJANO.Pozdrawiam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Oddam swój głos na starego wójta i zapewniam spekulujących, że nie jestem ani rodziną ani pracownikiem gminy i nie wmawiajcie nam , że stary wójt nie może mieć poparcia u zwykłego wyborcy. Oczywiście nie ze wszystkiego jestem zadowolona, drogi fatalne ale kto robi drogi przed gazem i kanalizą, brak tego i owego ale czy można zrobić wszystko od razu -jak kasa na gimnazjum, na szkołę, kanalizę przedszkole... to zabrakło na na plac zabaw, ponoć są w przygotowaniu Orliki w dalszej kolejności będą drogi. Mam wrażenie że p. Kalkowski chciałby dokończyć pewne inwestycje i wpisać na swoje konto-niech stary wójt dokończy to co zaczął a za cztery lata damy szanse nowemu który może zamienić naszą wieś i gminę w kraj mlekiem i modem płynący. Tylko pytanie dla kogo?????????????????????
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

ostrzeżenie

Jeżeli macie jakieś sprawy do załatwienia na gminie, nie mówcie czasami ze głosowaliście na Kalkowskiego bo nic nie załatwicie. Było to pierwsze pytanie jakie otrzymałam, i oczywiście zostałam odesłana z niczym. Wręcz zaj..... prosperuje NASZA GMINA.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re:Wizytacja

Bedąc na gminie widziałam jak pracownik zamiast pracować siedzieł na forum,(pewnie jak większość z nich)... można się domyślić kto w wypisuje te głupoty. To się nazywa taktyka.
GRATULUJE!!! Zamiast śledzić na forum powinniście sie zastanowić nad modernizacją gminy, ponieważ NASZ KOCHANA GMINA nie posiada nawet skrzynki elektronicznej, jedyny kontakt z gminą to telefoniczny.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re:Wizytacja

Czy ktoś słyszał o wizytach trzech króli H&H&K u wyborców i namawianiu do głosowania na K oraz zastraszaniu rolników iż mogą mieć wizytę inspektorów z ARiMR z Wejherowa.

Re: do bystry

lepszy młody zdrowy karierowicz o wątpliwej reputacji czy stary schorowany ale ludzki

No właśnie tyle zrobił dla gminy Engelbrecht, że należy się jemu ta ostatnia kadencja do emerytury. Widać , że agitatorzy Kalkowskiego chcą iść po trupach do celu i w stylu Lepera, tylko podstawiając niedoświadczonego Kalkowskiego, bo tych starych wyg to już by nikt nie wybrał, no ale liczą, że będzie kombinował dla nich, jak wyżej napisali. A tym IP, to nie straszcie , bo najwięcej obelg, wyzwisk i kłamstw to pada z waszej strony i każdy kij ma dwa końce.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie wiem czy każdy wie jak obecny wójt pozyskuje wyborców podam kilka przykładów:

1. Powiatowy turniej piłki halowej drużyn pożarniczych OSP Powiatu Wejherowskiego

2.GRAND PRIX SZEMUDA gry w karty BAŚKA o puchar Wójta Gminy

3. Otwarty turniej tenisa stołowego gry indywidualne o puchar Wójta Gminy

4. Kontakt z przedstawicielami wszelkiego rodzaju instytucji np. Koleczkowieanie, UKS Szemud, Bojano, KKS Koleczkowo Barka Łebno, LZS Donimierz i obietnice albo.......

5. Otwarcie Gimnazjum oraz placu zabaw w Bojanie przed samymi wyborami

Wyborcy czy to przypadek a może zbieg okoliczność a poza tym do emerytury wójtwi pozostało 4 lata, ze zdrowiem nie najlepiej więć sami sobie odpowedzcie na kogo glosować
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

W Gminie Linia 4 lata temu na wojta startowal mlody nie doswiadczony Jablonski mial zaledwie 32lata i wygral a teraz w wyborach mial poparcie 87% wiec skonczcie pisac te bzdury o tym ze kalkowski jest mlody i nie doswiadczony w lini wtedy tez tak mowili a teraz nosza go na rekach bo bardzo duzo zdzialal sa nowe drogi boiska place zabaw itd. a nasza gmina stoi tak jak stala tylko przystanki sie stawia ktore zaraz sa zdemolowane ....

do bystry

po kiego obecny wójt ma organizować spotkania jeśli widać, że działa

Re: Wybory

Forum spada na psy. Szkoda. Mam wrażenie że to elektorat Kalkowskiego zaniża poziom rozmowy. Przed niedzielnymi wyborami było grzeczniej i ciekawiej.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: Wybory

Proszę wszystkich piszących głupoty na temat innych osób o rozwagę,

Po IP można ustalona tożsamość delikwenta

http://www.legeo.pl/porady/pytanie/4957/czy-jest-szansa-ze-ktos-kto-mnie-oczernia-w-internecie-odpowie-za-to

Inne tematy z forum

Rozkłady ZKM Bojano - Gdynia (5 odpowiedzi)

Dzień dobry, czy wiadomo coś o planach zwiększenia liczby kursów autobusów na trasie Bojano...

Ogrzewanie gazem (65 odpowiedzi)

Witam, jakie macie rachunki zimą za ogrzewanie domu gazem ok. 200m2 ? Szykuje się na zmianę pieca...

Do licznych włascicieli psów (28 odpowiedzi)

Wiem, że zapewne mój post odbije się pustym echem, ale uważam, że przelała się już czara goryczy...