Wybory

Czy ktoś juz wie kto z Bojana bedzie kandydował na radnego - mamy ich wybrać aż trzech w listopadzie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Wybory

o przepraszam, ale dziś naprawiono Na Dambnik. Dziękuję władzom obecnym. Mam nadzieję, że nie wypnie się obecny wójt i utwardzi drogę omijającą Chwaszczyno

Ludzie pana Engelbrechta sie dostali na forum :) kazdy z bojana bedzie głosowac choćby na leppera , byle by ta osoba zrobiła cos z tymi dziurami, bo tak co roku mamy powtorke z rozrywki , jak nie dziury to nieodśnieżone drogi i o wiele innych rzeczach mozna by było pisać, ale szkoda juz gadać bo ten wójt co jest obecnie to jakas pomyłka.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Do kompletu Proboszcz z molestowaniem nieletnich za pieniądze wiernych.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

To prawda ! Z dwojga złego trzeba wybrać Eng.. Kalkowski to typowy "wyścig szczurów" a jego hasło czas na zmiany, zobaczycie! okaże się polityką starych wyjadaczy: Hirsch + Haase
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Czy to prawda, jeśli nie to cios w podbrzusze.

święta wioska
BĘDĄ CUDA

CIEKAWE, CZY SKŁADKI Z TACY WIERNYCH Z BOJANA TEŻ IDĄ NA KAMPANIĘ KALKOWSKIEGO????????????????????
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Też słyszałam o 'czarnej' przeszłości pana Kalkowskiego. zastanówmy się.. Czy chcemy na stanowisku wójta takiego kogoś ?? Ja rozumiem że nie wszystkim musi odpowiadać obecny wójt, w końcu wszystkim dogodzić się nie da, niestety, tak to już jest. Ale z dwojga złego lepszy od pana Kalkowskiego będzie pan Engelbrecht ! Jestem tego pewna. Tym bardziej po przeczytaniu o sponsoringu kampanii przez pana Hasse, nie wiem czy to prawda. Ale niezłe jaja! Czyżby naszego kandydata nie było stać na głupie plakaty ?? To już wiadomo, że chce być wójtem ze względu na kasę.. Nie nie, ZASTANÓWCIE SIĘ NA KOGO CHCECIE GŁOSOWAĆ!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

a to ciekawe, co sam zainteresowany, jeśli to prawda.

Jakie cechy powinien mieć nasz WÓJT? UCZCIWOŚĆ, ZARADNOŚĆ, ODPOWIEDZIALNOŚĆ,DOŚWIADCZENIE! Niestety żadnej z tych cech nie posiada pan R.Kalkowski, który całymi siłami pcha się na najwyższy stopień z etykietą ŁAPÓWKARZA oraz OSZUSTA! Nie wiem czy wszyscy wiecie, że pan Kalkowski jest ŚWIADKIEM KORONNYM- mimo krótkiego stazu na stanowisku egzaminatora PORD miał odwagę brać łapówki od kursantów a poźniej ich wsypać oraz innych współpracowników,aby ratować swoje "dupsko". To Tchórz oraz Oszust! TAKIEGO CHCECIE WÓJTA?? Narzekacie na obecny system władzy, uwierzcie- będzie jeszcze gorzej po wyborze p.Kalkowskiego na wójta. Na gminie załatwicie wszelkie sprawy ale tylko jeżeli "dacie w łape"!! Znam osobiscie pana K. i wiem jakie jest jego podejscie do pracy oraz ludzi! A WIĘC- GŁOSUJ ŚWIADOMIE!! WALCZMY WSPÓLNIE O DOBRO NASZEJ GMINY BEZ OSZUSTW I KONFIDENTÓW
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

