Wybory

Czy ktoś juz wie kto z Bojana bedzie kandydował na radnego - mamy ich wybrać aż trzech w listopadzie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Wybory

Do prezydenta
Ostatnie zdanie (poprawione, żeby było czytelne )
Pomieszanie z poplątaniem i totalna klapa informacyjna proszę się zainteresować gminą bez kombinowania bo wychodzi pan na mitomana.

Do prezydenta Proszę poczytać sobie gazety i to nie tylko Lesoka ale Dziennik bałtycki, Rzeczpospolitą, Expres powiatu. No proponuję Exspres powiatu z dnia 20sierpnia 2010r. gdzie szczegółowo są opisane inwestycje , już zrobione w Gminie Szemud jak i na lata następne z konkretnym datami i kwotami .
A JEST CZYM SIĘ CHWALIĆ PONIEWAŻ GMINA SZEMUD ZAJĘŁA I TU UWAGA!!!!!! PIERWSZE MIEJSCE W KATEGORII GMIN WIEJSKICH W WOJEWÓDZTWIE POMORSKIM!!!!!! I TO SĄ FAKTY A NIE MITY !!!!
PROSZĘ SOBIE POCZYTAĆ I SIĘ ZAINTERESOWAĆ A NIE ROZSIEWAĆ PLOTKI I MITY!!!!!
Pomieszanie z poplątaniem i totalna klapa informacyjna prezydencie proszę się trochę zainteresować gminą bez mombinoania bo wychodzi pan na mitomana
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

dobre porówanie.
Niech obecny Wójt pochwali się co zrobił przed 2006 rokiem????
Wszyscy na około działali tylko nie u nas???
To fundusze z lat 2006-2010 trzeba podzielić na dwie kadencje obecnego Wójta. Wtedy zobaczycie ile mamy dokonań w naszej gminie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Gmina Szemud:
Liczba mieszkańców 14300
Fundusze pozyskane z UE w latach 2006-2010 11mil zł

Strona internetowa:
http://www.szemud.pl/pol/index.php?kate=9&men1=21&menu=21
Jest tak aktualna iż z Maja numer jest jako aktualny!!!!!!!!!!!!!!!

Gmina Trąbki Wielkie:
Liczba mieszkańców 10000
Fundusze pozyskane z UE w latach 2006-2010 21mil zł

Strona internetowa:
http://www.trabkiw.ug.gov.pl/mambo/

Tylko niech mi nikt nie mówi że jest Super i co tu zmieniać!!!!!!!!!!!!!!!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Jak obecny Wójt jest kompetentny to ja chyba jestem prezydentem!!!!!!!!!!!

Na zebraniach wiejskich nie potrafi odpowiedzieć na żadne z pytań tylko deleguje do tego swoich przydupasów!!!!!!!!!

Jedynie potrafi przeczytać sprawozdanie które ktoś mu przygotował!!!!!!!!
I do tego czytania ćwiczył pewnie jakiś miesiąc....................
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Co to znaczy kombinatora i aby kombinował dla mnie i dla innych, co to znaczy podłe wykształcenie, co to znaczy władza upaja, cóż to za hipokryzja, obłuda i fałsz. Kombinuj sobie człowieku razem z Kalkowskim ale nie na gminie tylko załóżcie sobie własny interes. Natomiast na gminie potrzebni są ludzie prawi, uczciwi i kompetentni a nie kombinatorzy i bez doświadczenia.
Tak wiec niech p. Kalkowski i jego ludzie nie wciskają ludziom kitu i niech nie kłamią w żywe oczy i niech nie mówi, że nic nie zostało zrealizowane.
W planach jest już budowa sali gimnastycznej w Bojanie i Kielnie oraz budowa zespołu boisk „Orlik 2012” w Bojanie.
Ludzie nie dadzą sobie wcisnąć tej bzdury.
Każdy ma oczy i widzi, wiec niech sam z czystym sumieniem oceni czy P. Engelbrech zasługuję na jego głoś czy nie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ja cały czas zastanawiam się jakim cudem Pani Ola P. otrzymała tyle głosów w Bojanie. W ogóle dziwna jest ta cała sytuacja. Całe otoczenie proboszcza..I do końca nie wierzę w te wybory. I szkoda, że Pan Kazimierz M. jest w gronie ludzi związanych z Panem Ryszardem K.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Elektorat Kalkowskiego mierny ale wierny

jeżeli piszesz o ilorazie inteligencji na najpierw weź mądrą książkę i poczytaj co to oznacza, a dowiesz że twój nie jest również za wysoki. Widać po tym co wypisujesz, masz problem w precyzyjnym wyrażaniu swoich myśli, no i mylisz pojęcia które używasz.
No cóż ! każdy może trochę lepiej lub trochę gorzej się wypowiadać.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

no i zaczeło się,"wieruszka"dostała od wójta prikaz aby działać na sieci aby podnieś "morale"i dobre samopoczucie dla niego samego...jest wiele jeszcze do ukręcenia interesów oj wiele!a potem emeryturka ciekawa...jest o co walczyc..a stary wojt coż ..stary jest,chory,ale bożek mamony jednak działa..na czworakach byle do władzy,bo władza upaja,przez władze jest się kimś waznym,a tak bez stanowiska jest sie niczym..wykształcenie podłe, iloraz inteligencji na poziomie raczej dolnym.Więc jak mam byc szczery wolę młodszego z wizją,inteligencją,może i kombinatora ale by kombinował dla mnie, dla ogółu,dla nas.Bo nie ma co sie oszukiwać..władza nęci..ale niech nęci młodszym,tam jest wizja,jakas przyszłość a nie stagnacja i skostnienie,,,to na razie tyle.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

