Wybrałem autobus, śpię dłużej

Opinie do artykułu: Wybrałem autobus, śpię dłużej.
Artykuł na temat: Auta kontra komunikacja

- Śpię godzinę dłużej, nie stresuję się, a do pracy jadę kilka minut. W końcu odstawiłem samochód do garażu, a chwilę później go sprzedałem. W pełni popieram wszelkie działania propagujące komunikację zbiorową, buspasy oraz nacisk na tworzenie infrastruktury rowerowej. Nasze dzieci nam tylko podziękują - pisze nasz czytelnik, pan Marek z Gdyni.

Nie mogę już czytać niekończących się narzekań na komunikację miejską w Gdyni. Ponieważ na portalu Trójmiasto.pl toczy się od jakiegoś czasu ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

chyba lokowanie kudła

na pustym czerepie
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

już dali byście spokój z tymi artykułami, nudne jak nie wiem
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

opinia

Co za bzdury!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jak piszesz, włącz sobie sprawdzanie ortografii, bo robisz podstawowe błędy

Możesz też opanować ortografię, nie jest taka trudna.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

W krajach zachodu

Drogi mądralo życie wyglada tak, ze jeśli 2 osoby pracują to maja bardzo dużą ulgę podatkową, o ile sa małżeństwem, maja kolejna ulgę jeśli sa rodzicami a wtedy państwo gwarantuje im kolejne ulgi w innych obszarach oraz dopłaty, rodzina 2+1 moze liczyć Np na dopłaty do mieszkań o określonym metrażu. Poza tym jeśli 2 osoby pracują i wcale nie zarabiają majątku nawet na zachodnie warunki to stać je na kupno domu i spłacenie go w przeciągu 10 a nie 35 lat. Ludzie kupują domy po 40, wcześniej gdy pracują mogą wynajmować mieszkania które nie sa tak koszmarnie drogie jak u nas. Ale to dotyczy 2 osób. Życie w pojedynkę na tym super zachodzie nie jedt juz takie kolorowe.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

Żlobki i przedszkola są także na osiedlach

Nie trzeba jeździć po Trójmieście i dzieci rozwozić. Można też posiedzieć z nimi w domu i brać 500+ Wolisz pracować? Pracuj, twój wybór, ale nie obarczaj innych własnymi problemami. Ty pierwszy masz dzieci? Jeszcze niedawno samochody były na talony i podstawowym środkiem transportu była komunikacja publiczna (znacznie gorsza niż obecna), korki znane były z opowieści, dzieci też były (uwierz mi na słowo), zaopatrzenie rodziny przypominało raczej polowanie niż spacery po galeriach handlowych i dawno sobie radę. Możesz też zmienić pracę. Jest tyle możliwości - technologicznych także - więc przestań narzekać i zrób coś z własnym życiem.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nie, bo nie przesiadłbym się na komunikację miejską

Brakująca odpowiedż w ankiecie.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

co za debi.. artykuł

śpi dłużej bo się przeprowadził bliżej miejsca pracy
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dokładnie

"W końcu odstawiłem samochód do garażu, a chwilę później go sprzedałem." Na pewno...

Mają czytelników trochę za lekkich naiwniaków, którymi można sterować. Już nie chodzi o charakter artykułu ale o podejście do czytających.
popieram tę opinię 32 nie zgadzam się z tą opinią 4

brednie

oczywiście bo autobusy są szybsze, nie stoją w korkach co za p..lenie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Marek nie jeździ na majówki

Marek patrzy przez okno czy sąsiedzi zmienili opony na letnie.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

1

Przeprowadziłeś się do Gdyni to śpisz dłużej.Przeprowadż się jeszcze bliżej pracy,żebyś mógł na pieszo dojść,to będziesz mógł jeszcze dłużej pospać.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

do przedszkola chodziłem sam, z kluczem na szyi, byłem tam już o 5.30 jeszcze przed pracownikami...

grzecznie czekałem na otwarcie (w PRL-owskiej zimie, nie takiej jak teraz !), i może właśnie dzięki temu nie wyrosłem na miękką parówę, na którą zapewne wyrosną twoje wożone suwem , dzieci...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 13

Też bym tak chciała...

ale niestety nie stać mnie na mieszkanie w centrum miasta, a południe Gdańska jest totalnie zaniedbane w tej kwestii. Jak ktoś już tu pisał, komunikacja miejska w Gdańsku wyznaje zasadę "100 przesiadek na stulecie niepodległości". Mąż dojeżdża z ulicy Żeglarskiej (Borkowo) na Osową (komunikacją tylko przez Oliwę..., obwodnicą 25 min), Ja na Piotrkowską (też tylko przez pętlę na Havla). Jakbym miała połączenia jak autor artykułu, to też chętnie bym sprzedała dwa samochody...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

to poco budują parking dla urzędu wojewódzkiego?

tam jest tramwaj skm i autobusy? Jest super to czemu marnują podatki na zbędny parking? A moze motłoch ma tym jeździć komunikacją a pany autami służbowymi?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Marek a masz małe dzieci które musisz zawieść do przedszkola oddalonego

kilka dzielnic dalej, bo się na twojej dzielni nie dostało a jadąc autobusem masz ze 3 przesiadki a w pracy musisz być na 7? Nie? To zamilcz.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 6

Ostatnio jechałam 23 w Gdyni

Na poręczy była wielka plama zaschniętej krwi. Jak miło. Żółtaczka to nie mit ani legenda.
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 1

To nie z powodu surowej zimy korki zelzaly

Tylko z powodu strachu partaczy-kierowców przed zimą. Sama zaś zima jest lekka. W sumie tylko niewielkie opady śniegu, lekkie mrozy przez parę dni, parę dni lekko oblodzonej nawierzchni. Jeszcze parę takich słabych zim, to u nas jak w Anglii po spadnięciu 2 cm śniegu i lekkiego mrozu -2°C ogłoszą klęskę żywiołową i zamkną szkoły.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zobaczymy mądralo jak będziesz śpiewał na emeryturze
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1