No jak to kto elektorat proboszcza, który rozdał karty, tylko oni wiedzieli jak zagłosować żeby wejść i byli zdyscyplinowani a reszta każdy ciągnął w swoją stronę, nie było jedności. No i teraz mamy jaśnie oświeconych. A cała reszta to: za bardzo wykształceni, Asy, niedouczeni, złodzieje świń, nowobogaccy, bezrobotni i intruzi i tak sobie proboszcz opluwa resztę a sam.......
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja nie wiem, kto chodzi na te wybory, wybieracie na radnych ludzi, którzy mają coś wspólnego z tym proboszczem...Wolałabym, żeby w tej trójce znalazł się Pan Dziecielski, ale szkoda...to proboszcz świętuje ... ciekawe, czy nas też zaprosi do siebie na drinka ??? Hehe
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Wybory- do mieszanki

Jakie szlachectwo? Jaki Pasterz? Ok.Ok. Zgoda co do tego że ,jaki pasterz , takie owce. Wynik wszyscy znamy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie podobało mi się to, że ks. proboszcz nie zachował ciszy przedwyborczej, mówienie z ambony nazwisk kandydujących, wymienianie ich zasług dla społeczności jest agitacją wyborczą,a było tyle czasu na agitacje, prawo powinno obowiązywać wszystkich obywateli a tym bardziej Pasterza, szlachectwo zobowiązuje.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

do mieszkanki- czy ty aby w Bojanie głosowałaś? Był tam też wykształcony i pracujący a skoro znasz "każdego" z nich to powinnaś to wiedzieć. Co według Ciebie znaczy "nie mieli z nią (PO) nic wspólnego", zobacz ulotkę z Żukowa, tam na liście PO byli ludzie bezpartyjni i nikomu to nie przeszkadzało, tylko w Bojanie jest inaczej...

do mieszkanki ( nowe wcielenie pana neutralnego i inne skróty), ponieważ jedziesz na PO nadal i gryziesz teraz twierdząc, ze jesteś za PO , to przypomnę Ci łgarzu twoje poprzednie wpisy z których wynika , że jesteś za Kalkowskim i w ciemno strzelasz, kogo Ty oszukujesz , sam siebie? To już jest paranoja chłopie.........
P.S. A co za kwalifikacje mają wybrani obecnie radni z których jesteś tak zadowolony. ( śpiewaczka, Pan od fikołków i elektryk) no ale zaplecze oj mają nie byle gdzie.................)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Przypomniał mi się fragment starej piosenki jeszcze z czasów PRLu zespołu Kult: "Ja mam proboszcza, ty masz proboszcza
Proboszcz to tutaj władza najwyższa..." Myślę że odczujemy przez najbliższe 4 lata tę (naszą) władzę najwyższą. Totalna klapa!

no to teraz Bojano wybrało sobie radnych... gratuluję! głupoty oczywiście! wątpię, aby coś się zmieniło, chyba że na gorsze. miejmy jednak nadzieję, że święta trójca chociaż nie rozwali tego, co wcześniej zaczęli inni

Oczywissie że jestem i zawsze byłam za PO, jednak ci kandydaci którzy reprezentowali ta partie w Bojanie, nie mieli z nia nic wspólnego. Znam każdego z nich i dziwię się że radnymi chcą zostać ludzie bez wykształcenia i bez pracy (a przynajmniej niektórzy z nich).
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Spójrz sobie na wyniki wyborów i odczep się od PO gryziesz i gryziesz.....
a liczyć nie umiesz .
Skończ z tą propagandą. bo słoma wychodzi.....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

KOMUNIKACJA W KOLECZKOWIE (60 odpowiedzi)

Witam mieszkańców Koleczkowa. Chciałabym zapytać jak można dostać się do Koleczkowa z Chyloni ?...

Rozkłady ZKM Bojano - Gdynia (5 odpowiedzi)

Dzień dobry, czy wiadomo coś o planach zwiększenia liczby kursów autobusów na trasie Bojano...

Zaklęta nora (9 odpowiedzi)

Jeżeli ktoś wpadnie na pomysł poszukiwania nieruchomości na ul. Kruszyńskiego to niech się...