"Krowa która dużo ryczy mało mleka daje" taki jest p.Kalkowski
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie agituj , tylko głosuj na swojego kandydata. Nie oceniaj i nie osądzaj swoich urojonych przeciwników. Nie jesteś jasnowidzem i nie wiesz jakim wójtem będzie Pan Kalkowski, a może jesteś, bo wiesz co zrobi przez następne cztery lata dotychczasowy Wójt, dla którego priorytetem jest Szemud, Kielno,ale na pewno nie Bojano. Ja tym razem postawię na młodość.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

tak sobie ostatnio myślałam, co zrobił dla nas P. Zbigniew i muszę powiedzieć, że brew zapewnienia p. Kalkowiskiego i jego lizusów bardzo dużo działo się w naszej gminie. Otworzono nowe, piękne sale gimnastycznej w Karczemkach - 2008r., nowa sala gimnastyczna w Łebnie - 2010r.. Powstały nowe, duże szkoły: nowe gimnazjum w Kielnie - 2008r., - ostatnio Gimnazjum w Bojanie - 2010 r. rozbudowano szkoły w Koleczkowie - 2010r., ponad to w Szemudzie powstał zespół boisk „Orlik 2012” w Szemudzie - 2009r.,

wiec jak widać każda z głównych dużych wiosek coś dostała i na pewno nie może powiedzieć, że nić u nich nie robiono, że o nich zapomniano, bo najnormalniej by skłamał!

O małych wioskach tez nie zapomniano. Powstały nowe chodniki, drogi, oświetlenie.

Wiadomo, że nie da się zrealizować wszystkiego w rok i dla wszystkich. Ale spokojnie. P. Engelbrecht na pewno nie poprzestanie tylko na tym i będzie realizował kolejne inwestycje. W planach są już budowa sali gimnastycznej w Kielnie i Bojanie oraz budowa zespołu boisk „Orlik 2012” w Bojanie.

tak wiec niech p. Kalkowski i jego ludzie nie wciskają ludziom kitu i niech nie kłamią w żywe oczy i niech nie mówi, że nic nie zostało zrealizowane.
Ludzie nie dadzą sobie wcisnąć tej bzdury. Każdy ma oczy i widzi, wiec niech sam z czystym sumieniem oceni czy P. Engelbrech zasługuję na jego głoś czy nie.
Ja z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że pan Zbigniew zasługuje na mój głos.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3

Jedyne dokonanie Kalkowskiego na terenie gminy Szemud to przesunięcie trasy S6 na teren Koleczkowa i zbliżenie jej do centrum Bojana.
I to nie w interesie mieszkańców Kielna, a w swoim własnym bo miała biec pod jego działkami w Kielnie. Oczywiście sam by nic nie zdziałał ale zadziałała szara eminencja pan H.
Swoją drogą niezłym osiągnięciem jest to że w stosunkowo młodym wieku jest już świadkiem koronnym w wielkiej aferze - gratulacje.

W KOŃCU KTOŚ NAPISAŁ O DZIAŁANIACH KALKOWSKIEGO I HIRSCHA! NA RZECZ BOJANA!!!!!!!!!!!!!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Każda władza na świecie popełnia błędy i podejmuje niefortunne decyzje często niepopularne. Nie myli się tylko ten kto nic nie robi.
Po czynach ich osądzajcie nie po słowach.
Uważam,ze za cztery lata pana Kalkowskiego / jako członka Rady Gminy Semud/ będzie można sądzić po czynach i dokonaniach.Pókii co dajcie mu szanse na pracę /społeczną/ jako radny w okręgu którego nie zna i którego problemy i ludzie nie interesowali go do tej pory.
Myślę ,że niewiele wie o problemach społeczności której jest przedstawicielem.Młodym jest człowiekiem i jego energia będzie właściwie spożytkowana w celu nabierania pierwszych doświadczeń w pracy samorządowej. Za cztery lata będzie miał przynajmniej jakiekolwiek rozeznanie w samorządności i wtedy czemu nie. Jednak nie teraz.
Słyszałem kiedyś takie powiedzenie "Puste szuflady robią najwięcej hałasu."
Udanych wyborów.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3

Widzę tylko chamstwo na forum, więc trzeba je opuścić, a chamstwu przeciwstawić się chamstwem. mam was rowie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie wiem gdzie jest to 596 głosów z Bojana na Kalkowskiego. Dlaczego nikt nie potrafi dyskutować, rozmawiać, argumentować ? tylko wyzywać, obrażać? Szkoła proboszcza ?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Byłem na jednym z zebrań. Nie było szansy zadać pytań, bo najpierw długo wypowiadał się pan Kalkowski, potem jego reklamodawcy, a następnie dowiedzieliśmy się, ze pan Kalkowski nie ma czasu, bo pędzi na następne zebranie
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Prostotą i uczciwością pomimo wyższego wykształcenie , a na pewno nie chamstwem, układami i przeszłością korupcyjną oraz opowiadaniem bajek na spotkaniach przedwyborczych.
Też glosowałam na Potrykusa

Przeprasza czy może pan zdradzić czym kandydat który odpadł przekonał pana do głosowania na niego?

Inne tematy z forum

Światłowód w gminie Szemud (15 odpowiedzi)

Czy gdzieś już kopią i kładą światłowód?

Zaklęta nora (9 odpowiedzi)

Jeżeli ktoś wpadnie na pomysł poszukiwania nieruchomości na ul. Kruszyńskiego to niech się...

Ogrzewanie gazem (65 odpowiedzi)

Witam, jakie macie rachunki zimą za ogrzewanie domu gazem ok. 200m2 ? Szykuje się na zmianę pieca...